Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017

Sssh! NO! Silent Movies στο Bios

Sssh! NO! Silent Movies στο Bios
Τo Bios παρουσιάζει καλοκαιρινές κινηματογραφικές νύχτες στις σεζ-λονγκ της ταράτσας του bios με noir αισθητική και θέα την Ακρόπολη. Συγκεκριμένα, …

Το BIOS και οι ΝΟ! παρουσιάζουν μια σειρά από προβολές και μουσική στην ταράτσα του bios κάθε Παρασκευή.

Οι θεατές  που θα βρεθούν στην ταράτσα του bios, θα φορούν ακουστικά επιλέγοντας κάθε φορά αν θέλουν να ακούνε τον ήχο της ταινίας ή το DJ set των NO!, οι οποίοι επιλέγουν τις ταινίες και θα παίζουν μουσική κατά την διάρκεια της ταινίας.

 

Παρασκευή 20 Μαΐου - The Adventures of Prince Achmed  (Lotte Reiniger/ 1926)

 

Την Παρασκευή 20 Μαίου θα προβληθεί η ταινία The Adventures of Prince Achmed, η οποία προβλήθηκε για πρώτη φορά στην Γερμανία το 1926 και είναι η πρώτη animation ταινία μεγάλου μήκους. Η Reiniger, δανειζόμενη την αρχαία τέχνη του θεάτρου σκιών από την Κίνα και την Ινδονησία, την οποία και  εφάρμοσε ευφυώς στον κινηματογράφο, δημιουργώντας όλες τις φιγούρες στο χέρι, κόβοντας και χρωματίζοντας τες.

Η ιστορία βασίζεται στις Χίλιες και Μία Νύχτες, όπου ένας κακός μάγος παραπλανεί τον πρίγκιπα Αχμέτ δίνοντας του ένα ιπτάμενο άλογο που θα τον οδηγήσει στον θάνατο του.

 

Όταν ο πρίγκιπας καταλαβαίνει το σχέδιο του μάγου, αρχίζει μια σειρά περιπετειών, όπου ενώνει τις δυνάμεις του με τον Αλαντίν, μονομαχεί με διάφορα τέρατα και πνεύματα και ερωτεύεται την πανέμορφη πριγκίπισσα Peri Banu.

Powered by Sssh! (Silent Sound Show)

Σχετικές ειδήσεις
Sssh! Silent Movies: Fish Tank της Andrea Arnold στο Bios
01.08.2016 17:22
Η ταινία Fish Tank που θα προβληθεί στις 3 Αυγούστου 2016 στη Ταράτσα Μπάιος, ανήκει στην ενότητα Teenage Angst.
Sssh! Silent Movies: Victoria του Sebastian Schipper στο Bios
01.07.2016 13:00
Η ενότητα των Sssh! Silent Movies, Teenage Angst ολοκληρώνεται την Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016 με την ταινία Victoria του Sebastian Schipper.
Sssh! Silent Movies: Trainspotting του Danny Boyle στο Bios
17.06.2016 13:22
Η ενότητα Teenage Angst των φετινών Sssh! Silent Movies, φιλοξενεί την Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016 τη βρετανική μαύρη κωμωδία, Trainspotting, λίγους μήνες πριν βγει στις αίθουσες το πολυαναμενόμενο sequel, Trainspotting 2.
Sssh! Silent Movies: Μίσος του Ματιέ Κασσοβίτς στο Bios
10.06.2016 13:20
Η ενότητα Teenage Angst, η πρώτη ενότητα των φετινών Sssh! Silent Movies ξεκινά την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016 με το Μίσος, τη γαλλική, βραβευμένη ασπρόμαυρη ταινία σε σκηνοθεσία και σενάριο του Ματιέ Κασσοβίτς.
Τα Sssh! Silent Movies επιστρέφουν με τη Γλυκιά Συμμορία στο Bios
30.05.2016 16:22
Το Sssh! Silent Movies, το αγαπημένο οπτικοακουστικό πρότζεκτ της ταράτσας κάνει πρεμιέρα φέτος την Τετάρτη 8 Ιουνίου με μία ειδική προβολή της εμβληματικής και πολυβραβευμένης ταινίας του Νίκου Νικολαΐδη, Γλυκιά Συμμορία στη νέα της έκδοση από τη Restless Wind με ελεύθερη είσοδο.