Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Σταυρός του Νότου: Θάνος Μικρούτσικος και Χρήστος Θηβαίος επιστρέφουν για τέσσερις εμφανίσεις

Σταυρός του Νότου: Θάνος Μικρούτσικος και Χρήστος Θηβαίος επιστρέφουν για τέσσερις εμφανίσεις
Ο Θάνος Μικρούτσικος και ο Χρήστος Θηβαίος επιστρέφουν στο ΣΤΑΥΡΟ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ, κλείνοντας έτσι μια θριαμβευτική

περιοδεία στην Ελλάδα και την Κύπρο 130 συναυλιών στην διάρκεια ενός χρόνου. Συναυλίες που «ξεχείλισαν» από κόσμο, κυρίως από τη νέα γενιά, που στα πρόσωπα των δυο καλλιτεχνών τίμησε το έντεχνο νεοελληνικό τραγούδι, αποδεικνύοντας έτσι ότι ειδικά σε περιόδους μεγάλης κρίσης το ήθος, η εμμονή στη νεοελληνική κουλτούρα, επιβραβεύονται αλλά και εμψυχώνουν.

 

 

Οι δυο δημοφιλείς καλλιτέχνες προτίμησαν να εμφανιστούν με την μορφή του «Τρίο» (Θύμιος Παπαδόπουλος πνευστά), παρουσιάζοντας έτσι τα τραγούδια τους στην ουσιαστική μορφή τους, χωρίς παραγεμίσματα και φιοριτούρες, αλλά με δεξιοτεχνικό τρόπο που απογείωνε καλλιτέχνες και κοινό. Γιατί το πάθος σε αυτές τις παραστάσεις είναι αμφίδρομο. Από την σκηνή στο κοινό και αντιστρόφως.

 

 

Όπως σημειώνει ο Μικρούτσικος, αυτή η παράσταση θα ήταν άλλη χωρίς τον Θύμιο Παπαδόπουλο, συνθέτη θεατρικής και κινηματογραφικής μουσικής, παραγωγό των περισσοτέρων τραγουδοποιών της γενιάς του ’80 και ’90 και δεξιοτέχνη 16 πνευστών οργάνων.

 

 

Το πρόγραμμα αυτής της μοναδικής παράστασης αποτελείται από τραγούδια της τραγουδοποιίας του Μικρούτσικου, αυτής του Θηβαίου, την κοινή τους δουλειά, εκτενή αποσπάσματα από το Σταυρό του Νότου σε ποίηση Νίκου Καββαδία, καθώς και τραγούδια άλλων συνθετών αγαπητά σε όλους μας.

 

Για δύο Παρασκευοσάββατα, στις 6-7/5, 13-14/5 και 21 Μαΐου 2011

 

Διαβάστε επίσης:Με αφορμή τις εμφανίσεις του (μαζί με τον Θάνο Μικρούτσικο) στο Σταυρό του Νότου στις αρχές της σεζόν, ο Χρήστος Θηβαίος μίλησε στο culturenow.gr: http://www.culturenow.gr/interviews/Χρήστος_Θηβαίος:_Τα_τραγούδια_δεν_αλλάζουν_τον_κόσμο._Προπονούν_όμως_τη_μνήμη_μας!_.html

Σχετικές ειδήσεις
Ο Θάνος Μικρούτσικος και ο Χρήστος Θηβαίος στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο
12.01.2017 16:19
Από το Σάββατο 28 Ιανουαρίου ο Θάνος Μικρούτσικος συναντά μετά από πολύ καιρό τον Χρήστο Θηβαίο στο Γυάλινο, για μια σειρά παραστάσεων που ονόμασαν «Στη χώρα των θαυμάτων». Μαζί τους η νέα ερμηνεύτρια του Θάνου Μικρούτσικου, Μαριάννα Πολυχρονίδη.
Στην ομίχλη των καιρών: Ο Θάνος Μικρούτσικος στο στούντιο για το νέο του δίσκο
02.11.2016 16:56
Ο Θάνος Μικρούτσικος ηχογραφεί στο στούντιο τα νέα του τραγούδια, τα περισσότερα από τα ποοία είναι σε εξαιρετικούς στίχους της Λίνας Νικολακοπούλου.
Ο Χρήστος Θηβαίος live στο Club του Σταυρού του Νότου
26.10.2016 16:35
Ο Χρήστος Θηβαίος παρουσιάζει για τέσσερις Παρασκευές στο Club του Σταυρού τις καλύτερες στιγμές της δισκογραφίας του αλλά και τα καινούρια τραγούδια από το δίσκο «Σιδερένιο νησί».
Ο Θάνος Μικρούτσικος και ο Μίλτος Πασχαλίδης στο Αιγάλεω
31.08.2016 11:35
Ο Θάνος Μικρούτσικος και ο Μίλτος Πασχαλίδης στο πλαίσιο της περιοδείας του θα εμφανιστούν την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2016, στο Θέατρο Αλέξης Μινωτής στο Αιγάλεω.
Ο Σταύρος Σιόλας και η Γεωργία Νταγάκη ζωντανά στη Βεντέτα
27.04.2016 13:36
Ο Σταύρος Σιόλας και η Γεωργία Νταγάκη επιστρέφουν στη Θεσσαλονίκη για τέσσερις εμφανίσεις, από τις 6 Μαΐου 2016, στη θρυλική μουσική σκηνή «ΒΕΝΤΕΤΑ».