Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Η Φένια Παπαδόδημα και οι Not enough room to swing a cat στο Eliart

Η Φένια Παπαδόδημα και οι Not enough room to swing a cat στο Eliart
H Φένια Παπαδόδημα παρέα με το δυναμικό τζαζ τρίο Not enough room to swing a cat, μας χαρίζουν ένα ταξίδι στην χώρα της αυθεντικής jazz

μουσικής, μέσα από κομμάτια που αντιπροσωπεύουν διαφορετικές περιόδους της ιστορίας της, την Παρασκευή 29 Απριλίου 2011 στο Eliart.

 


Από το swing και την mainstream jazz του 50 μέχρι τους ιλιγγιώδεις αυτοσχεδιασμούς της  bepop περιόδου. Ένα πρόγραμμα που κάνει τον ακροατή να ονειροπολήσει και να γευτεί την ατμόσφαιρα της Ν. Υόρκης όπου αυτή η μουσική γεννήθηκε και εξελίχτηκε.

 

 

Σημαντικές αναφορές στις μεγάλες μορφές της μυθολογίας της jazz όπως η Billie Holiday, η Ella Fitzgerald, ο Thelonius Monk, ο Wayne Shorter κα., συνθέτουν ένα ρεπερτόριο μεγάλης ποικιλίας και δεξιοτεχνικής ακροβασίας ανάμεσα στα διαφορετικά στυλ το οποίο αναδεικνύει η μοναδική ενορχήστρωση του Σύλβιου Σύρρου.

 

Κοντραμπάσο: Περικλής Τριβόλης
Πιάνο: Γιώργος Μικρός
Τύμπανα: Αναστάσης Γουλιαράς  

Σχετικές ειδήσεις
Το Amorgo quintet στο Κελάρι Athenaeum
02.02.2017 12:24
Την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017 το Κελάρι Athenaeum φιλοξενεί ξανά τη Φένια Παπαδόδημα και το Amorgo quintet.
Οι VaniLa Swing επιστρέφουν στο Faust
27.01.2017 15:33
Οι VaniLa Swing επιστρέφουν στη σκηνή του Faust ανανεωμένοι και ακόμη πιο δυνατοί, επιστρέφουν και υπόσχονται ένα άκρως χορευτικό live με πολύ κέφι και όρεξη. Κινούνται στο χώρο του Swing και του Rock n Roll με αναφορές στο χθες και το σήμερα!
Fenia Papadodima και Amorgo quintet live στο Κελάρι Athenaeum
23.12.2016 11:20
Το Κελάρι Athenaeum μας προσκαλεί στις 5 Ιανουαρίου σε ένα εορταστικό live με τη Φένια Παπαδόδημα και το Amorgo quintet.
The Electric Swing Circus live στο Half Note
26.10.2016 16:20
Non-stop χορευτικό mood swing και ιδιαίτερη electro και jazz γοητεία χαρακτηρίζουν τη μουσική των The Electric Swing Circus, του εκρηκτικού Βρετανικού συγκροτήματος που έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα να μας απογειώσει!
Οι Vanila Swing live στο Maamaya
10.03.2016 14:50
Το Maamaya υποδέχεται τους Vanila Swing το Σάββατο 19 Μαρτίου 2016 σε ένα άκρως δυναμικό live γεμάτο χορευτική διάθεση!