Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016

Medeama: εγκαταστάσεις και performances από τη Miriam Skarstein στο Βρυσάκι

Medeama: εγκαταστάσεις και performances από τη Miriam Skarstein στο Βρυσάκι
Μετά από επτά χρόνια απουσίας από τη δημόσια δράση, η διεθνούς φήμης καλλιτέχνης, Miriam Skarstein, με τη

σύμπραξη επτά φοιτητών του Central Saint Martins, έρχεται το Μάιο στο χώρο τέχνης και  δράσης \"Βρυσάκι\" για μια σειρά performances και εγκαταστάσεων, 25-28 Μαΐου 2011.


 
Το 2004 η Skartstein προκάλεσε αναταραχή στη διεθνή καλλιτεχνική κοινότητα μέσω της αμφιλεγόμενης έκθεσής της στο Λονδίνο υπό τον τίτλο \"God said\", η οποία αποτέλεσε έναν γλαφυρό αναστοχασμό στα θέματα της παιδικής κακοποίησης και παιδοκτονίας όπως αυτά εμφανίζονται στη Βίβλο και σε άλλα μυθολογικά κείμενα.

 

Τα έργα δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας από το 2004, απορρίπτοντας πολυάριθμες προσκλήσεις για επανέκθεση, και επομένως αντιμετωπίζονται σχεδόν λατρευτικά από τους πλεόν αφοσιωμένους οπαδούς της Skarstein.


 
Για τέσσερις βραδιές, η καλλιτέχνης θα εγκαινιάσει τη νέα της έκθεση στο \"Βρυσάκι\", ενώ θα βρίσκεται εκεί αυτοπροσώπως για συνεντεύξεις και συζητήσεις. Τα νέα της έργα εξερευνούν τα ρευστά όρια μεταξύ τέχνης και ζωής , δημιουργίας και αποδόμησης, προσωπικής ζωής  και έργου του καλλιτέχνη. Η έκθεση επιπλέον περιλαμβάνει έργα από το \"God Said\" στην πρώτη δημόσια προβολή τους μετά από επτά χρόνια, κάνοντας έτσι το γεγονός ένα από τα πλέον πολυαναμενόμενα στον κόσμο της σύγχρονης τέχνης.


 

Το performance ξεκινά ακριβώς στις 7:45 (δεν επιτρέπεται η είσοδος μετά την έναρξη)


Συμμετέχοντες: Nadia Lakhani, Grace Laubacher, Yael Sherill Mohilever, Σαπφώ Παντζάκη, Aντρέας Πασιάς, Βασίλης Χατζημακρής, Douglas Williams

Σχετικές ειδήσεις
Η Γιόκο Όνο με το «Ex-it» στα 51α Δημήτρια!
26.09.2016 13:39
Η Γιόκο Όνο για έναν σχεδόν μήνα θα "καταλάβει" το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, με την εγκατάσταση «Ex-it», φίλμς και διαδραστικές performances, στα πλαίσια των 51ων Δημητρίων.
Παναγιώτης Τέτσης - Χαρακτική: η έκθεση του ΜΙΕΤ στη Λιβαδειά
31.08.2016 12:50
Το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης, ο Δήμος Λεβαδέων, η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λεβαδειάς και ο σύλλογος «ΦΙΛΟΙ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ», στο πλαίσιο του πολιτιστικού θεσμού των Τροφωνίων παρουσιάζουν την έκθεση του Παναγιώτη Τέτση, Χαρακτική.
Visions-V_Ideas, Performances: 3rd Edition στο Beton 7
27.06.2016 15:23
Από τις 27 Ιουνίου έως 8 Ιουλίου 2016, και για τρίτη χρονιά θα πραγματοποιηθεί στο Beton7 και στην ευρύτερη περιοχή του Βοτανικού η έκθεση “Visions-V_Ideas, Performances” με επίκεντρο την τέχνη της performance και την ανάπτυξη δικτύων σε τοπικό και σε διεθνές επίπεδο.
Οικείο - Ξένο: Εικαστική έκθεση της Γεωργίας Παπαμάρκου στο Βρυσάκι
31.03.2016 16:51
Το Βρυσάκι εγκαινιάζει στις 8 Απριλίου 2016 την έκθεση της Γεωργίας Παπαμάρκου, με τίτλο Οικείο - Ξένο.
Έκθεση Διεθνούς Αφίσας της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας στην Τεχνόπολη
27.01.2016 14:38
Η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία/World Federation of Trade Unions, διοργανώνει Έκθεση Διεθνούς Αφίσας στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων στις 1-6 Φεβρουαρίου 2016.