Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Ζουζέπ Μ. Κιντάνα, Οικογένεια Νικολαΐδη: Παρουσίαση στο Ινστιτούτο Θερβάντες

Ζουζέπ Μ. Κιντάνα, Οικογένεια Νικολαΐδη: Παρουσίαση στο Ινστιτούτο Θερβάντες

Το Ινστιτούτο Θερβάντες και οι εκδόσεις Λαγουδέρα παρουσιάζουν το βιβλίο του Ζουζέπ Μ. Κιντάνα,

«Οικογένεια Νικολαΐδη» την Τετάρτη 4 Μαΐου 2011, στις 19.30.

 

Τον 18ο αιώνα, η Μαγιόρκα βρέθηκε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της ιμπεριαλιστικής φιλοδοξίας των μεγάλων ευρωπαϊκών δυνάμεων. Η Οικογένεια Νικολαΐδη (μετάφραση: Αυγή Σαράφη, Εκδόσεις Λαγουδέρα) είναι η ιστορία μιας οικογένειας ελλήνων ναυτικών και εμπόρων που με υπομονή, φιλοδοξία και πολιτική ευελιξία κατάφεραν να γίνουν αποδεκτοί στην ισχυρή τάξη των εμπόρων που κυριαρχούσε στην οικονομική, κοινωνική και πολιτική ζωή της πόλης.

 

Δύο γενιές της οικογένειας Νικολαΐδη αλώνιζαν την Μεσόγειο απ’ άκρη σ’ ακτή, είτε ως πειρατές είτε ως  νόμιμοι έμποροι, για να μετατραπούν τελικά σε τραπεζίτες που μεταμόρφωσαν, δια της πολιτικής, την κοινωνία, σύμφωνα με τα συμφέροντά τους.


Το βιβλίο θα παρουσιάσει, παρουσία του συγγραφέα Ζουζέπ Κιντάνα, ο Γιάννης Αμαραντίδης, που επιμελήθηκε τα ιστορικά στοιχεία, ενώ αποσπάσματα θα διαβάσει ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Κωστής Καπελώνης.

 

Σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Ραμόν Λιούλ και τις Εκδόσεις Λαγουδέρα.
 

Με μετάφραση στα ελληνικά

Σχετικές ειδήσεις
Ο Φρεντιάνο Σέσι στο Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο
27.01.2017 12:24
Οι Εκδόσεις Καλέντη και το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών, στο πλαίσιο των εορτασμών για την Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος 2017, πραγματοποιούν την Τετάρτη 1η Φεβρουαρίου 2017 παρουσίαση του βιβλίου για νέους «Ένα κορίτσι στο Άουσβιτς» του Ιταλού συγγραφέα Φρεντιάνο Σέσι.
Παρουσίαση του βιβλίου «Ο πολιτισμός πηγή δυστυχίας» του Ζ. Φρόιντ
22.11.2016 12:38
Το Ινστιτούτο ÖSD Ελλάδας-Σχολή Μωραΐτη - ÖSD και οι Εκδόσεις Μίνωας σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου Ο πολιτισμός πηγή δυστυχίας του Σίγκμουντ_Φρόυντ την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016, στο Θέατρο της Σχολής Μωραΐτη.
Βραβεία Λογοτεχνικής Μετάφρασης 2016: Οι φιναλίστ και η απονομή
14.09.2016 15:29
Το Ινστιτούτο Θερβάντες της Αθήνας, η Ελληνοαμερικάνική Ένωση, το Ινστιτούτο Γκαίτε Αθηνών και το Ινστιτούτο της Δανίας στην Αθήνα, διοργάνωσαν και φέτος τα Βραβεία Λογοτεχνικής Μετάφρασης 2016 και θα τα απονείμουν σε μια τελετή που θα γίνει στις 30 Σεπτεμβρίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα μετάφρασης.
Στον καθρέφτη του Θερβάντες
20.04.2016 12:33
Στον καθρέφτη του Θερβάντες είναι ένας ανοιχτός κύκλος διαλέξεων, του Ινστιτούτου Θερβάντες της Αθήνας τις οποίες θα τιμήσει τα 400 χρόνια από τον θάνατο του συγγραφέα στη διάρκεια του 2016.
Ο Henri Dutilleux και η ποίηση στο Γαλλικό Ινστιτούτο
08.03.2016 15:33
Το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών στο πλαίσιο του κύκλου «Λέξεις επί Σκηνής» μας προσκαλεί σε μία παρουσίαση του συνθέτη H. Dutilleux.