H filmtrade παρουσιάζει την ταινία του Άλεξ Ντε λα Ιγκλέσια, «Η τελευταία ακροβάτις της Μαδρίτης» από την Πέμπτη

5 Μαΐου 2011.

Υπόθεση

1937, Ισπανικός Εμφύλιος: O Παλιάτσος επιστρατευμένος από την Πολιτοφυλακή, ηγείται με αμφίεση κλόουν του λουτρού αίματος κραδαίνοντας ένα μεγάλο μαχαίρι εναντίον των στρατιωτών της Εθνοφυλακής του Φράνκο.

1973, Μαδρίτη: Ο Χαβιέ, ο γιος του παλιάτσου που ζητά εκδίκιση, βρίσκει δουλειά ως Λυπημένος Παλιάτσος σε ένα τσίρκο, όπου θα γνωρίσει τον Σέρτζιο. Ο Σέρτζιο είναι ο βίαιος αστέρας του τσίρκου ως Τρελός Παλιάτσος και ο εραστής της Νατάλια, της σαγηνευτικής αλλά και σκληρής ιπτάμενης ακροβάτιδας.
Αυτή είναι και η αρχή της ιστορίας στην οποία ο Χαβιέ και ο Σέρτζιο, ωθούμενοι από έρωτα, οργή, απελπισία και λαγνεία, θα οδηγηθούν σε μια σύγκρουση μέχρις εσχάτων για να κερδίσουν την αγάπη της τελευταίας ακροβάτιδας της Μαδρίτης…

Ο Άλεξ Ντε λα Ιγκλέσια σκηνοθετεί με εντυπωσιακή μαεστρία μια φαντασμαγορική ταινία, κάνοντας ταυτόχρονα ένα πολιτικό σχόλιο για την σύγχρονη ιστορίας της Ισπανίας. Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΚΡΟΒΑΤΙΣ ΤΗΣ ΜΑΔΡΙΤΗΣ εντυπωσίασε τον Κουέντιν Ταραντίνο που τη βράβευσε στο Φεστιβάλ Βενετίας με τον Ασημένιο Λέοντα Σκηνοθεσίας και το Βραβείο Σεναρίου.

Παίζουν:
Carlos Areces: Χαβιέ
Antonio De La Torre: Σέρτζιο
Carolina Bang: Νατάλια
Sancho Gracia: Κολονέλ Σαλσέδο
Juan Luis Galiardo: Ριγκ Μάστερ
Enrique Villén: Άντρες
Manuel Tafalle: Ραμίρο
Manuel Tejada: Παρουσιαστής
Gracia Olayo: Σονσόλες
Santiago Segura: Παλιάτσος μαχητής (Πατέρας του Χαβιέ)
Roberto Alamo: Αρχηγός της Αντίστασης
Fofito: Έξυπνος κλόουν
Sasha Di Benedetto: Χαβιέ (παιδί)
Jorge Clemente: Χαβιέ (έφηβος)
Luis Varela: Μανουέλ
Terele Pavez: Ντολόρες

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία: Alex De La Iglesia
Σενάριο: Alex De La Iglesia
Εκτέλεση Παραγωγής: Yousaf Bokhari
Κάστιγκ: Camilla-Valentina Isola
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Kiko De La Rica
Μοντάζ: Alejandro Lazaro
Σχεδιασμός Παραγωγής: Eduardo Hidalgo
Κοστούμια: Paco Delgado & Nieves Sanchez
Μακιγιάζ: Jose Quetglas
Μουσική: Roque Banos
Παραγωγή: Gerardo Herrero, Mariela Besuievsky
Συμπαραγωγή: Franck Ribiere, Verane Frediani


Εταιρίες παραγωγής: Tornasol Films (Spain), Castafiore Films (Spain), La Fabrique 2 (France)

Σε συνεργασία με: Mikado Film, U Fund and u Film, Backup Films, Sofica Coficup
με τη συμμετοχή: TVE, Canal +, Estudios Ciudad de la Luz / Generalitat Valenciana
και την υποστήριξη: ICAA, ICO

ΑΛΕΞ ΝΤΕ ΛΑ ΙΓΚΛΕΣΙΑ
Ο ΑΛΕΞ ΝΤΕ ΛΑ ΙΓΚΛΕΣΙΑ γεννήθηκε στο Μπιλμπάο το 1965. Η πρώτη και μοναδική μικρού μήκους ταινία του Mirindas asesinas το 1991 διακρίθηκε σε πολλά φεστιβάλ και στάθηκε η αφορμή για να χρηματοδοτηθεί για την πρώτη μεγάλου μήκους του ταινία Accion Mutante (1993) από την εταιρία παραγωγής El Deseo του Πέδρο Αλμοδόβαρ. Το Accion Mutante, μια βιτριολική κωμωδία επιστημονικής φαντασίας κέρδισε τρία βραβεία Γκόγια καθιστώντας τον Άλεξ ντε λα Ιγκλέσια έναν από τους πιο περιζήτητους νέους σκηνοθέτες.

Ο γεννήθηκε στο Μπιλμπάο το 1965. Η πρώτη και μοναδική μικρού μήκους ταινία του Mirindas asesinas το 1991 διακρίθηκε σε πολλά φεστιβάλ και στάθηκε η αφορμή για να χρηματοδοτηθεί για την πρώτη μεγάλου μήκους του ταινία Accion Mutante (1993) από την εταιρία παραγωγής El Deseo του Πέδρο Αλμοδόβαρ. Το Accion Mutante, μια βιτριολική κωμωδία επιστημονικής φαντασίας κέρδισε τρία βραβεία Γκόγια καθιστώντας τον Άλεξ ντε λα Ιγκλέσια έναν από τους πιο περιζήτητους νέους σκηνοθέτες.

Ακολούθησαν οι ταινίες: El Dia de la Bestia (1995, 6 βραβεία Γκόγια), Perdita Durango (Dance with the devil, 1997), Muertos de Risa (Dying of Laughter, 1999), La Comunidad (Common Wealth, 2000), 800 balas (800 Bullets, 2002). Με την ταινία Crimen perfecto (Perfect Crime, 2004) ο σκηνοθέτης επιστρέφει στις σκοτεινές κωμωδίες και στη συνέχεια θα ακολουθήσει η πρώτη του απόπειρα σε διεθνή συμπαραγωγή με το αγγλόφωνο The Oxford Murders (2007), στο οποίο πρωταγωνιστούσαν οι Ελάιζα Γουντ και Τζον Χερτ και το οποίο μόνο στην Ισπανία είδαν περισσότεροι από 1,5 εκατομμύριο θεατές.

ΑΣΗΜΕΝΙΟΣ ΛΕΟΝΤΑΣ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑΣ  ΚΑΙ ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΕΝΑΡΙΟΥ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΕΝΕΤΙΑΣ

15 ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΓΚΟΓΙΑ 2011

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΟΡΟΝΤΟ 2010: ΕΠΙΣΗΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

Οι προσκλήσεις είναι για την Τετάρτη 4 Μαΐου 2011, στις 18.00 το απόγευμα στον κινηματογράφο Νιρβάνα