Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016

Πείνα: performance από την ομάδα Άνθρωπος στη θάλασσα

Πείνα: performance από την ομάδα Άνθρωπος στη θάλασσα
Η ομάδα «Άνθρωπος στη θάλασσα» στο πλαίσιο του βήματος στους νέους που διοργανώνει το ΣΧΗΜΑ ΕΚΤΟΣ ΑΞΟΝΑ παρουσιάζει την performance

«Πείνα» (work in progress) στις 14, 15 και 16 Μαΐου 2011.

 

Σύλληψη/Σκηνοθεσία: Κλαίρη Χριστοπούλου
Εγκατάσταση-Κοστούμια: Νάσος Χαλκίδης
Σχεδιασμός Φωτισμών: Στέλιος Τζολόπουλος
Video: ΤΕΧΝΟΚΑΛΥΨΗ
Φωτογραφίες: Στέλιος Τράκας
Οργάνωση Παραγωγής: Ροδή Στεφανίδου

 

ΠΑΙΖΟΥΝ: Αλέξανδρος Ζαφειριάδης, Ροδή Στεφανίδου, Κλαίρη Χριστοπούλου, Δημήτρης Διακοσάββας (φιλική συμμετοχή)

 

Αφετηρία για τη δημιουργική διαδικασία αποτέλεσε ένα κείμενο της Marguerite Duras, που περιγράφει την επιστροφή του συντρόφου της Robert Antelme από στρατόπεδο συγκέντρωσης και τον αγώνα του να επανέλθει στη ζωή. Στόχος μας να μιλήσουμε για τα σημερινά στρατόπεδα συγκέντρωσης, για την υποκρισία της Ευρώπης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, για την κοινωνική ανισότητα. Η «Πείνα» είναι μια δουλειά σε εξέλιξη που θα εμπλουτίζεται διαρκώς από τις εξελίξεις του πολιτικού σκηνικού αλλά και την πρόοδο της έρευνας της ομάδας.


Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το ΣΧΗΜΑ ΕΚΤΟΣ ΑΞΟΝΑ για την φιλοξενία στο χώρο καθώς και όλους όσοι στηρίζουν την ομάδα σε κάθε της προσπάθεια με όποιο τρόπο μπορούν.

 

Η ΟΜΑΔΑ


Η ομάδα «ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ» δημιουργήθηκε το 2010 από τους Ροδή Στεφανίδου, Νάσο Χαλκίδη και Κλαίρη Χριστοπούλου ως αντίδραση στον εφησυχασμό και την αποδοχή του πολιτικού γίγνεσθαι, αρνούμενη να συμμετέχει στη σιωπή σχεδόν σύσσωμου του καλλιτεχνικού και πνευματικού κόσμου και την απουσία του από την πολιτική ζωή του τόπου. Είναι μία από επιλογή αυτοχρηματοδοτούμενη ομάδα που αποσκοπεί στην αποσύνδεση της παραστατικής τέχνης από το εμπόριο. Για το λόγο αυτό η ομάδα έχει επιλέξει την μη ύπαρξη εισιτηρίου και χορηγών και λειτουργεί με βάση την εθελοντική προσφορά και την έμπρακτη υποστήριξη. Ιδιαίτερα σημαντική είναι η παραχώρηση των χώρων, χωρίς τους οποίους η παρουσίαση της δουλειάς μας δεν θα ήταν δυνατή.

Η ομάδα «» δημιουργήθηκε το 2010 από τους Ροδή Στεφανίδου, Νάσο Χαλκίδη και Κλαίρη Χριστοπούλου ως αντίδραση στον εφησυχασμό και την αποδοχή του πολιτικού γίγνεσθαι, αρνούμενη να συμμετέχει στη σιωπή σχεδόν σύσσωμου του καλλιτεχνικού και πνευματικού κόσμου και την απουσία του από την πολιτική ζωή του τόπου. Είναι μία από επιλογή αυτοχρηματοδοτούμενη ομάδα που αποσκοπεί στην αποσύνδεση της παραστατικής τέχνης από το εμπόριο. Για το λόγο αυτό η ομάδα έχει επιλέξει την μη ύπαρξη εισιτηρίου και χορηγών και λειτουργεί με βάση την εθελοντική προσφορά και την έμπρακτη υποστήριξη. Ιδιαίτερα σημαντική είναι η παραχώρηση των χώρων, χωρίς τους οποίους η παρουσίαση της δουλειάς μας δεν θα ήταν δυνατή.

 


Η ομάδα «ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ» έχει ως τώρα παρουσιάσει τις παραστάσεις «Δεν υπάρχει κανείς…» (Μπενσουσάν Χαν- Ιούνιος 2010) και «Μία ξενάγηση» (Coo Bar- Οκτώβριος 2010).

Σχετικές ειδήσεις
Ο γέρος και η θάλασσα, του Χέμινγουεϊ από την ομάδα Salao στο Faust
08.09.2016 15:15
Η ομάδα Salao παρουσιάζει από 26 Οκτωβρίου 2016 για πρώτη φορά στην Ελλάδα στο Θέατρο Faust το έργο “Ο γέρος και η θάλασσα”, μια παράσταση βασισμένη στη νουβέλα του βραβευμένου με Νόμπελ συγγραφέα Έρνεστ Μίλλερ Χέμινγουεϊ.
Θάλασσα στην άκρη, η Ελλάδα – Climbing the sea: Δράση 2 από το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
28.07.2016 10:47
"Θάλασσα στην άκρη, η Ελλάδα - Climbing the sea", Δράση 2, σε σκηνοθεσία Νίκου Διαμαντή, είναι η δεύτερη παρέμβαση του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 30 Ιουλίου 2016, στο χώρο της πύλης Ε12, στην προβλήτα των πλοίων κρουαζιέρας.
Θάλασσα στην άκρη, η Ελλάδα – Climbing the sea: Πρώτη δράση από το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
14.07.2016 10:47
"Θάλασσα στην άκρη, η Ελλάδα - Climbing the sea", σε σκηνοθεσία Νίκου Διαμαντή, είναι η πρώτη δράση του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016, στο χώρο της πύλης Ε11, στην προβλήτα όπου θα καταπλεύσει το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο.
Blessed Breasts από την Ομάδα Arigato στο Off off Athens 8 του Επί Κολωνώ
22.06.2016 17:09
Στο πλαίσιο του 8ου φεστιβάλ Off-off που διοργανώνει το θέατρο Επί Κολωνώ, η ομάδα Arigato παρουσιάζει την παράσταση «Blessed Breasts». Μια παράσταση (work in progress) βασισμένη στο βιβλίο της Marilyn Yalom «H ιστορία του γυναικείου στήθους».
Ο Ντάννυ και η απέραντη μπλε θάλασσα, του John Patrick Shanley στο Θέατρο της Οδού Κεφαλλήνιας
10.03.2016 11:47
Το Θέατρο της Οδού Κεφαλληνίας φιλοξενεί από την Τρίτη 15 Μαρτίου 2016 το έργο του John Patrick Shanley, Ο Ντάννυ και η απέραντη μπλε θάλασσα.