Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Χοντροί άντρες με φούστες

Χοντροί άντρες με φούστες
Η θεατρική ομάδα της Α.Σ.Ο.Ε.Ε. παρουσιάζει το έργο του Αμερικανού θεατρικού συγγραφέα Νίκι Σίλβερ. Οι παραστάσεις θα δοθούν από τις 11 έως τις 16 Απριλίου στο θέατρο Παραμυθίας στον Κεραμεικό.

Η θεατρική ομάδα της Α.Σ.Ο.Ε.Ε. παρουσιάζει το έργο του Αμερικανού θεατρικού συγγραφέα Νίκι Σίλβερ. Οι παραστάσεις θα δοθούν από τις 11 έως τις 16 Απριλίου στο θέατρο Παραμυθίας στον Κεραμεικό.

Οι «Χοντροί άντρες με φούστες» του Νίκι Σίλβερ είναι ένα έργο που ακροβατεί ανάμεσα στην ξέφρενη κωμωδία και το κοινωνικό δράμα.

Τέσσερα πρόσωπα στο ρόλο της ζωής τους. Ο Μπίσοπ, ένα καταπιεσμένο αγοράκι, παγιδευμένο σε ένα έρημο νησί μαζί με τη μητέρα του και ο πατέρας του στην Ιταλία με την ερωμένη του. Έτσι ξεκινάει ένα μακρύ ταξίδι ενηλικίωσης, ανθρωποφαγίας, αιμομιξίας και παραισθήσεων που θα οδηγήσει τους ήρωες στα άκρα.

Η διαλυμένη σχέση των γονιών του Μπίσοπ οδηγεί, με τη βοήθεια των αστάθμητων παραγόντων, στην απόλυτη πολυπρόσωπη καταστροφή του γιου τους.

Πρόκειται για μια «αυτοπαρωδία» των οικογενειακών δομών της σύγχρονης Αμερικής που ο Νίκι Σίλβερ προτίμησε να αποδώσει μέσα από τη γρήγορη εναλλαγή των διαλόγων και την κινηματογραφική αλληλοδιαδοχή των εικόνων.

Ο Νίκι Σίλβερ είναι ένας από τους πιο αγαπητούς θεατρικούς συγγραφείς στις ΗΠΑ σήμερα. Αν και μόλις 35 ετών, έχει ήδη μια σημαντική δεκαπενταετή θητεία στο χώρο, με αρκετές επιτυχίες στο ενεργητικό του. Γεννημένος στη Φιλαδέλφεια, ο Σίλβερ ξεκίνησε να γράφει σε ηλικία 20 ετών, όταν αποφοίτησε από το τμήμα θεατρικών σπουδών του New York University.

Το 1993 με αφορμή το έργο του «Πτεροδάκτυλοι» σε παραγωγή του Vineyard Theatre ο Ντέιβιντ Ρίτσαρντς, σημαντικός κριτικός θεάτρου της Νέας Υόρκης, γράφει για τον Σίλβερ: «Ίσως είναι καιρός να αρχίσουμε να παίρνουμε το συγγραφέα Νίκι Σίλβερ στα σοβαρά».

Τα έργα του «Pterodactyls», «The food chain», «Raised in captivity», «Fit to be tied», «Fat men in skirts» και «Free Will & Wanton Lust» αποτελούν τα πιο γνωστά της συγγραφικής του παραγωγής.

Info
Χοντροί άντρες με φούστες του Νίκι Σίλβερ
Από τη θεατρική ομάδα της Α.Σ.Ο.Ε.Ε.
Από 11 έως 16 Απριλίου, κάθε βράδυ στις 21.00
ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ , Παραμυθίας 27, Κεραμεικός
Τηλ.: 210 3457904
Σκηνοθεσία: Γ. Λιακόπουλος
Παίζουν: Κ. Γιαννοπούλου, Σ. Βενέτης, Γ. Λιακόπουλος, Σ. Σαββίδου
Είσοδος ελεύθερη

Σχετικές ειδήσεις
Το Αμάρτημα της Μητρός μου, του Γ. Βιζυηνού στο Θέατρο Παραμυθίας
10.02.2017 17:24
Το Θέατρο Παραμυθίας παρουσιάζει από τις 10 Φεβρουαρίου για λίγες παραστάσεις το έργο του Γεώργιου Βιζυηνού, Το Αμάρτημα της Μητρός μου, σε σκηνοθεσία και διασκευή του Αντώνη Στελιανέση.
Η Νύχτα (Yard Gal), της Rebecca Prichard στο Θέατρο Παραμυθίας
02.02.2017 10:43
To + Iνστιτούτο Πειραματικών Τεχνών παρουσιάζει στο Θέατρο Παραμυθίας την παράσταση Η Νύχτα (Yard Gal), της Rebecca Prichard, σε σκηνοθεσία Τάσου Σαγρή, με πρωταγωνίστριες τη Σίσσυ Δουτσίου και τη Λίλη Τσεσματζόγλου, από τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017.
Το βασίλειο της γης, σε σκηνοθεσία Ιόλης Ανδρεάδη στο θέατρο OLVIO
11.11.2016 14:37
Η ANDRODELY p.c παρουσιάζει το έργο του Αμερικανού συγγραφέα Τεννεσσί Ουίλλιαμς “Το βασίλειο της γης” (Kingdom of Earth) στο θέατρο OLVIO σε σκηνοθεσία Ιόλης Ανδρεάδη. Με τους Παναγιώτα Βλαντή, Ορέστη Τζιόβα, Ανδροκλή Δεληολάνη. Έναρξη παραστάσεων 14 Νοεμβρίου 2016.
Με μάτια κλειστά σε βλέπω, από την ομάδα Three στο Θέατρο Παραμυθίας
27.06.2016 11:50
Η ομάδα Three παρουσιάζει στο Θέατρο Παραμυθίας το έργο του Σπύρου - Ανδρέα Παπαδάτου, Με μάτια κλειστά σε βλέπω.
«Χ» της Γεωργίας Χιόνη στο Θέατρο Παραμυθίας
22.03.2016 11:40
Από 1 Απριλίου ως 10 Ιουνίου 2016 το Θέατρο Παραμυθίας παρουσιάζει το έργο «Χ» της Γεωργίας Χιόνη.