Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2016

My name is Bob!

My name is Bob!
Το Βob Theatre Festival είναι φεστιβάλ θεάτρου. Στη σκηνή του Χώρα, συγκεντρώνεται η αφρόκρεμα των καλύτερων νεανικών παραστάσεων των δυο τελευταίων ετών.

Το Βob Theatre Festival είναι φεστιβάλ θεάτρου. Στη σκηνή του Χώρα, συγκεντρώνεται η αφρόκρεμα των καλύτερων νεανικών παραστάσεων των δυο τελευταίων ετών.

Ποιος είναι ο Bob; Και τι γυρεύει στο Θέατρο Χώρα; Είναι το ανθρωπάκι που θέλει να αλλάξει τον κόσμο, είναι δραστήριος ενώ τα τελευταία χρόνια εμφανίζεται στη θεατρική Αθήνα. Μεταμορφώνεται δηλαδή σε φεστιβάλ: Bob Theatre Festival που θα λάβει χώρα στο Θέατρο Χώρα από τις 12 έως 18 Μαΐου.

Κάποιες νέες ομάδες δουλεύουν μεθοδικά και κάνουν πρωτότυπες παραστάσεις που απευθύνονται σε ένα νεανικό κοινό το οποίο μέχρι τώρα δεν πήγαινε θέατρο. Οι παραστάσεις αυτές, καταφέρνουν, από στόμα σε στόμα, να κάνουν εμπορική επιτυχία και να γεμίζουν θέατρα 80 και 100 θέσεων καθημερινά.

Χρησιμοποιώντας τον Bob ως σύμβολο, αυτό το «καινούριο» που έχει εμφανιστεί στο θεατρικό προσκήνιο τον τελευταίο καιρό, θα ζωντανέψει με τη διοργάνωση ενός φεστιβάλ θεάτρου και μουσικής. Στόχος είναι το φεστιβάλ αυτό να θεσμοθετηθεί αλλά και να αποτελέσει τα εγκαίνια για ένα «δίκτυο νέου θεάτρου».

Σκοπός του Bob Theatre Festival είναι να συγκεντρώσει τις ομάδες αυτές κάτω από μία στέγη για μία εβδομάδα και να τους δώσει ένα κοινό στίγμα. Οι θεατές των ομάδων θα συγκεντρωθούν και αυτοί ώστε να διαπιστώσουν ότι η μικρή ομάδα της οποίας η παράσταση τους ενθουσίασε δεν είναι μόνη της, αλλά ανήκει σε ένα μεγαλύτερο και οργανωμένο νέο ρεύμα.

Στο φεστιβάλ θα παρουσιαστούν συγκεντρωμένες οι καλύτερες νεανικές θεατρικές παραστάσεις των δυο τελευταίων ετών: Εκεί, εκεί στην κόλαση, Νοσφεράτου Διδόντικους, Ζελόβ, Όταν γνώρισα το 100% τέλειο κορίτσι για μένα, Χωρίς Μουσική κ.α.

Παράλληλα, νέα συγκροτήματα των Αθηνών θα ενώσουν με τις φρέσκιες νότες τους το θέατρο με τη μουσική . Οι Imam Baildi, Berlin Brides, Eos Quartet, Night on earth, Naked as we και γκεστ ο Φοίβος Δεληβοριάς θα εμφανιστούν live στη σκηνή του θεάτρου.

INFO
Θέατρο Χώρα: Αμοργού 20, Κυψέλη
Tηλ.: 210 8673945
Εισιτήρια: ανά παραγωγή: 10-15 ευρώ
Είσοδος ημέρας: 20-30 ευρώ
www.artache.gr

Σχετικές ειδήσεις
Σωκράτης Τώρα - Socrates Now από τον Γιάννη Συμεωνίδη στο Εργοστάσιο Τεχνών Σαντορίνης
16.08.2016 15:29
Μετά από 415 παραστάσεις σε 20 χώρες ο διακεκριμένος με ΕΜΜΥ ηθοποιός Γιάννης Σιμωνίδης, σε μία παραγωγή του Ελληνικού Θεάτρου της Νέας Υόρκης (Elliniko Thεatro/Greek Theatre of New York) και της Visionary Culture, έρχεται στη Σαντορίνη.
Σχεδόν σαράντα του Γιώργου Χατζηπαύλου στο 2ο Avaton International Comedy Festival
06.06.2016 14:30
Η παράσταση "Σχεδόν σαράντα" παρουσιάστηκε για πρώτη φορά σαν work in progress στο 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Κωμωδίας του θεάτρου Άβατον. Σκέψεις, ιδέες, κείμενα μπήκαν σε σειρά τον Ιούνιο του 2015. Ένα χρόνο μετά επιστρέφει ολοκληρωμένο στο 2ο Φεστιβάλ κωμωδίας την Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016.
Το
18.05.2016 12:20
Η Φένια Αποστόλου συνεχίζει την καλλιτεχνική πορεία της στο εξωτερικό με την ομάδα της Χοροθέατρο Λυδία Λίθος και το «OTHER SIDE» του Dejan Dukovski που θα παρουσιαστεί στις 26 Μαΐου 2016 στο πλαίσιο του TACT International Theatre Festival στο Teatro Stabile Sloveno στην Τεργέστη της Ιταλίας.
Η παράσταση Other Side ταξιδεύει στο Βελιγράδι για το φεστιβάλ
09.03.2016 13:41
Η παράσταση «OTHER SIDE» του Dejan Dukovski και σε σκηνοθεσία της Φένιας Αποστόλου πρόκειται να παρουσιαστεί στα πλαίσια του 15ου International Theatre Festival "SLAVIJA 2016" στις 10 Μαρτίου 2016 στο Βελιγράδι για μία και μοναδική παράσταση ως η μοναδική συμμετοχή από την Ελλάδα.
Οιστρογόνο 2 Οξυγόνο από την ομάδα Λμδ στον Τεχνοχώρο Φάμπρικα
23.10.2015 14:59
Η θεατρική Ομάδα «Λμδ» αφού παρουσίασε ένα πρώτο μέρος του έργου της «Οιστρογόνο 2 Οξυγόνο» στα πλαίσια του Bob Theatre Festival και του Off-oFF Athens Festival συνεχίζει, με την ολοκληρωμένη πια μορφή του έργου της, στον ανακαινισμένο Τεχνοχώρο «Φάμπρικα» με προγραμματισμένη επίσημη πρεμιέρα στις 11 Νοεμβρίου στις 21:45.