Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Ο Σταύρος Σιόλας σε θεατρικά του τραγούδια στο Θέατρο Τέχνης

Ο Σταύρος Σιόλας σε θεατρικά του τραγούδια στο Θέατρο Τέχνης
Ο Σταύρος Σιόλας μαζί με ένα λιτό μουσικό σχήμα παρουσιάζει στο Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν από την Δευτέρα

9 Μαΐου και κάθε Δευτέρα για 4 παραστάσεις περιορισμένων θέσεων, τα θεατρικά του τραγούδια.


Ο Σταύρος Σιόλας έχει ασχοληθεί εκτενώς με την σύνθεση τραγουδιών για θεατρικά έργα. Παραστάσεις όπως οι «Πέρσες» του Αισχύλου, το «Το Αμάρτημα Της Μητρός Μου» του Γεώργιου Βιζυηνού, η «Αγγέλα» του Γιώργου Σεβαστίκογλου, ο «Μεγάλος Βασιλέας» (παραδοσιακό παραμύθι), οι «Λαθρομετανάστες» του Χρήστου Μπουλώτη κ.α. ανέβηκαν ντυμένες με τις δικές του μουσικές.

 

Από την Δευτέρα 9 Μαΐου, ώρα 9.30 μ.μ. και για τρείς ακόμα Δευτέρες (στις 16, 23 και 30 Μαϊου),  ο Σταύρος Σιόλας ανεβαίνει σε μια σκηνή χωρίς μικρόφωνα και ερμηνεύει τα κομμάτια αυτά καθώς και παραδοσιακά ελληνικά και βαλκανικά τραγούδια, που έντυσαν άλλες παραστάσεις, σε μια ξεχωριστή μουσικό-θεατρική παράσταση στο φουαγιέ του Υπογείου του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν.

 

Διατηρώντας ζωντανό το πνεύμα που γέννησε τα τραγούδια αυτά, η μουσική δίνει τη θέση της σε ζωντανή θεατρική πρόζα με αποσπάσματα από τα αναφερόμενα έργα, δημιουργώντας έτσι μια μεστή, ολοκληρωμένη εμπειρία που αποτίει φόρο τιμής στον ελληνικό λόγο, αφού περνάει από το αρχαίο ελληνικό δράμα, στα ιδιωματικά παραδοσιακά παραμύθια και από τον ιδιαίτερο λόγο του Βιζυηνού, στη σημερινή γραμματεία.

 

Την σκηνοθεσία της ιδιαίτερης αυτής παράστασης, επιμελείται ο Κωστής Καπελώνης, σκηνοθέτης και της επιτυχημένης θεατρικής παράστασης το «Αμάρτημα της Μητρός μου» που παίχτηκε τρία χρόνια στο Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης.

 


Παίζουν οι μουσικοί: Πέτρος Μπούρας (πιάνο) - Σοφία Μουλακάκη (Μπαγιάν)
Συμμετέχει, χορογραφώντας μουσικά στιγμιότυπα, η Ειρήνη Στρατηγοπούλου.
Συμμετέχει και η Δάφνη Λέμπερου.

Σε έκτακτη συμμετοχή η Ελένη Τσαλιγοπούλου .

Σχετικές ειδήσεις
Η Γεωργία Νταγάκη και ο Σταύρος Σιόλας live στο Ίλιον Plus
19.12.2016 15:31
Ο Σταύρος Σιόλας και η Γεωργία Νταγάκη και πάλι μαζί, αυτήν την φορά στο ΙΛΙΟΝ plus για τέσσερις ξεχωριστές εμφανίσεις, 24-25 του Δεκέμβρη και 6-7 του Γενάρη!
Η Γεωργία Νταγάκη και ο Σταύρος Σιόλας στο Κremlino
04.10.2016 12:45
Η Γεωργία Νταγάκη και ο Σταύρος Σιόλας και πάλι μαζί, αυτήν την φορά στο ολοκαίνουργιο Κρεμλίνο για δύο ξεχωριστές εμφανίσεις 8 και 22 του Οκτώβρη!
Σταύρος Ξαρχάκος - Το Ταξίδι: Καλοκαιρινές Συναυλίες 2016
25.07.2016 16:38
Σταύρος Ξαρχάκος - ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ. Μουσική και τραγούδια από τον κινηματογράφο, το θέατρο, την τηλεόραση και όχι μόνο.
Ο Σταύρος Σιόλας και η Γεωργία Νταγάκη ζωντανά στη Βεντέτα
27.04.2016 13:36
Ο Σταύρος Σιόλας και η Γεωργία Νταγάκη επιστρέφουν στη Θεσσαλονίκη για τέσσερις εμφανίσεις, από τις 6 Μαΐου 2016, στη θρυλική μουσική σκηνή «ΒΕΝΤΕΤΑ».
Ο Μανώλης Μητσιάς, ο Σταύρος Σιόλας και η Γεωργία Νταγάκη μαζί στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο
17.03.2016 15:24
Ο Μανώλης Μητσιάς επανέρχεται στην Κεντρική Σκηνή του Γυάλινου Μουσικού Θεάτρου και αυτή τη φορά ενώνει το χθες με το σήμερα, τη δική του ιστορία με το παρόν και μοιράζεται με τον Σταύρο Σιόλα και τη Γεωργία Νταγάκη τη σκηνή, «Εξ Αδιαρέτου».