Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Φεστιβάλ εφηβικού θεάτρου στο Θέατρο του Νέου Κόσμου

Φεστιβάλ εφηβικού θεάτρου στο Θέατρο του Νέου Κόσμου

Η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία GRASSHOPPER, το Θέατρο του Νέου Κόσμου και οι συντελεστές της παράστασης για έφηβους “DNA” του Ντένις Κέλι

 

οργανώνουν μίνι-φεστιβάλ εφηβικού θεάτρου όπου θα παρουσιαστούν πρωτότυπα γραμμένα θεατρικά έργα από μαθητές γυμνασίων και λυκείων στις 7 και 8  Μαΐου 2011 στο Θέατρο του Νέου Κόσμου.

 

 

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα στο πλαίσιο εφηβικής θεατρικής παράστασης αξιοποιείται η σύγχρονη τεχνολογία για να στηρίξουμε μια προσπάθεια να παραχθούν πρωτότυπα ελληνικά κείμενα που αφορούν στη ζωή και τις ανησυχίες των εφήβων στη χώρα μας.

 

 

Τα κείμενα αυτά θα γραφούν από μαθητές με την καθοδήγηση ειδικών θεατρολόγων-δραματολόγων και σκηνοθετών και θα έχουν ως αφετηρία τους προβληματισμούς που θέτει η παράσταση .

 

 

Η διαδικασία αφορά σε έναν περιορισμένο αριθμό σχολείων που δήλωσαν συμμετοχή με αφορμή την παρακολούθηση της παράστασης, συγκεκριμένα για φέτος 5 σχολεία από διαφορετικές περιοχές της  Αττικής και ένα σχολείο από την επαρχία.

 

 

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης αυτής οι Εκδόσεις Πατάκη προσφέρουν την παρακολούθηση ενός διήμερου εργαστηρίου θεατρικής γραφής με τη συγγραφέα Αγγελική Δαρλάση σε όλους τους συμμετέχοντες μαθητές.

 

 

Παράλληλα, οι Εκδόσεις Πατάκη οργανώνουν συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα: «Εφηβεία, λογοτεχνία , θέατρο, κινηματογράφος: το δικαίωμα στην έκφραση» την Τρίτη 10 Μαΐου 2011 και ώρα 19.00 στο Βιβλιοπωλείο Πατάκη (Ακαδημίας 65, Αθήνα)

 


Ομιλητές: Σοφία Βγενοπούλου, παιδοψυχίατρος, σκηνοθέτης, δραματοθεραπεύτρια, Τζωρτζίνα Κακουδάκη, σκηνοθέτης, Μάνος Κοντολέων, συγγραφέας, Μαρία Παπαγιάννη, συγγραφέας, Δημήτρης Σπύρος, σκηνοθέτης, συγγραφέας

 

* Ο κατάλογος των ομιλητών δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα

 

Στο φεστιβάλ συμμετέχουν: 7ο Γυμνάσιο Χαλκίδας, Επαγγελματικό Λύκειο Πετρούπολης, 1ο Λύκειο Ασπροπύργου, Θεατρική Ομάδα Εφήβων Δήμου Κορωπίου & Λύκειο Νέα Γενιά Zηρίδη

 

 


Πρόγραμμα Φεστιβάλ: 


Σαββατο 7/5


- Θεατρική ομάδα 1ου ΕΠΑΛ Πετρούπολης - «Εχω ένα ονειρο...»
  [έναρξη 15.15]

- Νέα Γενιά Ζηρίδη - «Flashback»
  [έναρξη 16.30]


- Θεατρική ομάδα 1ου Λύκειου Ασπροπύργου - «Τα τρία γουρουνάκια»  
  [έναρξη 17.45]


- Θεατρική ομάδα εφήβων Δήμου Κορωπίου - «Το κουτί»
  [έναρξη 19.00]

 

 

Κυριακή 8/5


- Θεατρική ομάδα εφήβων Δήμου Κορωπίου  - «Το κουτί»
  [έναρξη 15.15]

- Θεατρική ομάδα εφήβων Δήμου Κορωπίου  - «Το κουτί»  [έναρξη 15.15]


- Θεατρική ομάδα 1ου Λύκειου Ασπροπύργου - «Τα τρία γουρουνάκια»
  [έναρξη 16.30]


- Νέα Γενιά Ζηρίδη - «Flashback»
  [έναρξη 17.45]

- Θεατρική ομάδα 1ου ΕΠΑΛ Πετρούπολης - «Εχω ένα ονειρο...»
  [έναρξη 19.00]


- 7ο Γυμνάσιο Χαλκίδας - «Ήβη»
  [έναρξη 20.15]

 

Διαβάστε Επίσης:http://www.culturenow.gr/articles/Σοφία_Βγενοπούλου:_Χάνουμε_πολύτιμο_χρόνο.html

Σχετικές ειδήσεις
Το 1ο Φεστιβάλ Ισπανικού Θεάτρου στην Ελλάδα στο Θέατρο Έναστρον
25.11.2016 13:55
Το πρώτο Φεστιβάλ Ισπανικού Θεάτρου στην Ελλάδα και το πρώτο σε τόσο μεγάλη έκταση σε διεθνές επίπεδο, πραγματοποιείται το Σαββατοκύριακο 3 και 4 Δεκεμβρίου στο θέατρο Έναστρον, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του δραματολόγου, σκηνοθέτη, καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, Τμήμα Θεατρικών Σπουδών, Στυλιανού Ροδαρέλη.
2ο Φεστιβάλ Ελληνικού Θεάτρου Ελβετίας
27.09.2016 12:22
Το φθινόπωρο ξεκίνησε και το ΔΣ της Ελληνικής Κοινότητας Ζυρίχης το υποδέχεται με μια μεγάλη γιορτή για το θέατρο. Το 2ο Φεστιβάλ Ελληνικού Θεάτρου Ελβετίας είναι γεγονός!
Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης
16.05.2016 10:32

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης, με στόχο την ανάδειξη και την προβολή του έργου των ερασιτεχνικών θεατρικών ομάδων της πόλης και της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, προτείνει Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου με τίτλο «Θεατρικοί διάλογοι – Θέατρο για όλους».
Φεστιβάλ Εφηβικού Θεάτρου 2016 στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση
12.04.2016 16:55
3ο κουδούνι! Υποδεχθείτε την πιο δυναμική γενιά στη σκηνή της Στέγης! Οι έφηβοι πειραματίζονται με αφορμή κλασικά αριστουργήματα.
6ο Φεστιβάλ Ελληνικού Θέατρου: Πρόσκληση συμμετοχής
10.03.2016 17:01
Για έκτη συνεχή χρονιά το θέατρο ELIART διοργανώνει Φεστιβάλ για νέους δημιουργούς!