Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016

Αόρατη Όλγα, του Γιάννη Τσίρου από το Εθνικό Θέατρο στο Βρυσάκι

Αόρατη Όλγα, του Γιάννη Τσίρου από το Εθνικό Θέατρο στο Βρυσάκι
Το Εθνικό Θέατρο, συμμετέχοντας στο πρόγραμμα Emergency Entrance που υλοποιείται κάτω από την ομπρέλα της Ένωσης των Θεάτρων της Ευρώπης …

παρουσιάζει στο Βρυσάκι, Χώρο Τέχνης & Δράσης, το καινούργιο έργο του Γιάννη Τσίρου Αόρατη Όλγα, ένα μονόπρακτο με θέμα το trafficking, από τις 10 έως τις 15 Μαΐου.

 

Το πρόγραμμα Emergency Entrance, μια πρωτοβουλία της Ένωσης των θεάτρων της Ευρώπης πραγματοποιείται με τη συμμετοχή πέντε ακόμα μεγάλων θεάτρων: Schauspielhaus Graz – Αυστρία, Εθνικό θέατρο της Πράγας – Ουγγαρία, Hungarian Theatre of Cluj – Ρουμανία, Habima Theatre, Ισραήλ – Teatro Garibaldi Palermo, Ιταλία. 

 

 

Ο Γιάννης Τσίρος ανέλαβε μετά από ανάθεση του Εθνικού Θεάτρου την συγγραφή ενός έργου με θέμα «Ξένος στην πόλη» και ο Γιώργος Παλούμπης τη σκηνοθεσία της παράστασης στο πρώτο στάδιο του προγράμματος ενώ το δεύτερο στάδιο προβλέπει μια σειρά εργαστηρίων και ανταλλαγών με τα υπόλοιπα θέατρα.

 

Από το έργο Αόρατη Όλγα:

(Κάτι σαν τα ψιλά των εφημερίδων.)
«Η 18χρονη Ο. Ν. από το Χάσκοβο της Βουλγαρίας, μετά από την εξαπάτηση και την καταναγκαστική εκπόρνευσή της για δυο χρόνια σε διάφορες πόλεις της ελληνικής επαρχίας, πουλήθηκε από τον Ρουμάνο προστάτη της για 4.500 ευρώ στον Έλληνα Α. Χ. Για να ξεχρεώσει το νέο προστάτη της, κρατήθηκε κλεισμένη για 14 μήνες σ’ ένα διαμέρισμα στην Αθήνα, όπου δεχόταν καθημερινά 10-15 πελάτες.

Όταν «εξόφλησε» το χρέος της, μεταπωλήθηκε στον Γ. Π., ιδιοκτήτη ενός μπαρ στην Πάτρα. Οι καταγγελίες της, μετά από τέσσερα χρόνια αναβολών, οδήγησαν τον Μαστροπό και τους εμπλεκόμενους στο δικαστήριο, όπου αθωώθηκαν λόγω αμφιβολιών.» 

 


ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Σκηνοθεσία: Γιώργος Παλούμπης
Σκηνικά/Κοστούμια: Ιωάννα Τσάμη


Παίζουν: Γρηγόρης Γαλάτης, Βασίλης Καραμπούλας, Λένα Παπαληγούρα , Γιωργής Τσουρής

Σχετικές ειδήσεις
Στέλλα κοιμήσου, του Γιάννη Οικονομίδη στο Εθνικό Θέατρο
26.09.2016 17:03
Το Εθνικό Θέατρο παρουσιάζει από τις 13 Οκτωβρίου στη Σκηνή Νίκος Κούρκουλος - η οποία αφιερώνεται στη σύγχρονη ελληνική δραματουργία - το θεατρικό έργο του Γιάννη Οικονομίδη, «Στέλλα κοιμήσου».
Άγριος Σπόρος, του Γιάννη Τσίρου, για 2η χρονιά στο Θέατρο Επί Κολωνώ
13.09.2016 10:58
Συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά η πετυχημένη παράσταση «Άγριος Σπόρος» του Γιάννη Τσίρου από την Ομάδα Νάμα, σε σκηνοθεσία Ελένης Σκότη.
Το ΚΘΒΕ στην ομάδα ISO της Ένωσης Θεάτρων της Ευρώπης!
02.08.2016 14:36
Στην ομάδα ISO της Ένωσης Θεάτρων της Ευρώπης συμμετέχει το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος εκπροσωπούμενο από την ηθοποιό Αίγλη Κατσίκη.
Συμμετοχή του ΚΘΒΕ στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Conflict Zones
24.03.2016 15:33
Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος συμμετέχει στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα "Conflict Zones", που υλοποιείται από την Ένωση των Θεάτρων της Ευρώπης με την παράσταση "Το αγόρι με τη βαλίτσα" του Μάικ Κένι σε σκηνοθεσία Μιχάλη Σιώνα.
Το ΚΘΒΕ και πάλι μέλος της Ένωσης των Θεάτρων της Ευρώπης
19.11.2015 12:14
Στη Γενική Συνέλευση της Ένωσης των Θεάτρων της Ευρώπης (Union of Theatres of Europe, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 15 Νοεμβρίου στη Βιέννη και φιλοξενήθηκε από το Volkstheater, συμμετείχε το ΚΘΒΕ εκπροσωπούμενο από τον Καλλιτεχνικό του Διευθυντή, Γιάννη Αναστασάκη και την υπεύθυνη Διεθνών Σχέσεων, Αμαλία Κοντογιάννη.