Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2017

Μαχμούτ Νταρουίς: Παρουσίαση ποιητικής συλλογής στον Μικρό Κοραή

Μαχμούτ Νταρουίς: Παρουσίαση ποιητικής συλλογής στον Μικρό Κοραή

Το βιβλιοπωλείο «Μικρός Κοραής» σας προσκαλεί στη παρουσίαση της ποιητικής συλλογής του Μαχμούτ Νταρουίς (Mahmoud Darwish)

με τίτλο «Κατάσταση πολιορκίας» την Πέμπτη 12 Μαΐου 2011 στις 19.00 το απόγευμα. 

 

Η ποιητική συλλογή κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μαΐστρος σε μετάφραση Αγγελικής Σιγούρου.

 

Ομιλητές:
Κονδύλη Ελένη: Καθηγήτρια Αραβικής Λογοτεχνίας στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Τίτλος Ομιλίας: «Κατάσταση Πολιορκίας» Η μετάφραση και η θέση της στην αραβική λογοτεχνία»

Βουλέλης Νικόλας: Διευθυντής του Αθηναϊκού& Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, Δημοσιογράφος στην «Ελευθεροτυπία». Τίτλος Ομιλίας: «Mahmoud Darwish:Τι αντιπροσωπεύει  για το Παλαιστινιακό Ζήτημα.»

Ραέντα Τάχα: Πρόεδρος του πολιτιστικού κέντρου Χαλίλ Σακάκινι και συνεργάτης του Mahmoud Darwish Foundation. Τίτλος Ομιλίας: «Η προσωπικότητα του Μαχμούντ Νταρουίς.»

 

Απαγγελία:
Σιγούρου Αγγελική στα ελληνικά
Ρόνι Μπου Σάμπα στα αραβικά

 

Μουσικό Δρώμενο με ούτι και τραγούδι: Ναμπίλ-Γιώργος Σάγιεγ, τραγουδιστής του συγκροτήματος«Αλ Μαχάμπα» κλασσικής αραβικής μουσικής.
 

Σχετικές ειδήσεις
Συνάντηση με την Κική Δημουλά στο βιβλιοπωλείο του Ίκαρου
29.11.2016 12:59
Με αφορμή την έκδοση της ποιητικής συλλογής Άνω τελεία, η ποιήτρια και ακαδημαϊκός Κική Δημουλά θα βρίσκεται το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου στις 12:00 στο βιβλιοπωλείο των εκδόσεων Ίκαρος, θα συνομιλήσει με τους αναγνώστες και θα υπογράψει αντίτυπα των βιβλίων της.
Παρουσίαση ποιητικής συλλογής του Γιώργου Ανδρέου στο Κελάρι του Athenaeum
16.11.2016 11:44
To Κελάρι του Athenaeum και η Μικρή Άρκτος, σας προσκαλούν στην παρουσίαση της ποιητικής συλλογής του Γιώργου Ανδρέου με τίτλο «Ο Απερίσκεπτος Πλοηγός» Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016.
Παρουσίαση της ποιητικής συλλογής «Κούκος», της Πελαγίας Φυτοπούλου
21.09.2016 12:02
Το Polis Art Cafe και οι εκδόσεις ΘΡΑΚΑ σας προσκαλούν στην παρουσίαση της ποιητικής συλλογής «Κούκος», της Πελαγίας Φυτοπούλου που θα λάβει χώρα την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου στο Polis Art Cafe.
Παρουσίαση της ποιητικής συλλογής της Σοφίας Τσίπα
14.07.2016 12:08
Οι εκδόσεις Momentum παρουσιάζουν την ποιητική συλλογή της Σοφίας Τσίπα, "ΧΑΣΜΩΔΙΑ" τη Δευτέρα 27 Ιουνίου στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, αίθουσα "Κωνσταντίνος Π. Καβάφης".
Παρουσίαση ποιητικής συλλογής του Ιωακείμ Φοϊερστάιν
10.06.2016 10:19
Την Κυριακή 12 Ιουνίου 2016, στην Έπαυλη Τσιροπινά στην Ποσειδωνία, θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση της ποιητικής συλλογής του κ. Ιωακείμ Φοϊερστάιν «Ανοίγεσαι εμπρός μου σαν αγκαλιά».