Αλήθεια όμως τι μπορούμε να περιμένουμε από τους “pioneer” εκπροσώπους της space rock, σε αυτή τους τη ψυχεδέλικη εμφάνιση που θα ζήλευε ακόμα και ο ίδιος ο Dr.Who…

Σίγουρα πολύ “Blood of the Earth”. Οι Hawkwind κυκλοφόρησαν τον περασμένο Ιούλιο το εικοστό πέμπτο παρακαλώ άλμπουμ τους και σίγουρα θα αποτελέσει κομμάτι του setlist που θα παρουσιάσουν στην Αθηναϊκή τους συναυλία.

Στις πρόσφατες εμφανίσεις τους σε Βρετανία και Αυστραλία, παρουσιάστηκαν κομμάτια του, όπως στο επικό ομώνυμο τραγούδι του άλμπουμ, το ατμοσφαιρικό synth παραισθησιογόνο “Green machine” και το επικίνδυνα εθιστικό “Wraith”.

Οι Hawkwind συνεχίζουν να μας συγκινούν με το old school ήχο τους, προσαρμόζοντας το στα σύγχρονα δεδομένα. Εξάλλου το συγκρότημα έχει μείνει στην ιστορία, για την ευελιξία που έχει να παραμένει πάντα φρέσκο και δυναμικό.

Απόλυτη ψυχεδέλεια από τα εκρηκτικά graphics, που θα υπάρχουν σε όλη τη διάρκεια του show τους, με την απαραίτητη συνοδεία χορευτικών «δαιμόνων» που θα υπνωτίζουν, με τα visuals τους, το κοινό του Gagarin205…

O Dave Brock και η παρέα του, έχουν ετοιμάσει για εμάς, ένα επιβλητικό show αναφορά σε όλη τους την καριέρα από το “Hurry on Sundown”, το “Silver Machine” και το “Motorhead” μέχρι το σήμερα.

Τη αναμενόμενη βραδιά του Μαΐου που θα αποτελέσει το space rock event της χρονιάς, θα συμπληρώσουν οι LORD 13, 1000mods και η ομάδα των Psychograndmammas.

Οι LORD 13 αποτελούν τη δύναμη του ελληνικού stoner rock και συνεχιζουν τον ήχο των Nightstalker. Τραγούδια όπως ο δυναμίτης “Blood of Pain” έχουν επιβεβαιώσει την αξία τους.

Οι 1000mods η νέα εγχώρια δύναμη του psychedelic desert stoner rock που με τραγούδια τους από τα EP τους “Blank reality” και “Liquid sleep” θα ξεσηκώσουν το κοινό που θα κατακλύσει το Gagarin205.

Οι Psychograndmammas θα κρατήσουν ανεβασμένη τη διάθεση του κοινού, με ένα live dj set με αρκετή ευρηματικότητα και εκπλήξεις, κατά τη διάρκεια των εναλλαγών των συγκροτημάτων. Oι Πάνος, Μάκης και Χρήστος, η ψυχή δηλαδή των Psychograndmammas αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της αυθεντικής rock nightlife της πρωτεύουσας, εδώ και δέκα χρόνια.

Ετοιμάσου λοιπόν για τη μουσική χιονοστιδάβα που ακούει στο όνομα Hawkwind το Σάββατο 7 Μαΐου, στο Gagarin 205.

Long live …. Brock’n’roll!!

Hawkwind line up:

Dave Brock (guitar, synths)
Richard Chadwick (drums)
Tim Blake (keyboard, synths)
Nial Hone (guitar, violin)
Mr Dids (bass)