Το Μουσείο Κώστα Τσόκλη στο χωριό Κάμπος της Τήνου εγκαινιάζεται και ετοιμάζεται να υποδεχτεί το κοινό προβάλλοντας το έργο του μεγάλου Έλληνα

καλλιτέχνη. Συγκεκριμένα, το Μουσείο εγκαινιάζεται στις 21 Μαΐου και θα λειτουργεί έως τις 30 Σεπτεμβρίου. Κύριος στόχος του Μουσείου, είναι να προβάλλει το έργο του Κώστα Τσόκλη και μέσα απ’ αυτό, να φέρει σ’ επαφή το ευρύ κοινό με τη σύγχρονη τέχνη.

Το έργο του είναι πολύ μεγάλο σε αριθμό, γι’ αυτό κάθε χρόνο, ένα μέρος της μόνιμης συλλογής θα ανανεώνεται, είτε με θεματικές εκθέσεις του καλλιτέχνη, είτε με έργα Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών που έχουν σχέση με το έργο του ώστε το κοινό να έχει την ευκαιρία να γνωρίσει διαφορετικές περιόδους της δημιουργίας του.

Παράλληλα με τα έργα του Κώστα Τσόκλη, στο Μουσείο είναι συγκεντρωμένο όλο το αρχείο του καλλιτέχνη, βιογραφικά στοιχεία, άρθρα, συνεντεύξεις, κατάλογοι εκθέσεων, βιβλία, φωτογραφίες, τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές που προβάλλονται καθημερινά σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Μουσείου.
Επιπλέον στόχοι του Μουσείου είναι να προσφέρει συνεχώς ευκαιρίες για νέες αισθητικές συγκινήσεις, νέες γνώσεις και ψυχαγωγία στο κοινό του.

Οι δραστηριότητες του Μουσείου περιλαμβάνουν:

– καλλιτεχνική βιβλιοθήκη

– οργάνωση διαλέξεων από ιστορικούς Τέχνης και ανθρώπους του πνεύματος, της λογοτεχνίας, του θεάτρου κ.ά.

– σεμινάρια για εκπαιδευτικούς σχετικά με την Τέχνη και την Εκπαίδευση

– προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά, εφήβους και ενήλικες

– Θεατρικές και μουσικές παραστάσεις παρουσιάζονται στο Θέατρο στον Κουμάρο

Μία φορά την εβδομάδα προβάλλονται στον προαύλιο χώρο του Μουσείου κινηματογραφικές ταινίες με θέμα τη ζωή μεγάλων καλλιτεχνών.