Το Design Lab, το σύγχρονο εργαστήρι εφαρμοσμένης δημιουργικότητας, επανέρχεται με ανατρεπτική μορφή στην

 «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων, στις 6, 7 και 8 Μαΐου 2011.

Η Γιορτή του Design και της Αρχιτεκτονικής είναι πλέον γεγονός, και σας προσκαλεί όλους να ενημερωθείτε  για τις νέες προτάσεις σε καινοτόμα υλικά, έπιπλα και αντικείμενα design, και να γνωρίσετε πρωτοποριακούς έλληνες σχεδιαστές και δημιουργούς.

Μετά από τις δύο πρώτες διοργανώσεις του 2009 και του 2010, την άκρως επιτυχημένη του παρουσία στην έκθεση Xenia 2010 αλλά και την πρώτη του εμφάνιση στη Θεσσαλονίκη το Φεβρουάριο του 2011, το Design Lab, το σύγχρονο show για το αρχιτεκτονικό, interior και industrial design, επανέρχεται με ανατρεπτική πλέον μορφή στην \”Τεχνόπολις\” στο Γκάζι, στις 6, 7 και 8 Μαΐου 2011.

Με εφαλτήριο τη μεγάλη εμπειρία της Διοργανώτριας εταιρείας A&M Consultants και σε συνεργασία με νέες, δραστήριες και δυναμικές δημιουργικές ομάδες, το Design Lab φιλοδοξεί να αποτελέσει μία νέα πρόταση στο χώρο των διοργανώσεων για το design και την αρχιτεκτονική.

Η διοργάνωση του Design Lab 2011, χωρίζεται σε δύο επίπεδα:

1. Την εμπορική έκθεση σχετική με το αντικείμενο, η οποία θα πραγματοποιηθεί εντός των αιθουσών της «Τεχνόπολις» \”ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΒΑΦΗΣ\”, \”ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΛΑΜΑΣ\”, \”ΝΙΚΟΣ ΓΚΑΤΣΟΣ\” και \”ΤΑΚΗΣ ΠΑΠΑΤΣΩΝΗΣ\”. Στην έκθεση θα έχουν πρόσβαση οι επαγγελματίες του χώρου (μέσω πρόσκλησης), καθώς επίσης και ιδιώτες επισκέπτες της διοργάνωσης, οι οποίοι θα μπορούν να προμηθεύονται (έναντι αντιτίμου) την ειδική κάρτα εισόδου.

Υπηρεσίες Design, υλικά αρχιτεκτονικής και διακόσμησης, αρχιτεκτονικός και διακοσμητικός φωτισμός, έπιπλα (οικιακά και επαγγελματικά), έπιπλα κουζίνας και είδη μπάνιου, είναι μόνο μερικά από τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει ο επισκέπτης του Design Lab.

2. Το Design Festival, το οποίο θα φιλοξενηθεί στον εξωτερικό χώρο της «Τεχνόπολις» και θα έχει ελεύθερη είσοδο. Το Design Festival φιλοδοξεί να διαδραματίσει επεξηγηματικό ρόλο και να φέρει το σύνολο των επισκεπτών σε επαφή με τις διάφορες μορφές του σύγχρονου Design που συναντάμε στην καθημερινότητά μας, μέσω ενός ιδιαίτερα παρουσιασμένου Design χωριού.

Την εικόνα του \”χωριού\” θα συμπληρώνουν έργα διαφόρων καλλιτεχνών που θα βρίσκονται διάσπαρτα στο χώρο, τα οποία θα απεικονίζουν στοιχεία της φύσης και του αστικού τοπίου φτιαγμένα με ιδιαίτερη φαντασία και δημιουργικότητα, σύμφωνα πάντα με το σύγχρονο art design. Επίσης, το ιδιαίτερο Design Museum, θα δίνει την ευκαιρία σε καλλιτέχνες να εκφράσουν τη δημιουργικότητά τους μέσω ενός ξεχωριστού concept.

Στόχος των διοργανωτών, είναι να παρουσιάσουν τις νέες τάσεις στο χώρο του αρχιτεκτονικού, interior και industrial σχεδιασμού, καθώς και να προσεγγίσουν όλες τις μορφές του σύγχρονου design με ιδιαίτερα δρώμενα, έργα τέχνης και εντυπωσιακές κατασκευές, κάνοντας έτσι την εμπειρία του Design Lab αξέχαστη!