Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Απώλεια ή Αδιαφορία

Απώλεια ή Αδιαφορία
Ο Dirk Polak συναντιέται με την ομάδα χορού Αερίτες και ανεβάζουν μια multimedia παράσταση χορού με θέμα την απώλεια. Έναρξη από τις 23 Μαΐου στο θέατρο Χώρα.

Ο Dirk Polak συναντιέται με την ομάδα χορού Αερίτες και ανεβάζουν μια multimedia παράσταση χορού με θέμα την απώλεια. Έναρξη από τις 23 Μαΐου στο θέατρο Χώρα.

Η παράσταση δεν κηδεύει αυτούς που έφυγαν. Ένα μνημόσυνο είναι για τα νιάτα, την ομορφιά, την ιδεολογία, την πίστη, την ελευθερία, τον έρωτα, την εμπιστοσύνη. Για όλα αυτά που μπορεί να χάσουμε ενώ ζούμε. Και να θυμηθούμε. Και μετά; Πώς διαχειρίζεσαι την απώλεια;

Είναι απλώς πέντε άνθρωποι, καθένας με το δικό του μέσο, αναζητούν και αναζητούνται. Εχασαν και χάθηκαν. Ψάχνουν. Πότε ζούμε πραγματικά μια απώλεια; Μήπως ο θάνατος δεν είναι μόνο το εισιτήριο για αυτό το ταξίδι; Μήπως τελικά η ζωή μας είναι ένα παιχνίδι όπου για να βρούμε το νικητή μετράμε ποιος φτάνει στο τέρμα με τις λιγότερες δυνατές απώλειες;

Πρόκειται για μια παράσταση που κύριο θέμα της είναι η απώλεια και πως αυτή αντιμετωπίζεται από τους ανθρώπους. Παρουσιάζει την απώλεια όχι του θανάτου, αλλά την απώλεια εκείνων που χάνουμε όσο ειμαστε ακόμη ζωντανοί.

Την απώλεια της ομορφιάς, του χρόνου, της ελευθερίας, της ζωής . Πέντε άνθρωποι αναζητούν και αναζητούνται. Ψάχνουν να βρουν πότε ζούμε την απώλεια και μήπως τελικά ο θάνατος δεν είναι ο μόνος υπεύθυνος γι’ αυτήν.

Χορογραφία: Πατρίσια Απέργη
Μουσική σύνθεση: Dirk Polak
Δραματουργία: Τζωρτζίνα Κακουδάκη
Σκηνικά-Κοστούμια: Ροσίνα Μπαλτατζή
Βοηθός χορογράφου: Ασπασία Αλεξίου
Video: Δημήτρης Κορδελάς, Γιάννης Μαυρογέννης
Φωτισμοί: Νίκος Βλασσόπουλος
Ερμηνεία-Δημιουργική επεξεργασία: Dirk Polak, Μάρω Μαρμαρινού, Νώντας Δαμόπουλος, Τζωρτζίνα Κακουδάκη, Χαρά Κότσαλη.

Info
Θέατρο Χώρα, Σκηνή Νέα Χώρα: Αμοργού 20, Κυψέλη
Διάρκεια: Από 23 έως 30 Μαΐου
Τηλέφωνο κρατήσεων: 210 8673945
Εισιτήριο: 20 ευρώ και 10 ευρώ φοιτητικό

Σχετικές ειδήσεις
H παράλειψη της οικογένειας Κόλεμαν: έξτρα παράσταση στη Β’ σκηνή του Θεάτρο Οδού Κεφαλληνίας
30.12.2016 10:13
Η παράσταση Η παράλειψη της Οικογένειας Κόλεμαν υποδέχεται το νέο έτος με μία επιπλέον παράσταση τη Δευτέρα, 2 Ιανουαρίου στις 18.30. Οι παραστάσεις θα συνεχιστούν έως και τις 10 Ιανουαρίου.
Ακύρωση - Οστέα Ξηρά Σφόδρα, του Περικλή Μουστάκη για 2η σεζόν στο Θέατρο της οδού Κυκλάδων – Λευτέρης Βογιατζής
22.09.2016 11:47
Η περφόρμανς Οστέα Ξηρά Σφόδρα του Περικλή Μουστάκη βασισμένη στην προφητεία 37 του Ιεζεκιήλ και στο κείμενο του Χρήστου Μαλεβίτση για την απώλεια του τρίχρονου αδελφού του, επιστρέφει τον Οκτώβριο και για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων, στο Θέατρο της οδού Κυκλάδων - Λευτέρης Βογιατζής. - Οι παραστάσεις ακυρώνονται
Παράταση για δύο παραστάσεις του Θεάτρου Τέχνης
03.06.2016 16:52
Το Θέατρο Τέχνης ανακοινώνει ότι λόγω της μεγάλης προσέλευσης η παράσταση «Άσμα Ασμάτων – Μία Νύχτα κάτω από τ’ άστρα» της Όλιας Λαζαρίδου παρατείνεται για δύο επιπλέον βράδια στο Υπόγειο (Δευτέρα 6 & Τρίτη 7 Ιουνίου) και η παράσταση «Noir» της ομάδας «Κι όμΩς κινείται» θα πραγματοποιήσει μια επιπλέον παράσταση τη Δευτέρα 6 Ιουνίου στη σκηνή της Φρυνίχου.
Διακόσιες δέκα χιλιάδες οκάδες βαμβακιού ~ μια παράσταση στο Αρχείο, της Ιόλης Ανδρεάδη
17.03.2016 13:41
Το Πολιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς μας προσκαλεί στην παράσταση της Ιόλης Ανδρεάδη, «διακόσιες δέκα χιλιάδες οκάδες βαμβακιού ~ μια παράσταση στο Αρχείο», βασισμένη σε πρόταση του Ιστορικού Αρχείου ΠΙΟΠ.
Η παράσταση Other Side ταξιδεύει στο Βελιγράδι για το φεστιβάλ
09.03.2016 13:41
Η παράσταση «OTHER SIDE» του Dejan Dukovski και σε σκηνοθεσία της Φένιας Αποστόλου πρόκειται να παρουσιαστεί στα πλαίσια του 15ου International Theatre Festival "SLAVIJA 2016" στις 10 Μαρτίου 2016 στο Βελιγράδι για μία και μοναδική παράσταση ως η μοναδική συμμετοχή από την Ελλάδα.