Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2017

Η Φένια Παπαδόδημα και οι Not enough room to swing a cat στο Eliart

Η Φένια Παπαδόδημα και οι Not enough room to swing a cat στο Eliart
H Φένια Παπαδόδημα παρέα με το δυναμικό τζαζ τρίο Not enough room to swing a cat, μας χαρίζουν ένα ταξίδι στην χώρα της αυθεντικής jazz

μουσικής, μέσα από κομμάτια που αντιπροσωπεύουν διαφορετικές περιόδους της ιστορίας της, την Παρασκευή 29 Απριλίου 2011 στο Eliart.

 


Από το swing και την mainstream jazz του 50 μέχρι τους ιλιγγιώδεις αυτοσχεδιασμούς της  bepop περιόδου. Ένα πρόγραμμα που κάνει τον ακροατή να ονειροπολήσει και να γευτεί την ατμόσφαιρα της Ν. Υόρκης όπου αυτή η μουσική γεννήθηκε και εξελίχτηκε.

 

 

Σημαντικές αναφορές στις μεγάλες μορφές της μυθολογίας της jazz όπως η Billie Holiday, η Ella Fitzgerald, ο Thelonius Monk, ο Wayne Shorter κα., συνθέτουν ένα ρεπερτόριο μεγάλης ποικιλίας και δεξιοτεχνικής ακροβασίας ανάμεσα στα διαφορετικά στυλ το οποίο αναδεικνύει η μοναδική ενορχήστρωση του Σύλβιου Σύρρου.

 

Κοντραμπάσο: Περικλής Τριβόλης
Πιάνο: Γιώργος Μικρός
Τύμπανα: Αναστάσης Γουλιαράς  

Σχετικές ειδήσεις
Fenia Papadodima και Amorgo quintet live στο Κελάρι Athenaeum
23.12.2016 11:20
Το Κελάρι Athenaeum μας προσκαλεί στις 5 Ιανουαρίου σε ένα εορταστικό live με τη Φένια Παπαδόδημα και το Amorgo quintet.
The Electric Swing Circus live στο Half Note
26.10.2016 16:20
Non-stop χορευτικό mood swing και ιδιαίτερη electro και jazz γοητεία χαρακτηρίζουν τη μουσική των The Electric Swing Circus, του εκρηκτικού Βρετανικού συγκροτήματος που έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα να μας απογειώσει!
Οι Vanila Swing live στο Maamaya
10.03.2016 14:50
Το Maamaya υποδέχεται τους Vanila Swing το Σάββατο 19 Μαρτίου 2016 σε ένα άκρως δυναμικό live γεμάτο χορευτική διάθεση!
Οι Vanilla Swing live στο Gazarte
04.02.2016 16:47
Οι VaniLa Swing, ανεβαίνουν στο Roof Stage του GAZARTE με... άγριες διαθέσεις και μας υπόσχονται μια βραδιά με άκρως χορευτική διάθεση σε ένα δυναμικό live, με τραγούδια δικά τους αλλά και με επιτυχίες διασκευασμένες μόνο όπως αυτοί ξέρουν, σε ρυθμούς Rock n Roll, rockabilly του ’50 και swing του ’40 με αναφορές στο χθες και στο σήμερα.
Η Sazman Orkestar live στο six d.o.g.s
22.01.2016 14:28
Η Sazman Orkestar μας προσκαλεί σε ένα πανηγύρι βαλκανικών χρωμάτων και συμπράττει με τρεις ξεχωριστούς δεξιοτέχνες μουσικούς. Ο Γιάννης Δίσκος (κλαρίνο, σαξόφωνο) των Imam Baildi, ο Γιώργος Τσιατσιούλης (ακκορντεόν) και ο Νίκος Μήλας (βιολί) μας χαρίζουν ήχο χάλκινο, αίσθηση swing και άρωμα Ανατολής για μία μοναδική βραδυά στη σκηνή του six d.o.g.s την Πεμπτη 28 Ιανουαρίου, στις 21.30.