Ο Σταύρος Σιόλας μαζί με ένα λιτό μουσικό σχήμα παρουσιάζει στο Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν από την Δευτέρα

9 Μαΐου και κάθε Δευτέρα για 4 παραστάσεις περιορισμένων θέσεων, τα θεατρικά του τραγούδια.

Ο Σταύρος Σιόλας έχει ασχοληθεί εκτενώς με την σύνθεση τραγουδιών για θεατρικά έργα. Παραστάσεις όπως οι «Πέρσες» του Αισχύλου, το «Το Αμάρτημα Της Μητρός Μου» του Γεώργιου Βιζυηνού, η «Αγγέλα» του Γιώργου Σεβαστίκογλου, ο «Μεγάλος Βασιλέας» (παραδοσιακό παραμύθι), οι «Λαθρομετανάστες» του Χρήστου Μπουλώτη κ.α. ανέβηκαν ντυμένες με τις δικές του μουσικές.

Από την Δευτέρα 9 Μαΐου, ώρα 9.30 μ.μ. και για τρείς ακόμα Δευτέρες (στις 16, 23 και 30 Μαϊου),  ο Σταύρος Σιόλας ανεβαίνει σε μια σκηνή χωρίς μικρόφωνα και ερμηνεύει τα κομμάτια αυτά καθώς και παραδοσιακά ελληνικά και βαλκανικά τραγούδια, που έντυσαν άλλες παραστάσεις, σε μια ξεχωριστή μουσικό-θεατρική παράσταση στο φουαγιέ του Υπογείου του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν.

Διατηρώντας ζωντανό το πνεύμα που γέννησε τα τραγούδια αυτά, η μουσική δίνει τη θέση της σε ζωντανή θεατρική πρόζα με αποσπάσματα από τα αναφερόμενα έργα, δημιουργώντας έτσι μια μεστή, ολοκληρωμένη εμπειρία που αποτίει φόρο τιμής στον ελληνικό λόγο, αφού περνάει από το αρχαίο ελληνικό δράμα, στα ιδιωματικά παραδοσιακά παραμύθια και από τον ιδιαίτερο λόγο του Βιζυηνού, στη σημερινή γραμματεία.

Την σκηνοθεσία της ιδιαίτερης αυτής παράστασης, επιμελείται ο Κωστής Καπελώνης, σκηνοθέτης και της επιτυχημένης θεατρικής παράστασης το «Αμάρτημα της Μητρός μου» που παίχτηκε τρία χρόνια στο Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης.

Παίζουν οι μουσικοί: Πέτρος Μπούρας (πιάνο) – Σοφία Μουλακάκη (Μπαγιάν)
Συμμετέχει, χορογραφώντας μουσικά στιγμιότυπα, η Ειρήνη Στρατηγοπούλου.
Συμμετέχει και η Δάφνη Λέμπερου.

Σε έκτακτη συμμετοχή η Ελένη Τσαλιγοπούλου.