Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Medeama: εγκαταστάσεις και performances από τη Miriam Skarstein στο Βρυσάκι

Medeama: εγκαταστάσεις και performances από τη Miriam Skarstein στο Βρυσάκι
Μετά από επτά χρόνια απουσίας από τη δημόσια δράση, η διεθνούς φήμης καλλιτέχνης, Miriam Skarstein, με τη

σύμπραξη επτά φοιτητών του Central Saint Martins, έρχεται το Μάιο στο χώρο τέχνης και  δράσης \"Βρυσάκι\" για μια σειρά performances και εγκαταστάσεων, 25-28 Μαΐου 2011.


 
Το 2004 η Skartstein προκάλεσε αναταραχή στη διεθνή καλλιτεχνική κοινότητα μέσω της αμφιλεγόμενης έκθεσής της στο Λονδίνο υπό τον τίτλο \"God said\", η οποία αποτέλεσε έναν γλαφυρό αναστοχασμό στα θέματα της παιδικής κακοποίησης και παιδοκτονίας όπως αυτά εμφανίζονται στη Βίβλο και σε άλλα μυθολογικά κείμενα.

 

Τα έργα δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας από το 2004, απορρίπτοντας πολυάριθμες προσκλήσεις για επανέκθεση, και επομένως αντιμετωπίζονται σχεδόν λατρευτικά από τους πλεόν αφοσιωμένους οπαδούς της Skarstein.


 
Για τέσσερις βραδιές, η καλλιτέχνης θα εγκαινιάσει τη νέα της έκθεση στο \"Βρυσάκι\", ενώ θα βρίσκεται εκεί αυτοπροσώπως για συνεντεύξεις και συζητήσεις. Τα νέα της έργα εξερευνούν τα ρευστά όρια μεταξύ τέχνης και ζωής , δημιουργίας και αποδόμησης, προσωπικής ζωής  και έργου του καλλιτέχνη. Η έκθεση επιπλέον περιλαμβάνει έργα από το \"God Said\" στην πρώτη δημόσια προβολή τους μετά από επτά χρόνια, κάνοντας έτσι το γεγονός ένα από τα πλέον πολυαναμενόμενα στον κόσμο της σύγχρονης τέχνης.


 

Το performance ξεκινά ακριβώς στις 7:45 (δεν επιτρέπεται η είσοδος μετά την έναρξη)


Συμμετέχοντες: Nadia Lakhani, Grace Laubacher, Yael Sherill Mohilever, Σαπφώ Παντζάκη, Aντρέας Πασιάς, Βασίλης Χατζημακρής, Douglas Williams

Σχετικές ειδήσεις
The Future is Nostalgic, έκθεση του Raed Yassin στις Kalfayan Galleries
16.01.2017 16:26
Οι Kalfayan Galleries παρουσιάζουν στην γκαλερί της Αθήνας την τρίτη ατομική έκθεση του Λιβανέζου καλλιτέχνη Raed Yassin με τίτλο ‘The Future is Nolstagic’. Τα εγκαίνια της έκθεσης, παρουσία του καλλιτέχνη, θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2017, 19.00 – 21.00.
Ignoramus, έκθεση του Helmut Stallaerts στη γκαλερί Bernier/Eliades
12.01.2017 11:25
Η γκαλερί Bernier/Eliades παρουσιάζει την ατομική έκθεση ζωγραφικής του Βέλγου καλλιτέχνη Helmut Stallaerts, την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου, 20:00-22:00. Ο καλλιτέχνης εκθέτει πρώτη φορά στη γκαλερί και θα παραβρίσκεται στα εγκαίνια.
Η Γιόκο Όνο με το «Ex-it» στα 51α Δημήτρια!
26.09.2016 13:39
Η Γιόκο Όνο για έναν σχεδόν μήνα θα "καταλάβει" το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, με την εγκατάσταση «Ex-it», φίλμς και διαδραστικές performances, στα πλαίσια των 51ων Δημητρίων.
Visions-V_Ideas, Performances: 3rd Edition στο Beton 7
27.06.2016 15:23
Από τις 27 Ιουνίου έως 8 Ιουλίου 2016, και για τρίτη χρονιά θα πραγματοποιηθεί στο Beton7 και στην ευρύτερη περιοχή του Βοτανικού η έκθεση “Visions-V_Ideas, Performances” με επίκεντρο την τέχνη της performance και την ανάπτυξη δικτύων σε τοπικό και σε διεθνές επίπεδο.
Οικείο - Ξένο: Εικαστική έκθεση της Γεωργίας Παπαμάρκου στο Βρυσάκι
31.03.2016 16:51
Το Βρυσάκι εγκαινιάζει στις 8 Απριλίου 2016 την έκθεση της Γεωργίας Παπαμάρκου, με τίτλο Οικείο - Ξένο.