Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ παρουσιάζουν το βιβλίο του Γιώργου Συμπάρδη «Υπόσχεση Γάμου», στο café του βιβλιοπωλείου IANOS την Πέμπτη …

12 Μαΐου 2011, στις 20.30. 

Θα μιλήσουν ο Μένης Κουμανταρέας και ο Αλέξης Πανσέληνος

Θα μιλήσουν ο και ο

Για το βιβλίο

Ο Ζαχαρίας φλερτάρει και αγαπάει τις γυναίκες, τι ψάχνει όμως σ’ αυτές; Υπόσχεται γάμο; Οι ήρωες του βιβλίου καθημερινοί, αστείοι και τραγικοί μαζί, μες στ’ αδιέξοδα και στους συμβιβασμούς τους, ζουν στο Φάληρο, στην Καλλιθέα, στον Ταύρο και το Μοσχάτο, πάσχουν και παθιάζονται με τα σημαντικά και τα ασήμαντα.

Τους έξι μήνες που τους παρακολουθούμε, ζούμε στον ρυθμό τους, ταυτιζόμαστε και εκνευριζόμαστε με το μακρόσυρτο της ζωής τους. Συχνά θέλουμε να τους φωνάξουμε «μη», «όχι», «μπράβο»… Σ’ αυτό το πολυπρόσωπο, ατμοσφαιρικό, παράξενο και υπαινικτικό, κωμικό και γοητευτικό μυθιστόρημα, ο Γιώργος Συμπάρδης δίνει φωνή και ζωή στους καθημερινούς ανθρώπους, βυθίζεται στον κόσμο τους και μας τραβάει απ’ το μανίκι να τους δούμε καλύτερα, εξάλλου ζουν και αναπνέουν δίπλα μας.

Με την κάθε λέξη καρφωμένη στη θέση της και ιδιαίτερη αφηγηματικότητα, οι αθέατες πλευρές της καθημερινότητας γίνονται σημαντικές.
 

ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΧΘΕΣΙΝΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ