Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2016

Μαχμούτ Νταρουίς: Παρουσίαση ποιητικής συλλογής στον Μικρό Κοραή

Μαχμούτ Νταρουίς: Παρουσίαση ποιητικής συλλογής στον Μικρό Κοραή

Το βιβλιοπωλείο «Μικρός Κοραής» σας προσκαλεί στη παρουσίαση της ποιητικής συλλογής του Μαχμούτ Νταρουίς (Mahmoud Darwish)

με τίτλο «Κατάσταση πολιορκίας» την Πέμπτη 12 Μαΐου 2011 στις 19.00 το απόγευμα. 

 

Η ποιητική συλλογή κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μαΐστρος σε μετάφραση Αγγελικής Σιγούρου.

 

Ομιλητές:
Κονδύλη Ελένη: Καθηγήτρια Αραβικής Λογοτεχνίας στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Τίτλος Ομιλίας: «Κατάσταση Πολιορκίας» Η μετάφραση και η θέση της στην αραβική λογοτεχνία»

Βουλέλης Νικόλας: Διευθυντής του Αθηναϊκού& Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, Δημοσιογράφος στην «Ελευθεροτυπία». Τίτλος Ομιλίας: «Mahmoud Darwish:Τι αντιπροσωπεύει  για το Παλαιστινιακό Ζήτημα.»

Ραέντα Τάχα: Πρόεδρος του πολιτιστικού κέντρου Χαλίλ Σακάκινι και συνεργάτης του Mahmoud Darwish Foundation. Τίτλος Ομιλίας: «Η προσωπικότητα του Μαχμούντ Νταρουίς.»

 

Απαγγελία:
Σιγούρου Αγγελική στα ελληνικά
Ρόνι Μπου Σάμπα στα αραβικά

 

Μουσικό Δρώμενο με ούτι και τραγούδι: Ναμπίλ-Γιώργος Σάγιεγ, τραγουδιστής του συγκροτήματος«Αλ Μαχάμπα» κλασσικής αραβικής μουσικής.
 

Σχετικές ειδήσεις
Παρουσίαση της ποιητικής συλλογής «Κούκος», της Πελαγίας Φυτοπούλου
21.09.2016 12:02
Το Polis Art Cafe και οι εκδόσεις ΘΡΑΚΑ σας προσκαλούν στην παρουσίαση της ποιητικής συλλογής «Κούκος», της Πελαγίας Φυτοπούλου που θα λάβει χώρα την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου στο Polis Art Cafe.
Παρουσίαση της ποιητικής συλλογής της Σοφίας Τσίπα
14.07.2016 12:08
Οι εκδόσεις Momentum παρουσιάζουν την ποιητική συλλογή της Σοφίας Τσίπα, "ΧΑΣΜΩΔΙΑ" τη Δευτέρα 27 Ιουνίου στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, αίθουσα "Κωνσταντίνος Π. Καβάφης".
Η Ελένη Αρτεμίου-Φωτιάδου στο Σπίτι της Κύπρου
10.06.2016 10:39
Το Σπίτι της Κύπρου και οι εκδόσεις Μανδραγόρας σας προσκαλούν την Τρίτη 14 Ιουνίου 2016 στην παρουσίαση της νέας ποιητικής συλλογής της Ελένης Αρτεμίου-Φωτιάδου, Φωνήεντα σε περίπτερο.
Παρουσίαση ποιητικής συλλογής του Ιωακείμ Φοϊερστάιν
10.06.2016 10:19
Την Κυριακή 12 Ιουνίου 2016, στην Έπαυλη Τσιροπινά στην Ποσειδωνία, θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση της ποιητικής συλλογής του κ. Ιωακείμ Φοϊερστάιν «Ανοίγεσαι εμπρός μου σαν αγκαλιά».
Παρουσίαση του βιβλίου Κηλίδες ήλιου του Γεράσιμου Κουβαρά στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης
29.01.2016 15:23
O Σύνδεσμος Αποφοίτων Ωδείων Θεσσαλονίκης ΣΑΩΘ σε συνεργασία με το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης και τις εκδόσεις «Λιτρίβι» σας προσκαλούν στην παρουσίαση της ποιητικής συλλογής 24 ελληνικών χαϊκού «Κηλίδες ήλιου» του Γεράσιμου Κουβαρά, τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 20.30 στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης.