Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Ευρωπαϊκό βραβείο θεάτρου στον Πατρίς Σερώ

Ευρωπαϊκό βραβείο θεάτρου στον Πατρίς Σερώ
Ο κορυφαίος Γάλλος σκηνοθέτης Πατρίς Σερώ παρέλαβε την Κυριακή 13 Απριλίου το Ευρωπαϊκό βραβείο θεάτρου από τα χέρια του Έλληνα υπουργού πολιτισμού κ. Μιχάλη Λιάπη, στην δωδέκατη διοργάνωση του θεσμού.

Ο κορυφαίος Γάλλος σκηνοθέτης Πατρίς Σερώ παρέλαβε την Κυριακή 13 Απριλίου το Ευρωπαϊκό βραβείο θεάτρου από τα χέρια του Έλληνα υπουργού πολιτισμού κ. Μιχάλη Λιάπη, στην δωδέκατη διοργάνωση του θεσμού.

Η τελετή απονομής των Ευρωπαϊκών βραβείων θεάτρου άρχισε με χαιρετισμό του υπουργού πολιτισμού κ. Μιχάλη Λιάπη, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε και ο πρώην υπουργός Πολιτισμού της Γαλλίας κ. Ζακ Λάνγκ.

Το βραβείο «Νέες θεατρικές πραγματικότητες» μοιράστηκαν ο Πολωνός σκηνοθέτης Κριστώφ Βαρλικόφσκι και το θεατρικό σχήμα «Πρωτόκολλο Ρίμινι» από τη Γερμανία.

Τα βραβεία επέδωσαν αντίστοιχα από τον σκηνοθέτη Αλβις Ερμάνις από τη Λετονία (είχε λάβει στην περσινή διοργάνωση το αντίστοιχο βραβείο) και τον Ρώσο σκηνοθέτη Ανατόλι Βασίλιεφ .

Την παράσταση της απονομής «έκλεψαν» με την παρουσία τους στη σκηνή τα μέλη της θεατρικής ομάδας «Ελεύθερο Θέατρο της Λευκορωσίας» που έλαβαν ειδική μνεία για την θεατρική δράση τους στις ιδιαίτερες συνθήκες που επιβάλει το καθεστώς της χώρας τους.

Μετά το πέρας της τελετής ακολούθησε η παρουσίαση του έργου του Pierre Guyotat «Κώμα» με τον Πατρίς Σερώ - μια παραγωγή που ετοίμασε ο τιμώμενος σκηνοθέτης ειδικά για το Ευρωπαϊκό Βραβείο Θεάτρου.

Σχετικές ειδήσεις
Η «Νίκη» του Χρήστου Α. Χωμενίδη στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»
03.01.2017 15:13
Η «Νίκη» του Χρήστου Α. Χωμενίδη, αφού διαβάστηκε από δεκάδες χιλιάδες αναγνώστες και τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο Μυθιστορήματος, ανεβαίνει τον Φεβρουάριο στον «ΘΕΑΤΡΟΝ» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» σε θεατρική διασκευή Σταμάτη Φασουλή - Γιώργου Λύρα και σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή.
Το πρόγραμμα της  Β’ σκηνής Θεάτρου Οδού Κεφαλληνίας για τη νέα σεζόν
22.09.2016 13:52
Η Kart Productions, η σκηνοθέτης Μαρία Ξανθοπουλίδου και ο ηθοποιός Αλέξανδρος Μυλωνάς, αναλαμβάνουν για τη χρονιά που μας έρχεται τη Β΄σκηνή του Θεάτρου Οδού Κεφαλληνίας και παρουσιάζουν ένα πολυποίκιλο ρεπερτόριο με βασικό άξονα θεατρικές παραστάσεις αλλά και παράλληλες δράσεις μουσικής, χορού, video art και σεμιναρίων.
Στις Αλεξάνδρα Αϊδίνη και Ιωάννα Παππά το φετινό Βραβείο Μελίνα Μερκούρη
05.04.2016 10:29
Το 10ο «Θεατρικό Βραβείο Μελίνα Μερκούρη» για την θεατρική σεζόν 2015 απονεμήθηκε ομόφωνα από την επιτροπή που αποφάσισε να το λάβουν από κοινού η Αλεξάνδρα Αΐδίνη και η Ιωάννα Παππά.
Συμμετοχή του ΚΘΒΕ στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Conflict Zones
24.03.2016 15:33
Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος συμμετέχει στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα "Conflict Zones", που υλοποιείται από την Ένωση των Θεάτρων της Ευρώπης με την παράσταση "Το αγόρι με τη βαλίτσα" του Μάικ Κένι σε σκηνοθεσία Μιχάλη Σιώνα.
Θεατρικό Βραβείο Μελίνα Μερκούρη 2016: Οι υποψηφιότητες
02.03.2016 13:09
Φέτος συμπληρώνονται δέκα χρόνια από την καθιέρωση του «Θεατρικού Βραβείου Μελίνα Μερκούρη» που απονέμεται σε αναγνώριση της καλύτερης γυναικείας ερμηνείας νέας ηθοποιού της περασμένης θεατρικής περιόδου.