Το CultureNow βρέθηκε λίγες μέρες πριν στο Αθηνών Αρένα για να απολαύσει από κοντά μια πολλά υποσχόμενη νεαρή τραγουδίστρια. Η ανατρεπτική παρουσία της Bebe στη σκηνή το βράδυ της 6ης Μαϊου, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως μία αναδρομή στη μέχρι τώρα πορεία της …

Από την Μαρία Κωφίδου

Ντροπαλή, με εφηβική συστολή, κρυμμένη στη φαρδιά φούτερ ζακέτα της, θύμιζε μία νεαρή τραγουδίστρια που κάνει την πρώτη της εμφάνιση, ενώ στη συνέχεια μεταμορφώνεται σε μία δυναμική, με πάθος και προκλητική διάθεση star μέσα στο κόκκινο φόρεμα της.

Η αισθαντική φωνή της και η θεατρική της παρουσία επιβεβαιώνουν τον τίτλο της ανερχόμενης και πολλά υποσχόμενης καλλιτέχνιδας που της απέδωσαν τα media πριν μερικά χρόνια.

Χωρίς κανέναν δισταγμό ξαπλώνει στο stage, βρίσκεται σε τρυφερά ενσταντανέ με τους συνεργάτες της, ανεβάζει έναν θαυμαστή της και χορεύει μαζί του, δίνει ρυθμό με ελληνικό συρτάκι, πλέκοντας ένα μωσαϊκό συναισθημάτων και μουσικής με τον δικό της ξεχωριστό τρόπο.

Λίγα πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για την Bebe

Γεννήθηκε στη Βαλένθια της Αλκαντάρα, κοντά στην Ανδαλουσία, όπου κυριαρχεί το φλαμένκο. Το πραγματικό της όνομα είναι Μαρία Νιέβες Ρεμπογιέδο Βίλα. Οι γονείς της ήταν μέλη της Surberina, μιας ορχήστρας που προωθούσε τη διάδοση του φλαμένκο.

Εκτός από τραγουδίστρια είναι και ηθοποιός. Όπως αποκάλυψε και σε συνέντευξή της στην Ελευθεροτυπία, πρόσφατα της πρότειναν να παίξει την Αντιγόνη, όχι όμως το κλασικό έργο του Σοφοκλή, αλλά μια διασκευή του που διαδραματίζεται στη διάρκεια του Ισπανικού Εμφυλίου. Προτιμάει όμως μια συναυλία από μια παράσταση.

Το εντυπωσιακά δυνατό τραγούδι Malo (Bad) είναι το πρώτο single από το πρωτοποριακό ντεμπούτο άλμπουμ της Pafuera Telaranas (Out With The Cobwebs). Πρόκειται για ένα τραγούδι που μιλάει για την βία εναντίον των γυναικών.

Τα βραβεία

Το Pafuera Telaranas χάρισε στην Bebe το πρώτο Ondas Award ως Breakthrough Artists το 2004. Ακολούθησαν 5 υποψηφιότητες για Grammy το 2005 (Record Of The Year, Song Of The Year για το Malo, Album Of The Year, Best Female Pop Vocal Album και Best New Artist). Το Pafuera Telaranas πούλησε περισσότερα από 500.000 άλμπουμ στην Ισπανία, ανέβηκε στο Νο 1 και έγινε πλατινένιο.  Παρέμεινε δε στο Top 10 για 100 συνεχείς εβδομάδες. Έγινε χρυσό σε 4 χώρες: Ηνωμένες Πολιτείες, Ιταλία, Αργεντινή και Κολομβία. Και επίσης είχε εντυπωσιακές πωλήσεις στην Γαλλία, Πορτογαλία, Ελλάδα, Ελβετία, Χιλή και Μεξικό. Ήταν στο Νο 1 του iTunes chart και του CMJ New World Music Chart.

Παρέλαβε επίσης και το βραβείο για την κατηγορία Best New Artist και έγινε η πιο πολυσυζητημένη Latin καλλιτέχνης της Αμερικής. Την ίδια χρονιά βραβεύτηκε και με 4 Premios de la Musica (τα πιο σημαντικά εθνικά βραβεία της Ισπανίας) για Best Pop Album, Breakthrough Author, Breakthrough Artist και Best Video Clip. To 2006, βραβεύτηκε με τα Extremadura Creation Award, The Woman and Media Award και Border Breakers Award για τις πωλήσεις και την άνοδο του άλμπουμ στα chart των Ευρωπαϊκών χωρών.

To 2007, η Bebe κέρδισε το Goya Cinema Award για το Best Original Song με το τραγούδι ‘Tiempo Pequeno’ (Small Time) από την ταινία ‘La education de las hadas’. 

Ο τελευταίος δίσκος έχει τίτλο “Υ”.

photo credit: Λευτέρης Παρτσάλης