Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Η Μύτη του Νικολάι Γκόγκολ στο Συνεργείο

Η Μύτη του Νικολάι Γκόγκολ στο Συνεργείο
Το θέατρο «Συνεργείο» παρουσιάζει το έργο «Η μύτη» του Ν. Γκόγκολ σε σκηνοθεσία Βασίλη Ανδρέου με τους Στέλιο Ιακωβίδη, Νίκο Καρδώνη και Σοφία

Τσινάρη.

«Πώς μύτη βρέθηκε σ’ ένα φρεσκοψημένο καρβέλι στις 25 Μαρτίου στην Αγία Πετρούπολη; Και τι έκανε κατ’ αρχήν ο κουρέας και στη συνέχεια ο κάτοχος της μύτης; Όχι, δεν το καταλαβαίνω αυτό, ούτε μια στάλα! Αλλά ακόμα πιο παράξενο -και το δυσκολότερο να καταλάβει κανείς, είναι γιατί οι συγγραφείς διαλέγουν τέτοια επεισόδια για το θέμα τους.


Κατά πρώτο λόγο, αυτό δεν ωφελεί απολύτως καθόλου το έθνος, κατά δεύτερο λόγο δεν υπάρχει κανένα όφελος. Απλώς, δεν ξέρω τι σημαίνει... Παράξενα πράγματα συμβαίνουν, σπανίως ίσως, αλλά συμβαίνουν.»

Νικολάι Βασίλιεβιτς Γκόγκολ

 

Ο Βασίλης Ανδρέου σκηνοθετεί τους Στέλιο Ιακωβίδη, Νίκο Καρδώνη και Σοφία Τσινάρη. Η αλληγορική φανταστική ιστορία του Νικολάι Γκόγκολ για την Μύτη που αποσπάστηκε από το υπόλοιπο πρόσωπο και αποφάσισε να ζήσει ανεξάρτητη παρουσιάζεται στον 4ο όροφο του ΣΥΝΕΡΓΕΙΟΥ. Σ’ ένα ονειρικό ανάποδο δωμάτιο ο Κοβαλιόφ θα υποστεί τις εφιαλτικές συνέπειες αυτής της απώλειας, με την μουσική υπογράμμιση ενός βιολιού.

 


Σκηνοθεσία: Βασίλης Ανδρέου
Σκηνικά: Αλεξάνδρα Σιάφκου, Αριστοτέλης Καρανάνος
Κοστούμια: Νίκος Καρδώνης
Μουσική: Μάνος Αθανασιάδης
Βιολί: Αργύρης Παρασκευάς
Βοηθοί σκηνοθέτη: Βάσια Βελτσίστα, Στέλλα Μπούρου

 

Παίζουν: Στέλιος Ιακωβίδης, Νίκος Καρδώνης, Σοφία Τσινάρη

Σχετικές ειδήσεις
Μύτη, του Νικολάι Γκόγκολ από τους Patari Project στο Θέατρο Πόρτα
05.01.2017 16:54
Μετά τη μεγάλη επιτυχία της παράστασης “Πιάνω Παπούτσι Πάνω στο Πιάνο”, οι Patari Project επιστρέφουν από τις 30 Ιανουαρίου στο ΠΟΡΤΑ με μια παράσταση για ενηλίκους, εμπνευσμένη από το διήγημα του Νικολάι Γκόγκολ η Μύτη.
Οι Παίκτες, του Νικολάι Γκόγκολ στις Θεατρικές Συνθέσεις 2016 – 17 στο Beton 7
24.11.2016 12:15
Οι Θεατρικές Συνθέσεις 2016 – 17 στο Beton 7 παρουσιάζει το έργο του Νικολάι Γκογκόλ, Οι παίκτες, σε ελεύθερη διασκευή του Κώστα Νταλιάνη.
Το ημερολόγιο ενός τρελού, του Νικολάϊ  Γκόγκολ για 2η χρονιά στο Eliart
01.09.2016 15:30
Στο Θέατρο Eliart επαναλαμβάνεται για δεύτερη χρονιά λόγω επιτυχίας, το αριστούργημα του Νικολάϊ Γκόγκολ «ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΝΟΣ ΤΡΕΛΟΥ» από την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου και κάθε Τετάρτη στις 20:00.
Το παλτό, του Νικολάι Γκόγκολ στο Θέατρο Τ
06.05.2016 13:40
Το παλτό, του Νικολάι Γκόγκολ θα παρουσιαστεί στη Νεανική Σκηνή του Θεάτρου Τ, στη Θεσσαλονίκη, σε διασκευή και σκηνοθεσία Γλυκερίας Καλαϊτζή.
The Dome Experience Traces: μια παράσταση – εγκατάσταση ντοκιμαντέρ στο Μπάγκειον
24.02.2016 12:32
Στο πλαίσιο του Dome Event, η plays2place productions σε συνεργασία με την Μπιενάλε της Αθήνας 2015-2017 OMONOIA και σε συμπαραγωγή με το ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ, παρουσιάζουν το The Dome Experience Traces: μια παράσταση – εγκατάσταση ντοκιμαντέρ, σε δραματουργία και σκηνοθεσία Μάρθας Μπουζιούρη και Γιολάντας Μαρκοπούλου.