Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Οι Dark Tranquillity σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Οι Dark Tranquillity σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
To Principal Club Theater και το Gagarin 205 παρουσιάζει τους Dark Tranquillity, το διάσημο εξαμελές σχήμα από το Γκέτεμποργκ, που θα εμφανιστεί το Σάββατο …

21 Μαΐου στη Θεσσαλονίκη και την επόμενη ημέρα στην Αθήνα.


Οι Dark Tranquillity συμπατριώτες τους AT THE GATES, IN FLAMES και ARCH ENEMY μπορούν δικαίως να νιώθουν υπερήφανοι για την δημιουργία του αποκαλούμενου N.W.O.S.D.M. (New Wave Of Swedish Death Metal), ήχου που έχει επηρεάσει σε τεράστιο βαθμό το σύνολο των metalcore συγκροτημάτων του σήμερα και έχει αποκτήσει χιλιάδες οπαδούς ανά τον κόσμο. Και αυτό γιατί είναι σαφέστατα πιο μελωδικό, γεγονός που το καθιστά ευκολοάκουστο, εν αντιθέσει με το κλασικό Σουηδικό death metal ήχο των late ‘80s – mid 90’s, που είχε (και έχει) ως έδρα του, την Στοκχόλμη.

 

Μετρώντας ήδη πάνω από 20 χρόνια καριέρας (δημιουργήθηκαν το 1989), με μια πλούσια, τόσο ποσοτικά, όσο και ποιοτικά δισκογραφία , με πολλές ζωντανές εμφανίσεις ανά την υφήλιο στο ενεργητικό τους, συνεχίζουν ακάθεκτοι ακόμα και σήμερα να μας εντυπωσιάζουν και να μας χαρίζουν μοναδικές στιγμές.

 

Κάπου εδώ θα πρέπει να αναφέρουμε και το γεγονός, ότι τόσο ο frontman τους ν όσο και ο ντράμερ τους Anders Jivarp, διετέλεσαν μέλη των ν, ενώ και ο εδώ και πολλά χρόνια frontman των IN FLAMES, Anders Friden, ξεκίνησε την καριέρα του στους DARK TRANQUILLITY. Η δημοτικότητά τους αν και έχει αυξηθεί σημαντικά κατά τα τελευταία χρόνια, ουδέποτε ήταν εκείνη που πραγματικά τους άξιζε.

 

Άλμπουμ – διαμάντια όπως τα “The Gallery”, “Projector”, “Haven”, κ.λ.π., συγκαταλέγονται ανάμεσα στις κλασικές κυκλοφορίες του ιδιώματος και έχουν αποτελέσει πηγή έμπνευσης για εκατοντάδες μπάντες που κινούνται στον χώρο του μελωδικού death metal – metalcore.

 

Έτσι λοιπόν το διάσημο εξαμελές σχήμα από το Γκέτεμποργκ, θα βρεθεί γι’ άλλη μια φορά στην χώρα μας, το Σάββατο 21 Μαΐου στην Θεσσαλονίκη στο Principal Club Theater και την Κυριακή 22 Μαΐου στην Αθήνα στο Gagarin 205, για δύο εμφανίσεις που θα ταρακουνήσουν για τα καλά τους πολυπληθείς οπαδούς τους!


Την συναυλία τους στην Αθήνα θα ανοίξουν τρία από τα καλύτερα σχήματα της εγχώριας σκηνής, με παρουσία και στο εξωτερικό, οι DAYLIGHT MISERY, INSIDEAD και SCAR OF THE SUN.

Σχετικές ειδήσεις
O Trentemoller επιστρέφει στην Ελλάδα για δύο μοναδικά shows!
17.01.2017 15:39
Ο Δανός πρίγκηπας της ηλεκτρονικής (και όχι μόνο) μουσικής θα εμφανιστεί με την full live band του, την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017 στην Αθήνα (Ιερά Οδός) και το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017 στη Θεσσαλονίκη (Principal).
Οι White Lies live σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
28.11.2016 11:28
Οι White Lies έρχονται στην Ελλάδα για δύο lives σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, στις 3 Δεκεμβρίου 2016 στο Gagarin 205 και στις 4 Δεκεμβρίου 2016 στο Principal Club.
Ο Παύλος Παυλίδης και οι B-Movies live στο Principal Club Theater
21.10.2016 14:35
Ο Παύλος Παυλίδης και οι B-Movies θα εμφανιστούν για ένα live στο Principal Club Theater στη Θεσσαλονίκη, το Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016, στο πλαίσιο των 51ων Δημητρίων.
Οι Annihilator live σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
18.05.2016 14:27
Παρασκευή 28 Οκτωβρίου στο Piraeus 117 Academy (Αθήνα) και Σάββατο 29 Οκτωβρίου στο Principal Club Theater (Θεσσαλονίκη) οι Annihilator επιστρέφουν στην Ελλάδα για δύο μοναδικά shows ώστε να αποδείξουν επί σκηνής πως η heavy metal μουσική παραμένει ζωντανή όσο ο Jeff Waters και η αρμάδα του περιοδεύουν ανά τον κόσμο.
Οι Graveyard live τον Ιούνιο στο Gagarin 205
29.02.2016 16:31
Επιτέλους! Τρία χρόνια μετά το θριαμβευτικό sold out στην πρώτη τους εμφάνιση στη χώρα μας, οι Graveyard επιστρέφουν στην Αθήνα για μια μοναδική εμφάνιση στο Gagarin 205, το Σάββατο 25 Ιουνίου.