Το θέατρο «Συνεργείο» παρουσιάζει το έργο «Η μύτη» του Ν. Γκόγκολ σε σκηνοθεσία Βασίλη Ανδρέου με τους Στέλιο Ιακωβίδη, Νίκο Καρδώνη και Σοφία

Τσινάρη.

«Πώς μύτη βρέθηκε σ’ ένα φρεσκοψημένο καρβέλι στις 25 Μαρτίου στην Αγία Πετρούπολη; Και τι έκανε κατ’ αρχήν ο κουρέας και στη συνέχεια ο κάτοχος της μύτης; Όχι, δεν το καταλαβαίνω αυτό, ούτε μια στάλα! Αλλά ακόμα πιο παράξενο -και το δυσκολότερο να καταλάβει κανείς, είναι γιατί οι συγγραφείς διαλέγουν τέτοια επεισόδια για το θέμα τους.

Κατά πρώτο λόγο, αυτό δεν ωφελεί απολύτως καθόλου το έθνος, κατά δεύτερο λόγο δεν υπάρχει κανένα όφελος. Απλώς, δεν ξέρω τι σημαίνει… Παράξενα πράγματα συμβαίνουν, σπανίως ίσως, αλλά συμβαίνουν.»

Νικολάι Βασίλιεβιτς Γκόγκολ

Ο Βασίλης Ανδρέου σκηνοθετεί τους Στέλιο Ιακωβίδη, Νίκο Καρδώνη και Σοφία Τσινάρη. Η αλληγορική φανταστική ιστορία του Νικολάι Γκόγκολ για την Μύτη που αποσπάστηκε από το υπόλοιπο πρόσωπο και αποφάσισε να ζήσει ανεξάρτητη παρουσιάζεται στον 4ο όροφο του ΣΥΝΕΡΓΕΙΟΥ. Σ’ ένα ονειρικό ανάποδο δωμάτιο ο Κοβαλιόφ θα υποστεί τις εφιαλτικές συνέπειες αυτής της απώλειας, με την μουσική υπογράμμιση ενός βιολιού.

Σκηνοθεσία: Βασίλης Ανδρέου
Σκηνικά: Αλεξάνδρα Σιάφκου, Αριστοτέλης Καρανάνος
Κοστούμια: Νίκος Καρδώνης
Μουσική: Μάνος Αθανασιάδης
Βιολί: Αργύρης Παρασκευάς
Βοηθοί σκηνοθέτη: Βάσια Βελτσίστα, Στέλλα Μπούρου

Παίζουν: Στέλιος Ιακωβίδης, Νίκος Καρδώνης, Σοφία Τσινάρη