Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Nakiami: Δεν κλαίω άλλο, στο θέατρο Ειλισσός

Nakiami: Δεν κλαίω άλλο, στο θέατρο Ειλισσός
H ομάδα καλειδΟσκόπιΟ 4 παρουσιάζει το έργο Nakiami: Δεν κλαίω άλλο στο θέατρο Ελισσός, για το οποίο ...

δημιούργησε τα κείμενα της με κεντρικό θέμα την αγάπη σε τρεις βασικές της εκφάνσεις: τον έρωτα, τη φιλία και την καθημερινή ζωή (αγάπη προς τον λίγο/καθόλου γνωστό).

 

Ο έρωτας που φθίνει, η αγάπη που τεμαχίζεται και το θάρρος ή η ακατανίκητη εμμονή του ανθρώπου να πληγώνεται και να φτάνει σε αδιέξοδα, ξανά και ξανά... (δοσμένο σε 16 διαδοχικές εικόνες, καθεμιά διαφορετική αλλά σχετική η μία με την άλλη).

 

Η φιλία που δεν έχει τις βιολογικές ανάγκες του έρωτα, αλλά κι\' αυτή πολλές φορές θα φτάσει σε τέλμα, ίσως και εξ\' αιτίας του έρωτα ή απλά γιατί ο χρόνος περνάει και οι άνθρωποι αλλάζουν, οι συνθήκες αλλάζουν και καταλήγουν σε \"κάθε εγώ και κάθε εσύ\". (δοσμένο σε 3 διαδοχικές εικόνες με διαφορετικές συνθήκες).

 

Εμείς, που καθημερινά ζούμε στη sadland, που καθημερινά ακούμε και αναπνέουμε την τρέλα του διπλανού, πόσο μπορούμε να μείνουμε άνθρωποι και ν\' αγαπάμε;
Η νεκροψία θα δείξει... (δοσμένο σε 12 εικόνες, μια ποικιλία της καθημερινότητας)

 

Συντελεστές
Κείμενα: καλειδΟσκΟπιο 4
Παίζουν οι ηθοποιοί: Χρυσούλα Καή, Χαρά Κωτσή, Γιώργος Στυλιανόπουλος
Συντονισμός: ΓιώργοΣ
Σκηνικά: καλειδΟσκΟπιο 4
Μουσική επιμέλεια: ΓιώργοΣ
Ειδική μουσική συμμετοχή: Common Sense
Φωτισμοί: ΓιώργοΣ, Βασίλης Κ.
Φωτογραφίες: Γιώργος Καβαλιεράκης & Βασίλης Κ.
Manga: Στάθης Χατζιόπουλος
Μάσκες: Τάσος Δήμου

Σχετικές ειδήσεις
28.12.2016 11:17
«Το 3%» της Βίλης Σωτηροπούλου παρουσιάζεται στον Ειλισσό και σε ζωντανή σύνδεση με Αγγλία, Γαλλία μέσω skype.
Το «άλλο» σπίτι από την ομάδα Εν δυνάμει στο θέατρο Αυλαία
29.09.2016 15:19
Η παράσταση Το «άλλο» σπίτι από την ομάδα Εν δυνάμει σε σκηνοθεσία της Ελένης Ευθυμίου έρχεται στις 6 και 7 Οκτωβρίου 2016 στο θέατρο Αυλαία, στα πλαίσια του φεστιβάλ 51α Δημήτρια.
Οι Τρειςευτυχισμένοι, σε σκηνοθεσία Γιάννη Χουβαρδά στο Θέατρο Πορεία
23.06.2016 14:47
Έξι χρόνια μετά την Υπόθεση της Οδού Λουρσίν, το θέατρο ΠΟΡΕΙΑ επιστρέφει στον Eugène Labiche (1815-1888), τον πιο επιτυχημένο και πλέον πρωτότυπο Γάλλο κωμωδιογράφο του 19ου αι., τον συγγραφέα που αρνείται πεισματικά να δει οτιδήποτε άλλο εκτός από την φαρσική πλευρά της ανθρώπινης φύσης!
Αντιγόνη: με μορφή μουσικο-θεατρικού αναλογίου στο Θέατρο Ειλισσός
19.04.2016 11:23
Το Θέατρο Ειλισσός παρουσιάζει από τις 10 Μαΐου έως τις 14 Ιουνίου 2016, μια μουσική προσέγγιση στο πρωτότυπο των χορικών & κομμού της τραγωδίας Αντιγόνη του Σοφοκλή βασισμένη στην μετρική του κειμένου.
If It Be Now – Fragments and Impressions of Hamlet στον Ειλισσό
05.04.2016 15:09
Η παράσταση If It Be Now – Fragments and Impressions of Hamlet "Αν είναι τώρα - Θραύσματα και Εντυπώσεις από τον Άμλετ" παρουσιάζεται την Κυριακή 10 Απριλίου 2016 στο Θέατρο Ειλισσός.