Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Re-Locate project στο About

Re-Locate project στο About
To Re-Locate project είναι μία πρωτοβουλία του Apartment Project (αυτοδιαχειριζόμενος χώρος τέχνης στην Κωνσταντινούπολη), που πραγματεύεται μέσω

καλλιτεχνικών πρακτικών (έρευνα in situ, συζητήσεις, συνεντεύξεις, εικαστικά έργα) την ανταλλαγή πληθυσμών στην ευρύτερη περιοχή των  Βαλκανίων, μεταξύ των δύο παγκοσμίων πολέμων. Θα φιλοξενηθεί στον χώρο πολιτισμού About από τη Δευτέρα 16 μέχρι την Πέμπτη 19 Μαΐου 2011.

 

Μία ομάδα καλλιτεχνών που ξεκινάει από την Κωνσταντινούπολη δημιουργεί εικαστικά εργαστήρια σε πόλεις-σταθμούς: Plovdiv, Αθήνα, Skopje και Prishtina με σκοπό να αναπτύξει  μια αμοιβαία πλατφόρμα έρευνας για την κοινή ιστορία και να θέσει τις βάσεις για μια πολιτιστική κατανόηση σε διάφορα επίπεδα, μέσα από τη συνεργασία με τοπικούς καλλιτέχνες , συγγραφείς και επιμελητές.

 

Το εργαστήριο στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί 16-19 Μαΐου στο χώρο τέχνης ABOUT: με τη συμμετοχή των  καλλιτεχνών: Ilgin Seymen, Gokçe Suvari, Gunes Terkol, Mehmet Dere, Selda Asal, Suat Ogut, Sukru Ozgur Erkok, Zeynep Beler, Zeyno Pekunlu, Haz ha vu zu, Γιώτα Ιωαννίδου , Μαίρη Ζυγούρη, Βασίλης Νούλας, Μαρία Σαρρή.

 

 

Στις 17 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή παρουσίαση και συζήτηση στις 19:00 μ.μ. Με αφορμή την ιστορική συνθήκη της ανταλλαγής πληθυσμών θα συζητηθούν θέματα όπως η μετανάστευση, ο εθνικισμός και οι νέες γεωγραφίες που αφορούν στην τρέχουσα πραγματικότητα της Ελλάδας και του ευρύτερου χώρου των Βαλκανίων. 

 

Συνεργαζόμενοι φορείς: Apartment Project (Κωνσταντινούπολη), Nova Melancholia (Αθήνα) & About (Αθήνα)

 

Σχετικές ειδήσεις
Φωτογραφικό Project “SEVEN” στον Πολυχώρο Vault
04.08.2016 15:59
Ο Πολυχώρος VAULT διοργανώνει τo Φωτογραφικό Project “SEVEN” και προσκαλεί τους φωτογράφους της Αθήνας (κι όχι μόνο) να συμμετάσχουν.
Filmink Project, από το ΙΝΚ Project.Exhibition στο metamatic:taf
12.05.2016 11:39
Το metamatic:taf εγκαινιάζει το FILMINK Project σε διοργάνωση του ΙΝΚ Project.Exhibition τη Δευτέρα 23 Μαΐου 2016.
Common Routes: έκθεση φωτογραφίας - φωτογραφικό οδοιπορικό στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
28.03.2016 17:02
Στο πλαίσιο της συνεργασίας της Fokal με την Green Project, 5 φωτογράφοι ταξίδεψαν το Σεπτέμβριο του 2015, στην αντίπερα όχθη του Αιγαίου και μέσα σε 11 ημέρες, διάνυσαν 3.000 χιλιόμετρα από την Κωνσταντινούπολη μέχρι την Σμύρνη, μέσω Καππαδοκίας.
Crossing the Limit από την ομάδα F.I.S.T. στο ArtWall Athens Project Space
28.03.2016 10:40
Το Crossing the Limit είναι ένα project της ομάδας F.I.S.T., το οποίο παρουσιάζεται τον Απρίλιο στο ArtWall Athens Project Space.
Periapsis Project: Η πρώτη Concept art έκθεση στην Ελλαδα
17.03.2016 10:20
Το CASK_up επιστρέφει την φετινή Άνοιξη παρουσιάζοντας σε συνεργασία με την CASK και το Τμήμα Εικαστικών Και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Φλώρινας το Periapsis project!