To An Club παρουσιάζει τους Voivod, Soilent Green και Today is the day σε μια ροκ – μέταλ βραδιά αυτή την Τετάρτη …

4 Μαΐου 2011.

VOIVOD


Δεν υπάρχουν λόγια για να χαρακτηρίσεις μία από τις ευφυέστερες και επιδραστικότερες μπάντες που έχουν περάσει από το ευρύτερο metal ιδίωμα. Το σίγουρο όμως είναι ότι η πρώτη εμφάνιση των Γαλλοκαναδών θρύλων στη χώρα μας αποτελεί γεγονός. Οι Voivod θα εμφανιστούν στη σκηνή του Gagarin 205 στις 4 Μαΐου και όλοι οι φίλοι του πειραματικού/avant-garde metal ήχου θα δώσουν βροντερό παρών για να απολαύσουν το συγκρότημα που μετά από 12 full-length album και σχεδόν 30 χρόνια καριέρας συνεχίζουν να μας ιντριγκάρουν.

Από τo θορυβώδες thrash/cyber-punk των \”War and pain\” και \”Rrroooaaarrr\”, τo intelligent techno-thrash των \”Killing technology\” και \”Dimension Hatröss\” μέχρι και το progressive/avant-garde αριστούργημα, \”Nothingface\”, οι Voivod έκαναν τα 80\’s να φαντάζουν πολύ πιο σκεπτόμενα και ιδιόμορφα απ\’ότι ήταν στην πραγματικότητα.

Όντας μία από τις πρώτες metal μπάντες που αφομοίωσαν στον ήχο τους το progressive rock των 70\’s και το noise-rock/no-wave της εποχής , δείχνοντας παράλληλα την αγάπη τους για μπάντες όπως οι πρώιμοι Pink Floyd, King Crimson, Van Der Graaf Generator αλλά και Swans, Killing Joke και Einstürzende Neubauten, οι Voivod μετά από μία headline περιοδεία με τους Faith No More και Soundgarden και αργότερα ως support στους Rush, συνεχίζουν να κυκλοφορούν εκπληκτικά album και μέσα στα 90\’s, όπως τo ψυχεδελικό \”Angel rat\” και το ευφυέστατο \”The outer limits\”.

Μετά την αποχώρηση του μπασίστα Jean-Yves \”Blacky\” Thériault και του τραγουδιστή Denis \”Snake\” Bélanger το 1991 και 1994 αντίστοιχα οι Voivod συνεχίζουν με τον Eric Forrest και μαζί κυκλοφορούν το πιο industrial \”Negatron\” και το κλειστοφοβικό αριστούργημα \”Phobos\” στο οποίο μετουσιώνουν το μουσικό παρελθόν τους σε ένα μακάβριο παρόν.

Τα 00\’s τους βρίσκουν ανενεργούς αλλά τον Μάιο του 2001 ανακοινώνεται από το πουθενά ότι ο Snake επιστρέφει στους Voivod και νέος μπασίστας θα είναι ο Jason Newsted ο οποίος είχε αποχωρήσει από τους METALLICA έναν χρόνο πριν. Μαζί ηχογραφούν το εξαιρετικό \”Voivod\”, συμμετέχουν στο Ozzfest και την ανοδική πορεία που φαίνεται να έχουν διακόπτεται όταν απρόσμενα μαθαίνουμε το τραγικό νέο ότι ο κιθαρίστας Denis \”Piggy\” D\’Amour έχασε τη μάχη με τη ζωή, σε ηλικία 45 ετών, λίγο καιρό αφού είχε διαγνωσθεί ότι έπασχε από καρκίνο του παχέος εντέρου. 

Πριν χάσει τις αισθήσεις του όμως είχε προλάβει να ενημερώσει τα υπόλοιπα μέλη για το ηχογραφημένο υλικό που είχε στο laptop του, το οποίο ήταν αρκετό για να κυκλοφορήσουν τα \”Infini\” και \”Katorz\”. Ενώ αρχικά υπάρχουν διάφοροι ενδοιασμοί για ζωντανές εμφανίσεις της μπάντας, τελικά εμφανίζονται για πρώτη φορά ζωντανά χωρίς τον Piggy, το καλοκαίρι του 2008, με τον Dan Mongrain (Martyr, ex-Gorguts) στη κιθάρα και τον Blacky -μετά από 17 χρόνια- στο μπάσο, μιας και ο Jason Newsted δεν μπορούσε να περιοδεύσει λόγω τραυματισμού του στον ώμο και με αυτή τη σύνθεση επρόκειτο να εμφανιστούν και στην χώρα μας.

SOILENT GREEN


Από τα βαλτώδη νερά της Νέας Ορλεάνης, οι τσιτωμένοι sludge/grindcorers Soilent Green, σε μία από τις σπάνιες εμφανίσεις τους επί ευρωπαϊκού εδάφους κι έχοντας επιβιώσει από δύσκολες καταστάσεις όπως το θανατηφόρο πέρασμα του τυφώνα Κατρίνα με θύμα τον πρώην τραγουδιστή τους Glenn Rambo και τη δολοφονία του μπασίστα τους Scott Williams, οι ίδιοι δεν δείχνουν να πτοούνται κι έτσι η πρώτη τους εμφάνιση στη χώρα μας αποτελεί γεγονός. Όντας ενεργά μέλη της Nola σκηνής με συμμετοχή σε μπάντες όπως Eyehategod, Crowbar και Goatwhore, οι Soilent Green αποτελούν αναμφισβήτητα τους πιο ακραίους πρεσβευτές της και εγγύηση για τις δυναμικές τους εμφανίσεις.

TODAY IS THE DAY


Aπό το Nashville, Tennessee μας έρχονται οι εκρηκτικοί Today Is The Day . Ένα συγκρότημα με δισκογραφική θητεία στην Amphetamine Reptile και Relapse Records και με κυκλοφορίες που από τα τέλη των 90\’s και ύστερα απασχόλησαν τους φίλους του ακραίου ήχου και ιδιαίτερα τους λάτρεις του avant-garde/extreme noise rock και με ονόματα όπως οι Brann Dailor (Mastodon), Billy Kelliher (Mastodon) και Derek Roddy (Hate Eternal, Malevolent Creation) να έχουν πλαισιώσει κατά καιρούς την ηγετική μορφή των Today Is The Day και παραγωγό συγκροτημάτων όπως Lamb Of God, Converge και Unsane, Steve Austin.

Oι Today Is The Day έχουν ήδη ξεκινήσει τις ηχογραφήσεις του νέου τους album, \”Pain is a warning\” στo GodCity Studio με παραγωγό τον Kurt Ballou (Converge, Cursed, Trap Them, Torche, Kvelertak, Cave In, Doomriders).

Λόγω της έκτακτης προσθήκης των στo line up της συναυλίας τωω VOIVOD η τιμή του εισιτηρίου αυξάνεται από 20 στα 25 ευρώ. Όσοι έχετε ήδη αγοράσει εισιτήρια από το Ticket House παρακαλείσθε να τα επιστρέψετε στο Ticket House για να πάρετε πίσω τα χρήματά σας. Σε περίπτωση που αυτό δεν είναι εφικτό παρακαλείσθε να επικοινωνήσετε στο INFO@VENERATEINDUSTRIES.COM  ή τηλεφωνικά στο ΣΤΟ 2106006462 10:00 – 18:00 ΔΕΥΤΕΡΑ – ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ.