Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2016

Ενα ουράνιο τόξο για τον ποιητή

Ενα ουράνιο τόξο για τον ποιητή
Μια μουσική παράσταση του Εθνικού Θεάτρου, για τον Αρθούρο Ρεμπώ, ανεβαίνει από τις 7 Μαΐου και για 20 μόνο παραστάσεις, στο υπό ανακαίνιση κτήριο Τσίλερ του Εθνικού Θεάτρου, στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου.

Μια μουσική παράσταση του Εθνικού Θεάτρου, για τον Αρθούρο Ρεμπώ, ανεβαίνει από τις 7 Μαΐου και για 20 μόνο παραστάσεις, στο υπό ανακαίνιση κτήριο Τσίλερ του Εθνικού Θεάτρου, στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου.

Οταν οι εργασίες της ανακαίνισης σταματούν αργά το απόγευμα, στο χώρο του Εθνικού έρχεται ο Αρθούρος Ρεμπώ, ο ποιητής-μύθος. Η ποίησή του λάμπει μέσα από λέξεις, γίνεται μουσική που κατακλύζει τον χώρο, η ανήσυχη ζωή του δίνει φτερά στην πιο τολμηρή φαντασία.

Ηθοποιοί και μουσικοί ζωντανεύουν την χαρισματική και αντιφατική προσωπικότητα του ποιητή, που στα δεκαεννιά του χρόνια έκλεισε τους λογαριασμούς του με την ποίηση, έχοντας αλλάξει το ποιητικό τοπίο του 20ου αιώνα.

Η ταυτότητα της παράστασης: Απόδοση κειμένων-δραματολογική συνεργασία: Στρατής Πασχάλης, σκηνοθεσία-δραματουργική επεξεργασία: Έφη Θεοδώρου, μουσική: Νίκος Πλάτανος, σκηνικά-κοστούμια: Εύα Μανιδάκη.

Παίζουν: Αλεξάνδρα Αϊδίνη, Σοφιάννα Θεοφάνους, Δημήτρης Μοθωναίος, Λένα Παπαληγούρα , Μαρία Παρασύρη, Γιάννος Περλέγκας, Μαρία Σαββίδου, Ναταλία Στυλιανού, Ιωάννα Τσιριγκούλη, Νίκος Χατζόπουλος

info

Αγίου Κωνσταντίου 22-24.
Eισιτήρια ταμείο του Θεάτρου Rex (Πανεπιστημίου 48, τηλ. 210.3305074) και από το Σύγχρονο Θέατρο Αθήνας (Ευμολπιδών 41 Γκάζι, τηλ. 210.3455020).
Εναρξη 7 Μαϊου-Λήξη παραστάσεων 1 Ιουνίου

Σχετικές ειδήσεις
Ακύρωση παραστάσεων του Εθνικού Θεάτρου λόγω απεργίας
06.05.2016 16:47
Ακυρώνονται οι παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου την Παρασκευή 6 και το Σάββατο 7 Μαΐου λόγω της 48ης απεργίας που προκήρυξαν οι ΓΣΕΕ/ΑΔΕΔΥ.
Τόποι Μνήμης – Ανοιχτή Πρόβα στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου
30.03.2016 11:22
Το Σάββατο 2 Απριλίου 2016 στις 5:30 μμ στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου παρουσιάζονται για μία μόνο παράσταση οι «Τόποι Μνήμης – Ανοιχτή Πρόβα», στα πλαίσια του Θεματικού Φεστιβάλ που οργανώνει η Πειραματική Σκηνή για τον ελληνικό εμφύλιο πόλεμο, από την έναρξη του οποίου συμπληρώνονται φέτος 70 χρόνια.
Μετακλήσεις από το εξωτερικό στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου
28.03.2016 14:03
Η Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θέατρου υποδέχεται δύο παραστάσεις από το εξωτερικό, το έργο «Some use for your broken clay pots» του Ελβετού Christophe Meierhans και το «Please, continue (Hamlet)» του Καταλανού Roger Bernat και του Ελβετού Yan Duyvendak.
Νέο και φιλόδοξο ξεκίνημα για την Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου!
09.11.2015 12:47
Ο Στάθης Λιβαθινός, φανερά συγκινημένος, περήφανος και χαρούμενος, μας καλωσόρισε την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου στο (-1) του Εθνικού Θεάτρου, στη παρουσίαση του προγράμματος της Πειραματικής Σκηνής, η οποία «ανοίγει» την αυλαία της μετά από 8 χρόνια στην ανακαινισμένη αίθουσα "Κατίνα Παξινού" του κτιρίου Rex.
Επαναλειτουργία της Πειραματικής Σκηνής του Εθνικού Θεάτρου
29.10.2015 16:20
Η Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου επαναλειτουργεί, μετά από 8 χρόνια, φιλοδοξώντας να επιχειρήσει μια αισθητική και κοινωνική παρέμβαση στο σύγχρονο θεατρικό τοπίο.