Πού μπορεί να οδηγήσει μία αρρωστημένη φαντασίωση; Το Νερό, το νέο βιβλίο του Κώστα Γ. Παπαγεωργίου, θέτει το ερώτημα και επιχειρεί να το απαντήσει μέσα από την υπερφυσική δύναμη του νερού…

Ποια είναι τα διαχωριστικά όρια ανάμεσα στην πνευματική ισορροπία και την παράνοια και πώς αυτά τα όρια μετακινούνται, δημιουργώντας απρόβλεπτες και οδυνηρές καταστάσεις; Μπορεί το νερό, στις διάφορες εκδοχές του, να υποσκάψει και να συμβάλει στη διασάλευση αυτής της ισορροπίας;

Στην προκειμένη περίπτωση αποδεικνύεται ότι μπορεί, αρκεί να βρει το πρόσφορο ψυχικό και πνευματικό έδαφος• τότε, αποκτώντας υπέρογκες διαστάσεις και υπερφυσικές δυνατότητες, οδηγεί τον μοναχικό και ανυπεράσπιστο άνθρωπο – όπως είναι ο ήρωας αυτής της ιστορίας – σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις, πράξεις και αντιδράσεις. Κυρίως, τον φέρνει αντιμέτωπο με τον εαυτό του και τον μετατρέπει, ερήμην του, σε έρμαιο του χρόνου και σε παθητικό ωτακουστή της ίδιας της ζωής του.

Ο Κώστας Γ. Παπαγεωργίου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1945. Στα Γράμματα εμφανίστηκε το 1961, με τη δημοσίευση ενός ποιήματος στη Φιλολογική Βραδυνή του Μπάμπη Κλάρα. Από το 1982 ως το 1998 εξέδιδε και διηύθυνε το περιοδικό Γράμματα και Τέχνες, ενώ από το 2005 ως το 2010 υπήρξε συνυπεύθυνος στην έκδοση του περιοδικού κριτικής και δοκιμίου Κ. Κατά καιρούς συνεργάστηκε με τα σημαντικότερα λογοτεχνικά περιοδικά της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, καθώς και με τις εφημερίδες Βήμα, Καθημερινή, Αυγή, Ελευθεροτυπία, και Φιλελεύθερος (Κύπρου).

Δημοσιεύει κείμενα κριτικής στην Αυγή της Κυριακής και στο ένθετο Βιβλιοθήκη της Ελευθεροτυπίας. Είναι ιδρυτικό μέλος της Εταιρείας Συγγραφέων.

Το 2001 τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο Ποίησης και το Βραβείο Ποίησης του περιοδικού Διαβάζω, για την ποιητική συλλογή του Κλεμμένη ιστορία (Κέδρος, 2000), ενώ το 2009 βραβεύτηκε από την Ακαδημία Αθηνών (ίδρυμα Πέτρου Χάρη) για το σύνολο του ποιητικού του έργου.