Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

22ο Παγκόσμιο Συνέδριο Έρευνας για το χορό

22ο Παγκόσμιο Συνέδριο Έρευνας για το χορό
Το μεγαλύτερο συνέδριο χορού έρχεται στην Αθήνα, από τις 2 έως τις 6 Ιουλίου, με τους καλύτερους ειδικούς παγκοσμίως πάνω στην έρευνα της χορευτικής τέχνης να το πλαισιώνουν.

Το μεγαλύτερο συνέδριο χορού έρχεται στην Αθήνα, από τις 2 έως τις 6 Ιουλίου, με τους καλύτερους ειδικούς παγκοσμίως πάνω στην έρευνα της χορευτικής τέχνης να το πλαισιώνουν.

Πρόκειται για ένα συνέδριο το οποίο κάλεσε τους καλύτερους επαγγελματίες δασκάλους χορού, χορογράφων, ερευνητών και δημοσιογράφων για να παρακολουθήσουν το έργο που έχουν να παρουσιάσουν αξιόλογοι χορευτές.

Το 2006 συμμετείχαν 700 ειδικοί από 64 χώρες συμμετείχαν το 2006, αντιπροσωπεύοντας όλες τις μορφές χορού. Η διοργάνωση είναι αυστηρά μη κερδοσκοπική και δεν πρόκειται ακριβώς για φεστιβάλ, ή εργαστήριο και δεν είναι ανταγωνιστικό.

Είναι ακριβώς μια ευκαιρία για να πραγματοποιηθεί μια μεγάλη έρευνα πάνω στη χορευτική τέχνη.

Το 22ο Παγκόσμιο Συνέδριο τελεί στην Αθήνα υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, του Υπουργείου Παιδείας, του Δήμου της Αθήνας και της Εθνικής Επιτροπής της UNESCO.

Το συνέδριο διοργανώνεται από το Dora Stratou Dance Theater και το ελληνικό τμήμα IOFA, σε συνεργασία με το Διεθνές Συμβούλιο Χορού CID.

Το πρόγραμμα του συνεδρίου περιλαμβάνει:
Παρουσίαση και συζήτηση έρευνας, Μαθήματα, Διάλεξη , Επιδείξεις, Παρουσιάσεις από σχολές χορού, ντουέτα ή σόλο , Τηλεοπτικές προβολές, Εκθέσεις και πώληση των βιβλίων, αρχείων, εικόνων, κοστουμιών, αξεσουάρ κ.α., Επισκέψεις σε σχολές χορού, μουσεία, κ.α., βραδιές συνάντησης όπου οι συμμετέχοντες θα μπορούν να συζητήσουν σχετικά με το χορό σε μία πιο χαλαρή ατμόσφαιρα.

Αν και το συνέδριο προορίζεται πρώτιστα για τους επαγγελματίες, είναι συγχρόνως μια εμπορική έκθεση και ένα γεγονός, που διευκολύνει τις επαφές μεταξύ συναδέλφων, τις συζητήσεις, αλλά και την ατομική πρωτοβουλία.

Η υποβολή μιας παρουσίασης (ερευνητική έκθεση, διάλεξη-επίδειξη, κατηγορία, απόδοση, έκθεση, προβολή) είναι προαιρετική. Για κάθε παρουσίαση πρέπει να σταλεί ένα ενδεικτικό κείμενο πριν από τις 30 Μαΐου.

Παρουσιάσεις απόντων μπορούν επίσης να καταχωρηθούν, να εμφανιστούν στο πρόγραμμα και να συμπεριληφθούν στη διαδικασία. Τα DVD με τις παρουσιάσεις των συμμετεχόντων κυκλοφορούν παγκοσμίως σε αρκετές χιλιάδες αντίγραφα.

Οι δηλώσεις συμμετοχής πρέπει να γίνουν το συντομότερο δυνατό στη γραμματεία συνεδρίων του Dance Theater Dora Stratou, Σχολείου 8, Πλάκα, Αθήνα, τηλ.: 210 324.6188, fax: 210 324.6921 και μέσα από τα Skype, PayPal, www.cid-unesco.org, president@cid-unesco.org και www.orchesis-portal.org/cdr/.

Σχετικές ειδήσεις
Η Αντριάνα, του Θανάση Παπαγεωργίου στο Θέατρο Στοά
10.01.2017 11:49
Με έναν μονόλογο, από τους καλύτερους που έχουν γραφτεί, κατά γενική ομολογία, τα τελευταία χρόνια, θα ολοκληρώσει τη φετινή σεζόν το Θέατρο Στοά στου Ζωγράφου. Πρόκειται για την «Αντριάνα» που έγραψε και σκηνοθέτησε ο ίδιος ο ιδρυτής της Στοάς Θανάσης Παπαγεωργίου πριν από τέσσερα χρόνια και που αποτέλεσε ένα προσωπικό ερμηνευτικό επίτευγμα για την Εύα Καμινάρη.
Ρωμαίος και Ιουλιέτα από τον Δημήτρη Λιγνάδη στο Θέατρο Πάνθεον
06.09.2016 14:44
Το ποιητικό αριστούργημα του Ουίλιαμ Σαίξπηρ «Ρωμαίος και Ιουλιέτα», η πιο σπαρακτική ιστορία αγάπης στο παγκόσμιο δραματολόγιο θα ζωντανέψει στη σκηνή του θεάτρου Πάνθεον, σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Λιγνάδη.
Μήδεια-Lust, από το εργαστήριο AlmaKalma στο ΦΙΞ in art
17.06.2016 14:00
Το Διεθνές Εργαστήριο Έρευνας Παραστατικών Τεχνών AlmaKalma παρουσιάζει στο ΦΙΞ in art την εργασία του πάνω στον μύθο της Μήδειας, μια ριζοσπαστική performance βασισμένη στο έργο του Heiner Müller Μήδειας Υλικό, σε συμπλοκή με το ποίημα Cascando του Samuel Beckett.
Τούνδρα Τάιγκα Στέπα, του Βύρωνα Θεοδωρόπουλου στο Passport Κεραμεικός
28.03.2016 16:22
To Passport Κεραμεικός φιλοξενεί και παρουσιάζει έναν από τους καλύτερους stand up κωμικούς της νέας γενιάς για μία μοναδική επετειακή βραδιά, την Κυριακή 17 Απριλίου!
Ο Μισάνθρωπος του Μολιέρου στο Αντιθέατρο Μαρίας Ξενουδάκη
15.03.2016 10:52
«Ο ΜΙΣΑΝΘΡΩΠΟΣ», που παγκοσμίως θεωρείται το καλύτερο έργο του Μολιέρου, παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Μαρίας Ξενουδάκη από την Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016 στις 9:15μμ στο ΑΝΤΙΘΕΑΤΡΟ Μαρίας Ξενουδάκη.