Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Βίντεο της Λατινικής Αμερικής και Καραϊβικής από το Θερβάντες στο Video Art Festival

Βίντεο της Λατινικής Αμερικής και Καραϊβικής από το Θερβάντες στο Video Art Festival
To Ινστιτούτο Θερβάντες συμμετέχει στο Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών και Νέων Μέσων  της Αθήνας, ένα διεθνές φεστιβάλ

οπτικo-ακουστικών τεχνών αφιερωμένο στον ψηφιακό πολιτισμό και τις νέες τεχνολογίες, που απευθύνεται σε όλους τους λάτρεις της κινούμενης εικόνας που πραγματοποιείται στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων και στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος από τις 20 μέχρι τις 22 Μαΐου 2011.


Σκοπός του είναι να προωθήσει αυτή τη σύγχρονη και ιδιαίτερα ζωντανή μορφή έκφρασης, δίνοντας στους καλλιτέχνες επιπρόσθετα κίνητρα για δημιουργία και την ευκαιρία να εκφραστούν χρησιμοποιώντας όλα τα οπτικο-ακουστικά μέσα, ενώ ταυτόχρονα προσφέρεται ένα πρωτότυπο θέαμα στο ευρύ κοινό.


Φέτος παρουσιάζεται από το Ινστιτούτο Θερβάντες ένα ευρύ πρόγραμμα με τον τίτλο Κριτικό Βίντεο της Λατινικής Αμερικής και Καραϊβικής, σε επιλογή της Λάουρα Μπαϊγκόρρι.

 

 

Σκοπός αυτού του προγράμματος είναι η επιμονή στην οπτική παρουσία ως μοναδική μορφή αντίστασης, η αποχή ως μορφή αντιμετώπισης της μικροπολιτικής πίεσης μπροστά στα καθιερωμένα των ΜΜΕ, σ’ αυτή την περίπτωση μέσα από προσωπικές εικόνες, ηθικά και αισθητικά επεξεργασμένες, που έρχονται σε αντίθεση με τις στημένες εικόνες που προορίζονται για την γρήγορη και ασυνείδητη κατανάλωση.

Σχετικές ειδήσεις
Films in Pinboards: εγκατάσταση του Νίκου Περάκη στο Ινστιτούτο Γκαίτε
15.09.2016 16:17
Το Ινστιτούτο Γκαίτε σε συνεργασία με το 22ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας «Νύχτες Πρεμιέρας» παρουσιάζει την εγκατάσταση του Νίκου Περάκη, Films in Pinboards.
kinono_1: Το Μηδέν ταξιδεύει στην Τήνο!
10.08.2016 13:48
Το Μηδέν συμμετέχει στο Kinono_1_Tinos Art Gathering με μια επιλογή έργων βίντεο στην κεντρική εικαστική έκθεση και 2 ενότητες βιντεοτέχνης που θα προβληθούν στις 16 Αυγούστου 2016, 20:00, Meeting Point, Χώρα Τήνου.
12 νέοι καλλιτέχνες από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο στην Art Athina 2016
17.05.2016 16:52
Το Τμήμα Τεχνών Ήχου & Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου στο πλαίσιο των 10 
χρόνων λειτουργίας του, συμμετέχει στην φετινή Art Athina με την παρουσίαση 
ομαδικής έκθεσης νέων καλλιτεχνών.
Δικό μου: έκθεση ψηφιακών τεχνών στο Ρομάντσο
10.03.2016 11:30
Το Ρομάντσο εγκαινιάζει την Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016 την έκθεση ψηφιακών τεχνών με τίτλο "δικό μου".
Προβολές του Video Art Festival Μηδέν στο TWIXTlab
02.03.2016 11:57
Το Video Art Festival Μηδέν της Καλαμάτας ταξιδεύει το Σάββατο 5 Μαρτίου 2016 στο TWIXTlab, στην Αθήνα, παρουσιάζοντας δύο αναδρομικές ενότητες με έργα βίντεο από το αρχείο του φεστιβάλ με τίτλο "Sense of..." και "Sense off".