Ξεκινώντας από φέτος και για τέσσερις εβδομάδες, κάθε Ιούνιο, το Αγγέλων Βήμα φέρνει σε επαφή το κοινό με το θέατρο και τις μουσικές του κόσμου, επιλέγοντας κάθε φορά δύο χώρες που καλλιτεχνικά είναι λιγότερο γνωστές και φαντάζουν διαφορετικές μεταξύ τους.

Ξεκινώντας από φέτος και για τέσσερις εβδομάδες, κάθε Ιούνιο, το Αγγέλων Βήμα φέρνει σε επαφή το κοινό με το θέατρο και τις μουσικές του κόσμου, επιλέγοντας κάθε φορά δύο χώρες που καλλιτεχνικά είναι λιγότερο γνωστές και φαντάζουν διαφορετικές μεταξύ τους.


Στην πρώτη συνάντηση έχουν επιλεγεί το Ισραήλ και η Νότια Αφρική και ο γενικός τίτλος των εκδηλώσεων που θα παρουσιαστούν είναι «Ανθρώπινες Χαρές-Ανθρώπινα Δεσμά».


Η θεατρική παράσταση που έρχεται από το Ισραήλ ονομάζεται The Timekeepers από τους Ocean of Sugar Ensemble και είναι ένα έργο του Dan Clancy που θα παρουσιαστεί από την Τετάρτη 4 έως την Κυριακή 8 Ιουνίου.


Η υπόθεση εκτυλίσσεται σε μια φυλακή ενός στρατοπέδου συγκεντρώσεως όπου δυο κρατούμενοι που δεν έχουν τίποτε κοινό εκτός από την κοινή ανάγκη τους για επιβίωση προσπαθούν να συνυπάρξουν. Ο ένας Εβραίος, στρέιτ, μεσόκοπος, επιστήμονας και οικογενειάρχης, ο άλλος Γερμανός, γκέι, ανεπάγγελτος, ανεπρόκοπος και νέος.


Eνα έργο από την αρχή μέχρι το τέλος στην άκρη των αντιθέσεων, με γέλιο και κλάμα, βία και βαθιά ανθρωπιά. Η παράσταση θα παρουσιαστεί με ελληνικούς υπέρτιτλους.


Η μουσική παράσταση από το Ισραήλ που θα παρουσιαστεί από την Τετάρτη 18 έως την Κυριακή 22 Ιουνίου είναι με την Rinat Emanuel (τραγούδι) και τον Kobi Mishal (πιάνο) οι οποίοι θα μας γνωρίσουν τραγούδια της ξεριζωμού και της νοσταλγίας, της χαράς και του ξεφαντώματος.


Από την Τετάρτη 11 έως την Κυριακή 15 Ιουνίου ο θεατρικός οργανισμός The Market που εδώ και δεκαετίες παρουσιάζει έργα σύγχρονων Αφρικανών θεατρικών συγγραφέων ανεβάζει το έργο του Athol Fugard, Τhe Island που θεωρείται ένα από τα πιο σημαντικά έργα της αφρικανικής ηπείρου στον αγώνα κατά του απαρτχάιντ.


Το «νησί», τόπος εξορίας πολιτικών κρατουμένων-αγωνιστών κατά του απαρτχάιντ αποκτά διευθυντή νεωτεριστικών αντιλήψεων. Οι κρατούμενοι διατάσσονται να οργανώσουν θεατρική παράσταση μέσα στα πλαίσια του προγράμματος για την «επανένταξή» τους. Ο Winston και ο John είναι κρατούμενοι στο ίδιο κελί, αλλά εντελώς διαφορετικοί άνθρωποι. Ο ένας «μορφωμένος», ο άλλος αναλφάβητος.


Ο μορφωμένος προτείνει να ανεβάσουν οι δύο τους Αντιγόνη! Ο διάλογος της Αντιγόνης με την «Εξουσία» θα ακουστεί ενώπιον του διευθυντή και των επίσημων καλεσμένων του στο «νησί». Ποιες θα είναι οι συνέπειες για τους ήρωες και τη ζωή τους στο «νησί» από εδώ και πέρα; Η παράσταση θα παρουσιαστεί με ελληνικούς υπέρτιτλους.


Tέλος από την Τετάρτη 25 έως την Κυριακή 29 Ιουνίου, θα παρουσιαστούν μουσικές και τραγούδια της Νότιας Αφρικής του ξεσηκωμού και της αντίστασης, της χαράς και της ζωής, της αναγέννησης και της φύσης.


Info
Όλες τις ημέρες οι παραστάσεις αρχίζουν στις 21:15
Γενική Είσοδος 20 ευρώ, φοιτητικό 15 ευρώ
Θέατρο «Αγγέλων Βήμα»
Σατωβριάνδου 36, Ομόνοια
Τηλέφωνο : 210-5242211-3