Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Σώμα το άγνωστο: από την Συν – Κίνηση στο Φεστιβάλ Χορού Ελλήνων Χορογράφων

Σώμα το άγνωστο: από την Συν – Κίνηση στο Φεστιβάλ Χορού Ελλήνων Χορογράφων
Το 10ο Φεστιβάλ Χορού του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων παρουσιάζει την παράσταση της ομάδας  «Συν – Κίνηση», με τίτλο 

« Σώμα το άγνωστο» στις 27 και 28 Μαΐου 2011 στο θέατρο ΠΚ.


Η νέα χοροθεατρική παραγωγή της ομάδας Συν-κίνηση είναι ένα έργο (55 λεπτών, για 8 χορευτές) που επιχειρεί μια βουτιά στην χαμένη αθωότητα μιας ύπαρξης που ποτέ δεν ησυχάζει, για να απολαύσει όσα την αποτελούν και να αναζητήσει την πολυπόθητη κάλυψη.


Ένα ταξίδι σ\' ένα σώμα γνωστό-Άγνωστο. Ένα σώμα τόσο οικείο που όλο το αναγνωρίζουμε, άλλα εν τέλη ξεπροβάλει μια νέα πτυχή  του που αποζητά την αλήθεια της.


Περνάει ο καιρός...και σου είναι  άγνωστο...


Το \"Σώμα το Άγνωστο\" λειτουργεί σαν ενδοσκοπικό όργανο που παρακολουθεί την πορεία διαφορετικών σωμάτων από την παιδικότητα της αθωότητας προς την ενηλικίωση, που σταδιακά τα \"κλειδώνει\", τα εγκλωβίζει και συχνά τα αφήνει παθητικούς δέκτες των ρόλων που τους αποδίδονται.


Έξοδος; Η επαφή με το \"μέσα\". Το εσωτερικό αποτύπωμα, η επαφή με τον άλλον, τον τόσο διαφορετικό και τόσο ίδιο.

 

Η παράσταση παρουσιάζεται  στο πλαίσια του 10ου Φεστιβάλ Χορού του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων 2011.Υπο την αιγίδα και την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού & Τουρισμού.

 

Συντελεστές
Χορογραφία: Σοφία Φαλιέρου με την συνεργασία των ερμηνευτών
Κοστούμια: Kourbela Ioanna by XAMAM
Mουσική: Astray Navigatio, Iggy Pop, Tom Wates, Antechre, Linkinpark, Isihia
Φωτισμοί: Βαλεντίνα Ταμιωλάκη
Επεξεργασία Ήχου: Αλέξανδρος Ζυμβραγουδάκης-Digital Wave Studio
Φωτογραφία: Στέλιος Μπακλαβάς (http://www.art-sbaklavas.gr/)
Video Artist: Ευάγγελος Καλαιτζής


Ερμηνεύουν: Αληζιώτη Βιργινία, Ζαχαράκη Ιουλία, Λιαράκη Βάσια, Μουσουράκη Νίνα, Πυλαρινού Ευαγγελία, Σκουτελά Μαρίνα, Τζινάκη Έλενα, Φοιτού Χριστίνα.

Σχετικές ειδήσεις
Νέες Δυνάμεις: μια βραδιά για τους τελειόφοιτους των Ανώτερων Επαγγελματικών Σχολών Χορού
29.06.2016 14:30
Για τέταρτη φορά το Σωματείο Ελλήνων Χορογράφων σε συνεργασία με το Ελληνικό τμήμα του Διεθνούς Συμβουλίου Χορού CID UNESCO, διοργανώνουν στο πλαίσιο του 15ου Φεστιβάλ του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων, που ολοκληρώθηκε, μια συμβολική βραδιά με τίτλο “Νέες Δυνάμεις” που τιμά την εκπαίδευση και υπογραμμίζει τη σημασία της.
Into her geo#metries, της Αθανασίας Κανελλοπούλου στο 15ο Φεστιβάλ του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων
07.06.2016 10:44
Η Αθανασία Κανελλοπούλου παρουσιάζει στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης στο πλαίσιο του 15ου Φεστιβάλ του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων, την παράσταση Into her geo#metries.
Διαδρομές, από το Χοροθέατρο Ακτίνα στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
06.06.2016 13:16
Την Τρίτη 14 Ιουνίου 2016, το Χοροθέατρο Ακτίνα παρουσιάζει στο πλαίσιο του 15ου Φεστιβάλ Xορού του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων, την παράσταση «Διαδρομές», στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.
Twisted Genders της Φένιας Αποστόλου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
27.05.2016 15:37
Η Φένια Αποστόλου, μετά την συμμετοχή της στο 13ο International Dublin Gay Theatre Festival στην Ιρλανδία ως ηθοποιός, παρουσιάζει την νέα της χορογραφική δουλειά «Twisted Genders» στο πλαίσιο του 15ου Φεστιβάλ Χορού του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (Κεντρική Σκηνή) την Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016 και ώρα 21:00.
Απόγειος από τις ομάδες Creo και Ρέον στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης
24.05.2016 11:32
Η ομάδα χορού Creo και η καλλιτεχνική ομάδα Ρέον παρουσιάζουν την νέα τους παραγωγή «απόγειος» στο πλαίσιο του 15ου Φεστιβάλ Χορού του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων, την Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016 στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης, στην Κεντρική σκηνή.