Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016

Αντίνοος του Φερνάντο Πεσσόα στο Studio Κυψέλη

Αντίνοος του Φερνάντο Πεσσόα στο Studio Κυψέλη
Για πρώτη φορά το ποίημα του μεγάλου λογοτέχνη Φερνάντο Πεσσόα, «ΑΝΤΙΝΟΟΣ», μεταφέρεται στην σκηνή του Studio Κυψέλη από τη Δευτέρα

2 Μαΐου και θα παρουσιάζεται κάθε Δευτέρα και Τρίτη, μέχρι την Τρίτη 31 Μαΐου.

 


Πρόκειται για ένα εγκώμιο στον ιδεατό Έρωτα, σε σκηνοθεσία Γιώργου Λιβανού και το Στέφανο Κακαβούλη στο ρόλο του Αδριανού.

 


Το ποίημα «ΑΝΤΙΝΟΟΣ» βασίζεται  στην  γνωστή ερωτική σχέση μεταξύ του ρωμαίου αυτοκράτορα Αδριανού και του έλληνα εφήβου Αντίνοου. Όταν ο δεύτερος πνίγηκε οικειοθελώς στα νερά του Νείλου, για να σώσει τη ζωή του αγαπημένου ευεργέτη, ο Αδριανός βυθίστηκε σε βαριά θλίψη και έβαλε σκοπό να τον επιβάλει σαν Θεό στήνοντας παντού αγάλματά του και δημιουργώντας θρησκεία με το όνομά του.

 

 

Ο Πεσσόα εμπνέεται από αυτήν την αγάπη και γράφει ένα ποίημα- εγκώμιο στη δύναμη του ιδανικού Έρωτα!

 

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα:


Ο Φερνάντο Πεσσόα είναι ένας από τους σημαντικότερους λογοτέχνες του 20ου αιώνα. Δημιούργησε εφτά προσωπικότητες- ψευδώνυμα με τα οποία έγραφε. Ο κάθε ένας από αυτούς τους φανταστικούς συγγραφείς ανέπτυξε το δικό του προσωπικό ύφος και ιδιαίτερο τρόπο γραφής.

 

Ο πολύπλευρος χαρακτήρας του είναι εμφανής στο έργο που με το πραγματικό του όνομα υπέγραψε και τον έκανε παγκοσμίως γνωστό, «Το βιβλίο της ανησυχίας». Πρόκειται για ένα βαθύ στοχασμό στην ανθρώπινη ψυχή! 

 

Ερμηνεύει ο Στέφανος Κακαβούλης

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ :
Μετάφραση: Κώστας Λάνταβος
Σκηνοθεσία: Γιώργος Λιβανός
Σκηνικά- κουστούμια: Δέσποινα Βολίδη
Κινησιολογία: Μαρία Κωνσταντινίδου
Μουσική: Φώτης Σιριβιγιάν

Σχετικές ειδήσεις
 Σκηνοθέτησε μας! Τhe Revenge: από τους Felizol στο Studio 29A
21.10.2016 11:36
Οι Felizol επιστρέφουν με την αυτοσχεδιαστική παράσταση Σκηνοθέτησέ μας! στο Studio 29A, στη Θεσσαλονίκη.
Αλμανάκ, της Μαριάννας Κάλμπαρη για 2η χρονιά στο Studio Μαυρομιχάλη
16.09.2016 14:57
Ύστερα από μεγάλη ζήτηση του κοινού, ο θίασος «εν Εξάλλω» επιστρέφει με το θεατρικό έργο της Μαριάννας Κάλμπαρη «ΑΛΜΑΝΑΚ» στο Studio Μαυρομιχάλη για δεύτερη συνεχή χρονιά.
Τραχίνιες Σοφοκλή: the 90s performance στο Vis Motrix Performance Studio
28.04.2016 14:56
Μετά τις επιτυχημένες παραστάσεις του Μαρτίου στον Πολυχώρο WE οι “Τραχίνιες” και οι Svoradov Theatre επιστρέφουν για 4 συλλεκτικές παραστάσεις στο Vis Motrix Performance Studio.
Requiem, του Φερνάντο Ρενχίφο στο BlackBox
31.12.2015 15:48
Η Ομάδα Τέχνης Oberon παρουσιάζει το έργο του Ισπανού συγγραφέα Φερνάντο Ρενχίφο Requiem στο BlackBox στη Θεσσαλονίκη από 11 Ιανουαρίου μέχρι 2 Φεβρουαρίου 2016 κάθε Δευτέρα και Τρίτη.
Η Μπαλάντα της Φυλακής, από τους KollektivA στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
29.12.2015 12:35
Οι KollektivA το 2014 κυκλοφόρησαν το concept άλμπουμ «Η Μπαλάντα της Φυλακής». Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο θεματικό, μουσικό έργο το οποίο εξ αρχής δουλεύτηκε στο studio για να παρουσιαστεί και σε θεατρικοποιημένη μορφή.