Από τις 4 Μαΐου ο Αίας, συνεχίζει τον κύκλο της έρευνας για το αρχαίο δράμα σε κλειστό χώρο που άνοιξε με την παράσταση του Προμηθέα δεσμώτη λίγους μήνες πριν στο Εθνικό Θέατρο.

Από τις 4 Μαΐου ο Αίας, συνεχίζει τον κύκλο της έρευνας για το αρχαίο δράμα σε κλειστό χώρο που άνοιξε με την παράσταση του Προμηθέα δεσμώτη λίγους μήνες πριν στο Εθνικό Θέατρο.


Το αρχαιότερο από τα σωζόμενα έργα του Σοφοκλή, που διδάχτηκε στην Αθήνα ανάμεσα στο 447 και 440 π.Χ. έχει ως θέμα την οργή και τη μανία που καταλαμβάνει τον Αίαντα, όταν δεν του αποδίδονται τα όπλα του Αχιλλέα.

Η παράσταση του Αίαντα ξεκίνησε με αφορμή ένα σεμινάριο με τίτλο «Το αρχαίο δράμα μέσα από το θέατρο σκιών» που έγινε σε συνεργασία με το Κέντρο Αρχαίου Δράματος το 2006. Η πρώτη και μοναδική παράσταση δόθηκε στον «Κρατήρα» το Μάιο του 2006.

Η παράσταση στο Εθνικό Θέατρο δίνει την ευκαιρία στην ομάδα «Δρόμος με δέντρα» να δουλέψει ξανά την εκδοχή της για την αρχαία τραγωδία αναδεικνύοντας τη λαϊκότητα της και καθώς δανείζεται μοτίβα και φόρμες από το θέατρο σκιών.


Η ταυτότητα της παράστασης: Μετάφραση: Νικολέττα Φριντζήλα, Σκηνοθεσία: Μάρθα Φριντζήλα, Σκηνογραφία-μουσική: Βασίλης Μαντζούκης, Επιμέλεια κίνησης: Κική Μπάκα-Sine qua non, Φωτισμοί: Μελίνα Μάσχα, Βοηθός σκηνοθέτη: Μελίνα Σκούφου.


Παίζουν: Μανόλης Μαυροματάκης (Οδυσσέας, αγγελιαφόρος), Δέσποινα Αναστάσογλου (Αθηνά. Χορός), Αθως Δανέλλης (Αίας), Μαρία Κεχαγιόγλου (Τέκμησσα), Γιώργος Φριντζήλας (Τεύκρος, χορός), Δημήτρης Αγαρτζίδης (Μενέλαος, χορός), Τάνια Παπαδοπούλου (Αγαμέμνων, χορός), Θεανώ Μεταξά (Ευρυσάκης, χορός), Χριστίνα Μαξούρη (χορός), Κίκα Γεωργίου (Χορός), Χρήστος Πίτσας (Χορός), Ρεβέκκα Τσιλιγκαρίδου (Χορός),



info
Από τις 4 Μαΐου, Eθνικό Θέατρο Νέα Σκηνή, Αγίου Κωνσταντίνου 22-24, Αθήνα
Τηλέφωνα: 210 5288100 και 210 5220585