Το open air μουσικό φεστιβάλ BLENDER γεννιέται φέτος στο αίθριο, στον 3o όροφο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης! Ανοιχτό στο διαφορετικό,

υποστηρίζει νέους τραγουδιστές, μουσικούς και γκρουπ, διεκδικεί επάξια το δικό του χώρο στη μουσική σκηνή της χώρας και προχωρά στη …\”θεσμοποίησή\” του.

Το BLENDER είναι ανοιχτό στο διαφορετικό, σε αυτό που εκπλήσσει ευχάριστα, σε αυτό που παραπέμπει σε πρωτόγνωρα ή σε κλασικά, ακόμη, ακούσματα τα οποία όμως έχουν μία σύγχρονη προσέγγιση.

Η ιδέα και η καλλιτεχνική διεύθυνση ανήκει στον Αλέξη Κυριαζή, που σημειώνει: Το blender στροφάρει, αναμιγνύει και παράγει κάτι ενδιαφέρον και χυμώδες, κάνοντας συγχρόνως έναν εντυπωσιακό θόρυβο! Το “δικό μου” Blender στροφάρει νότες, φώτα και εικόνες, αναμιγνύει είδη μουσικής και παράγει φρεσκάδα, δροσιά, αισιοδοξία, πρωτοτυπία και χαρά! Τhe Six Weeks Project that Music Spins Surround\”

Το BLENDER στο αίθριο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, χώρο με αναμφισβήτητη θετική ενέργεια, ουσιαστικά στην ταράτσα ενός σύγχρονου κτηρίου, με τον ουρανό και τα αστέρια πάνω του, δίνει βήμα σε νέα, ταλαντούχα παιδιά να εκφραστούν ελεύθερα έχοντας απεριόριστη στήριξη τεχνικού εξοπλισμού και αμέριστη συμπαράσταση και υποστήριξη.

Εκεί, η εγγύτητα με το κάθε σχήμα αποτελεί ένα ακόμη μεγάλο πλεονέκτημα του χώρου, o οποίος θα φιλοξενεί σε κάθε συναυλία 200 άτομα, το μέγιστο. Παράλληλα, όσοι δεν θα μπορέσουν να εξασφαλίσουν την πολυπόθητο εισιτήριο, θα μπορούν να παρακολουθήσουν το αγαπημένο τους σχήμα από τις οθόνες  στο mcf bar – resto πάντα με την  ποιότητα και την αισθητική της διοργάνωσης.

Σε περίπτωση βροχής ο χώρος θα καλύπτεται πλήρως προστατεύοντας καλλιτέχνες και κοινό και οι συναυλίες θα πραγματοποιούνται.

Blender Festival 2011
25 Live Bands σε 24 Concerts

Πρόγραμμα – Συμμετοχές:

Τετάρτη 18 Μαΐου, Marietta Fafouti and band
Πέμπτη 19 Μαΐου, Le Page
Παρασκευή 20 Μαΐου, Masturbation goes Cloud+ support EGSUN
Σάββατο 21 Μαΐου, Lumiere Brother
Τετάρτη 25 Μαΐου, Graveyard Cafe Band
Πέμπτη 26 Μαΐου, Penny and the Swingin\’ Cats
Παρασκευή 27 Μαΐου, Space Blanket – για λόγους ανωτέρας βίας αναβάλλεται η σημερινή συναυλία των Space Blanket. Θα ανακοινωθεί σύντομα νέα ημερομηνία διεξαγωγής
Σάββατο 28 Μαΐου, George Gaudi

Τετάρτη 1 Ιουνίου, Funkistan
Πέμπτη 2 Ιουνίου, ElektroΒalkana
Παρασκευή 3 Ιουνίου, Jamming Funkers
Σάββατο 4 Ιουνίου, Abbie Gale
Τετάρτη 8 Ιουνίου, Kalliopi
Πέμπτη 9 Ιουνίου,  Tango with Lions
Παρασκευή 10 Ιουνίου, Yiorgos Psihoyios trio
Σάββατο 11 Ιουνίου, Sugahspank! & Τhe Swing Shoes

Τετάρτη 15 Ιουνίου, Baby Guru
Πέμπτη 16 Ιουνίου,  The Burger Project
Παρασκευή 17 Ιουνίου, Zen Garden
Σάββατο 18 Ιουνίου, Γιώργης Χριστοδούλου
Τετάρτη 22 Ιουνίου,  Blaine L. Reininger (Tuxedomoon) & Τηλέμαχος Μούσας
Πέμπτη 23 Ιουνίου, ινφο
Παρασκευή 24 Ιουνίου, Ιωάννης
Σάββατο 25 Ιουνίου, Evripidis and his Tragedies

Ιδέα & Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Αλέξης Κυριαζής
Τεχνική Επιμέλεια: Σαράντης Ζαργάνης

Δωρεάν στάθμευση στο εμπορικό κέντρο athensheart

Από την 1η Φεβρουαρίου 2011 ξεκίνησε και επίσημα η συνεργασία του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης με το εμπορικό κέντρο athensheart (Πειραιώς 180, κόμβος Χαμοστέρνας) βάσει της οποίας οι  θεατές των παραστάσεων του ΙΜΚ δικαιούνται δωρεάν στάθμευση στο parking του εμπορικού κέντρου, εφ΄ όσον υπάρχει διαθεσιμότητα  θέσεων, την ημέρα της παράστασης με την επίδειξη του εισιτηρίου της  παράστασης.