Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Γιώτα Νέγκα και Cabaret Balkan στο Half Note Jazz Club

Γιώτα Νέγκα και Cabaret Balkan στο Half Note Jazz Club
Μια απρόβλεπτη και εξαιρετικού ενδιαφέροντος συνεργασία ετοιμάστηκε για το κλείσιμο της σεζόν στο Half Note. Από την μία πλευρά, μία σπουδαία

τραγουδίστρια της σύγχρονης έντεχνης ελληνικής σκηνής, η Γιώτα Νέγκα ! Μια φωνή καθηλωτική, με αριστοκρατική λαϊκή αδρότητα, να αντλεί έμπνευση αλλά  και  να παραπέμπει ευθέως στις μεγάλες φωνές του παρελθόντος, που με δικό της ξεκάθαρο στίγμα, έχει κερδίσει  την εμπιστοσύνη των σπουδαιότερων σύγχρονων Ελλήνων συνθετών, την τελευταία δεκαετία. 

 

Από την άλλη πλευρά, η «κολεκτίβα ψυχαγωγίας» ή το «θεραπευτικό κέντρο» - όπως αρέσκονται να αποκαλούνται – οι μοναδικοί και εκ Θεσσαλονίκης προερχόμενοι, Cabaret Balkan! Μία υπέροχη παρέα έξι  μουσικών, που ξεσηκώνουν το κοινό όπου εμφανίζονται, με τα τρελά τους κέφια και την απερίγραπτη Βαλκανική προσέγγιση σε γνωστά κομμάτια ελληνικά και ξένα, σε ροκ και Θρακιώτικα ή pop και λαϊκά του 60’. 

 

«Ανασκευάζοντας» με φαντασία μουσικές, οι Cabaret Balkan απευθύνονται σε υγιή αυτιά και έτοιμα κι ανθεκτικά στο χορό σώματα!  Όταν το νέο αυτό μουσικό «μωσαϊκό»,  συναντά την απίστευτη φωνή και παρουσία της Γιώτας Νέγκα, το αποτέλεσμα δεν μπορεί παρά να προοιωνίζεται καταπληκτικό...

 

Γιωτα Νέγκα: φωνή

Θάνος Σταυρίδης: ακορντεόν, κρουστά
Βασίλης Κομματάς: κλαρίνο, σαξόφωνο
Ηλίας Κόζας: κιθάρα, φωνή
Βασίλης Θέμελης: τούμπα
Γιάννης Ιωαννίδης: μπάσο
Θωμάς Κωστούλας: τύμπανα

 

Διαβάστε επίσης: http://www.culturenow.gr/interviews/Cabaret_Balkan_και_Γιώτα_Νέγκα:_Ένα_κεφάτο_μουσικό_μωσαϊκό.html

 

18 και 19 Μαϊου στο Half Note εμφανίζονται οι Mode Plagal: http://www.culturenow.gr/greek-music/Mode_Plagal_live_στο_Half_Note_Jazz_Club.html

Σχετικές ειδήσεις
Ο Μάκης Αμπλιανίτης στο Half Note Jazz Club
26.01.2017 16:40
Ο κορυφαίος κιθαρίστας-συνθέτης Μάκης Αμπλιανίτης θα παρουσιάσει το νέο του άλμπουμ “URANOS” στη σκηνή του Half Note Jazz Club, σ’ έναν απόλυτα ταιριαστό χώρο όπου έχει παρουσιάσει και τις προηγούμενες δισκογραφικές του δουλειές.
Η Zora Young και ο Matthew Skoller στο Half Note Jazz Club
18.01.2017 13:46
Η μοναδική Zora Young, μια από τις σημαντικότερες και ιστορικές φωνές του σύγχρονου Chicago Blues, επιστρέφει δριμύτερη μετά από πολλά χρόνια στην χώρα μας για μια σειρά νέων εμφανίσεων στην σκηνή του Half Note Jazz Club, έχοντας στο πλευρό της έναν από τους σημαντικότερους εκπροσώπους του είδους, τον κορυφαίο αρμονικίστα Matthew Skoller και την εξαίσια μπάντα του.
Ο Ψαραντώνης live στο Half Note Jazz Club
04.01.2017 14:34
Πάντα συναρπαστικά είναι τα μουσικά ταξίδια που κάνουμε με τον σπουδαίο λυράρη Ψαραντώνη. Στις νέες του εμφανίσεις στο Half Note Jazz Club, ο κορυφαίος εκφραστής της Κρητικής παράδοσης θα μας παρασύρει από Παρασκευή 13 έως Δευτέρα 16 Ιανουαρίου «Εκειά που σμίγουν οι καιροί». Με τη θεϊκή του λύρα και τη χαρακτηριστική φωνή του θα μας πάει σε ταξίδια αρχέγονα. Στο πλευρό του η Νίκη Ξυλούρη στο τραγούδι, ο Λάμπης Ξυλούρης στο ούτι και ο Γιάννης Παξιμαδάκης στο λαούτο.
Nikolas Anadolis Trio live στο Half Note
13.10.2016 16:16
Ο Νικόλας Αναδολής, ένας από τους κορυφαίους τζαζ πιανίστες της νεότερης γενιάς με απήχηση σε Ευρώπη και Αμερική, έρχεται με το τρίο του στη σκηνή του Half Note Jazz Club.
Half Note Jazz Club: Οι πρώτες συναυλίες της νέας σεζόν
29.09.2016 17:14
Για μια ακόμη χρόνια το Half Note Jazz Club, το αγαπημένο jazz στέκι της Αθήνας, υπόσχεται μια εκρηκτική σεζόν με εμφανίσεις σπουδαίων ονομάτων της παγκόσμιας μουσικής σκηνής. Το νέο του πρόγραμμα διαπερνά ποιοτικά όλο το μουσικό φάσμα χωρίς ξεκάθαρες ετικέτες. Καλύπτει σε εύρος ήχους jazz, blues, world μέχρι funk, swing, tango, cabaret, χωρίς να λείπουν επιλεγμένα και ξεχωριστά ονόματα της ελληνικής σκηνής