Το Βob Theatre Festival είναι φεστιβάλ θεάτρου. Στη σκηνή του Χώρα, συγκεντρώνεται η αφρόκρεμα των καλύτερων νεανικών παραστάσεων των δυο τελευταίων ετών.

Το Βob Theatre Festival είναι φεστιβάλ θεάτρου. Στη σκηνή του Χώρα, συγκεντρώνεται η αφρόκρεμα των καλύτερων νεανικών παραστάσεων των δυο τελευταίων ετών.


Ποιος είναι ο Bob; Και τι γυρεύει στο Θέατρο Χώρα; Είναι το ανθρωπάκι που θέλει να αλλάξει τον κόσμο, είναι δραστήριος ενώ τα τελευταία χρόνια εμφανίζεται στη θεατρική Αθήνα. Μεταμορφώνεται δηλαδή σε φεστιβάλ: Bob Theatre Festival που θα λάβει χώρα στο Θέατρο Χώρα από τις 12 έως 18 Μαΐου.


Κάποιες νέες ομάδες δουλεύουν μεθοδικά και κάνουν πρωτότυπες παραστάσεις που απευθύνονται σε ένα νεανικό κοινό το οποίο μέχρι τώρα δεν πήγαινε θέατρο. Οι παραστάσεις αυτές, καταφέρνουν, από στόμα σε στόμα, να κάνουν εμπορική επιτυχία και να γεμίζουν θέατρα 80 και 100 θέσεων καθημερινά.


Χρησιμοποιώντας τον Bob ως σύμβολο, αυτό το «καινούριο» που έχει εμφανιστεί στο θεατρικό προσκήνιο τον τελευταίο καιρό, θα ζωντανέψει με τη διοργάνωση ενός φεστιβάλ θεάτρου και μουσικής. Στόχος είναι το φεστιβάλ αυτό να θεσμοθετηθεί αλλά και να αποτελέσει τα εγκαίνια για ένα «δίκτυο νέου θεάτρου».


Σκοπός του Bob Theatre Festival είναι να συγκεντρώσει τις ομάδες αυτές κάτω από μία στέγη για μία εβδομάδα και να τους δώσει ένα κοινό στίγμα. Οι θεατές των ομάδων θα συγκεντρωθούν και αυτοί ώστε να διαπιστώσουν ότι η μικρή ομάδα της οποίας η παράσταση τους ενθουσίασε δεν είναι μόνη της, αλλά ανήκει σε ένα μεγαλύτερο και οργανωμένο νέο ρεύμα.


Στο φεστιβάλ θα παρουσιαστούν συγκεντρωμένες οι καλύτερες νεανικές θεατρικές παραστάσεις των δυο τελευταίων ετών: Εκεί, εκεί στην κόλαση, Νοσφεράτου Διδόντικους, Ζελόβ, Όταν γνώρισα το 100% τέλειο κορίτσι για μένα, Χωρίς Μουσική κ.α.


Παράλληλα, νέα συγκροτήματα των Αθηνών θα ενώσουν με τις φρέσκιες νότες τους το θέατρο με τη μουσική. Οι Imam Baildi, Berlin Brides, Eos Quartet, Night on earth, Naked as we και γκεστ ο Φοίβος Δεληβοριάς θα εμφανιστούν live στη σκηνή του θεάτρου.


INFO
Θέατρο Χώρα: Αμοργού 20, Κυψέλη
Tηλ.: 210 8673945
Εισιτήρια: ανά παραγωγή: 10-15 ευρώ
Είσοδος ημέρας: 20-30 ευρώ
www.artache.gr