Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Για την τέχνη : το φονικό της Ιζαμπέλλας Μόλναρ στο Ιωνικό Κέντρο στην Πλάκα

Για την τέχνη : το φονικό της Ιζαμπέλλας Μόλναρ στο Ιωνικό Κέντρο στην Πλάκα
Μια πρωτότυπη ανάγνωση του διηγήματος του Δημήτρη Χατζή «για την τέχνη - το Φονικό της Ιζαμπέλλας Μόλναρ» θα παρουσιάσει Το Πρόχειρο Θέατρο

στο Ιωνικό Κέντρο, Λυσίου 11 στην Πλάκα - από τις 13 Μαΐου έως τις 19 Ιουνίου, κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, στις 9.00 μμ.

 

Το διήγημα του Χατζή διερευνά τη σχέση της τέχνης με τη ζωή μέσα από τον κόσμο της Ουγγαρρέζας γλύπτριας Ιζαμπέλλας Μόλναρ. Δοσμένο σε πρώτο πρόσωπο, και υιοθετώντας παράλληλα στοιχεία δοκιμιακής γραφής, το διήγημα θέτει καίρια ζητήματα πάνω στη σχέση ανάμεσα στην καλλιτεχνική δημιουργία και την προσωπική ζωή και πραγματικότητα.

 

Βασική μέριμνα του Πρόχειρου Θεάτρου, στην προκειμένη περίπτωση, είναι να μεταφερθεί πιστά ο αφηγηματικός χαρακτήρας του διηγήματος, αποδίδοντας πλήρως το πνεύμα του Δημήτρη Χατζή.


 
Το Πρόχειρο Θέατρο ιδρύθηκε για να προσφέρει καταφύγιο σε νέους ηθοποιούς στην ανάγκη τους να συνεχίσουν να ασκούν την θεατρική τέχνη μέσα στους δύσκολους χρόνους που διανύουμε.  Η πρώτη του εμφάνιση έγινε το 2009 στην ιστορική σκηνή του Θεάτρου Τέχνης Κάρολος Κούν, με την παράσταση «Cafe la femme - Η πιο δυνατή». Φέτος, με το αριστουργηματικό διήγημα του Χατζή, Το Πρόχειρο Θέατρο κάνει ένα περαιτέρω σημαντικό βήμα.

 

Το Ιωνικό Κέντρο Σπουδών ιδρύθηκε το 1977 στη Χίο, όπου και ανέπτυξε δραστηριότητες στο πλαίσιο Κύκλου Ελληνικών Σπουδών. Τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται και στην Αθήνα, με την οργάνωση σεμιναρίων, συνεδρίων, ομιλιών, εκθέσεων και συναυλιών.

 

Για τις ανάγκες της παράστασης η Αίθουσα Τέχνης ΑΠΕΛΛΗΣ του Ιωνικού Κέντρου διαμορφώθηκε έτσι ώστε να δίνει την αίσθηση εργαστηρίου.
 

Σκηνοθεσία: Δέσποινα Γκάτζιου
Ηθοποιοί: Ειρήνη Ράπτη, Ηλέκτρα Γιαννατά, Δέσποινα Γκάτζιου
Ευγενική συμμετοχή: ‘Ερικα Γεωργιοπούλου, Λίνος Ιωαννίδης
Ηχογραφημένη φωνή: Γιώργος Γκάτζιος
Φωτισμοί: Χάρης Δάλλας
Σκηνικά, Κουστούμια, Ήχοι: Το Πρόχειρο Θέατρο

Σχετικές ειδήσεις
Ο
18.01.2017 16:08
Ο Κωνσταντίνος Ντέλλας, ανεβάζει στο "Από Μηχανής" το εμβληματικό έργο του Lorca "Ματωμένος γάμος" στην καινούργια μετάφραση του Δημήτρη Τσεκούρα και σε πρωτότυπη μουσική του Cayetano.
Τέχνη, ένας μονόλογος του Δημήτρη Δημητριάδη στο Bios
11.11.2016 15:29
Ο Δημήτρης Τσιάμης παρουσιάζει στο Bios τον μονόλογο Τέχνη, ένα κείμενο του Δημήτρη Δημητριάδη που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο αθηναϊκό κοινό.
Κασσάνδρα: Μία πρωτότυπη θεατρική ανάγνωση για δύο φωνές στο Booze
10.11.2016 12:19
Το Booze μας προσκαλεί στην παράσταση Κασσάνδρα, μία πρωτότυπη θεατρική ανάγνωση για δύο φωνές, βασισμένη σε διασκευή του ομώνυμου διηγήματος - στην γερμανική γλώσσα –, με αφορμή την πέμπτη επέτειο από το θάνατο της Κρίστα Βολφ (1 Δεκεμβρίου 2011).
Η Αγλαΐα Παππά διαβάζει Όμηρο στην Ερμιονίδα
13.09.2016 12:19
Στο πλαίσιο των μεταφεστιβαλικών εκδηλώσεων του 3ου Φεστιβάλ Θεάτρου «Ερμηνείες στην Ερμιονίδα», ο Θεατρικός Όμιλος Ερμιονίδας φιλοξενεί την μεγάλη ηθοποιό του ελληνικού θεάτρου, Αγλαΐα Παππά, την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016 και προσφέρει στο κοινό του, με Ελεύθερη Είσοδο, τη θεατρική ανάγνωση δύο Ραψωδιών της Οδύσσειας του Ομήρου, Φ «Τόξου Θέσις» και Χ «Μνηστηροφονία», σε μετάφραση Δημήτρη Μαρωνίτη.
Πλήθος κόσμου στην ολοήμερη δημόσια θεατρική ανάγνωση της Οδύσσειας
27.05.2016 14:25
Μεγάλη η προσέλευση του κόσμου στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο για την ολοήμερη δημόσια θεατρική ανάγνωση της Οδύσσειας του Ομήρου από το Εθνικό Θέατρο.