Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Woven - Πλεγμένο: έκθεση στον χώρο τέχνης TAF

Woven  - Πλεγμένο: έκθεση στον χώρο τέχνης TAF
Το Taf (The Art Foundation) παρουσιάζει την έκθεση με τίτλο «Woven» που εγκαινιάζεται την Τρίτη

10 Μαΐου και θα διαρκέσει έως τις 30 Μαΐου 2011.

 

Ο ιστός σήμερα κυρίως παραπέμπει στο ηλεκτρονικό δίκτυο, ως έννοια όμως επιτρέπει την προσέγγιση πολλαπλών σχέσεων και πρακτικών. Νοηματικά έχει αναφορές στις πρώιμες διαδικασίες οργάνωσης των κοινωνιών και της συγκρότησης του οικιακού χώρου. Ως μέσο συνοίκησης και εξατομίκευσης, φέρει διπολικά χαρακτηριστικά αντιδιαστέλλοντας το δημόσιο με τον οικιακό χώρο.

 

 

Στη μορφή του ιστού της πόλης σηματοδοτείται ο εύρυθμος σχεδιασμός του αστικού περιβάλλοντος που συνυπάρχει με την αυθαίρετη, αμεθόδευτη και οργανική διαμόρφωσή του. Παράλληλα η ύφανση του ιστού στη χειροτεχνική πρακτική του πλεξίματος συνιστά ισχυρό πεδίο δεξιοτεχνίας, άσκηση συγκέντρωσης και επιτελεστικού καθησυχασμού.  

 

 

Η έκθεση παρουσιάζει το έργο δέκα καλλιτεχνών οι οποίοι επανεξετάζουν παραδοσιακές τεχνικές χειροτεχνίας και τις εντάσσουν σε ένα σύγχρονο πλαίσιο. Μέσα από τη χειρωνακτική διάσταση του έργου/της εργασίας των συμμετεχόντων και με τη χρήση διαφορετικών υλικών διαμορφώνεται ένα εννοιολογικό πεδίο που ερμηνεύει τον ιδιαίτερο κόσμο της ύφανσης και των ιστών.

 

 

Συμμετέχουν: Ιάνθη Αγγελίογλου, Παναγιώτα Αποστολοπούλου, Αθανασία Βιδάλη, Κωνσταντίνος Δρέγος, Δημήτρης Ζουρούδης, Σταυρούλα Καζιάλε, Βασιλική Κουρουπάκη, Δήμητρα Παπαμερκούρη, Ελευθερία Σωτηροπούλου, Θάλεια Χιώτη

Σχετικές ειδήσεις
“Βυζαντινοί Δρόμωνες”: Έκθεση του Δημήτρη Σκουρτέλη στον Χώρο Τέχνης Pleiades
03.01.2017 12:54
Η Plentertainment, παρουσιάζει στον Χώρο Τέχνης & Πολιτισμού Pleiades, την έκθεση ζωγραφικής του Δημητρίου Σκουρτέλη, “Βυζαντινοί Δρόμωνες”.
Restless Speed, έκθεση της Μίνας Παπαθεοδώρου - Βαλυράκη στο Χώρο Τέχνης «ΣΤΟart KΟΡΑΗ»
12.12.2016 14:33
H έκθεση “Restless Speed” της Μίνας Παπαθεοδώρου-Βαλυράκη θα παρουσιαστεί από τις 15 Δεκεμβρίου και ώρα 19.00, στον πολυδιάστατο χώρο τέχνης “ΣΤΟart KΟΡΑΗ” της Εθνικής Ασφαλιστικής.
Τόποι στη Μνήμη ΙI/ Land in Memory II: έκθεση στον Χώρο Τέχνης Ώχρα Μπλε
16.06.2016 10:47
Συνεχίζοντας το δεύτερο μέρος των εκθέσεων που αναφέρονται στον τόπο και τη μνήμη, ο Χώρος Τέχνης Ώχρα Μπλε εγκαινιάζει την Τρίτη 21 Ιουνίου ώρα 8.00 την έκθεση «Τόποι στη Μνήμη ΙΙ / Land in Memory IΙ» με τους εικαστικούς Σωτήρη Σόρογκα και Γιάννη Καστρίτση.
Αντιπραγματισμός: Ομαδική έκθεση στον χώρο τέχνης Ηώς
30.05.2016 12:01
Ο Χώρος Τέχνης Ηώς παρουσιάζει την έκθεση με τίτλο «Αντιπραγματισμός», μία πρωτότυπη ομαδική έκθεση βασισμένη στη λογική της ανταλλακτικής οικονομίας, από την Πέμπτη 2 Ιουνίου μέχρι και το Σάββατο 18 Ιουνίου 2016.
Αναμαδαλισμός: Ομαδική έκθεση στον Χώρο Τέχνης Ηώς
04.04.2016 15:12
Ο Χώρος Τέχνης Ηώς παρουσιάζει την ομαδική έκθεση με τίτλο «Αναμαδαλισμός» από τις 12 Απριλίου έως τις 6 Μαΐου 2016.