Οι μοναδικοί Last Drive επιστρέφουν στο Gagarin 205 Live Music Space για μία ακόμη εκρηκτική rock’n’roll βραδιά, το Σάββατο

14 Μαΐου.

Λίγο πριν μπουν στο στούντιο για να ηχογραφήσουν τον καινούργιο τους δίσκο, θα παρουσιάσουν για πρώτη φορά μερικά από τα καινούρια τους κομμάτια, στο χώρο όπου πριν από τέσσερα χρόνια πραγματοποίησαν την επανεμφάνιση τους με μία ανεπανάληπτη τριήμερη γιορτή. Τρεις βραδιές που έμειναν στην ιστορία ως οι πιο φορτισμένες συναισθηματικά συναυλίες που έχουν γίνει στο κλαμπ της Λιοσίων.

Για το συγκρότημα δεν χρειάζεται να πούμε πολλά. Ξεκίνησαν το 1983 από τους Αμπελόκηπους και μέσα σε λίγα χρόνια άφησαν ανεξίτηλο το στίγμα τους στον παγκόσμιο χάρτη του rock’n’roll. Οι τρομερές συνθέσεις τους ταξίδεψαν μέσα από τα ραδιόφωνα και τα πικάπ της εποχής σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Οι Last Drive είδαν τα τραγούδια τους να κυκλοφορούν από ιταλικές, γερμανικές, ισπανικές και αμερικανικές εταιρείες και να συμπεριλαμβάνονται σε συλλογές που κατέχουν σήμερα περίοπτη θέση στη δισκοθήκη του rock’n’roll μύθου.

Με το κοντέρ στα κόκκινα και το πόδι κολλημένο στο γκάζι περιπλανήθηκαν σε δύσβατους δρόμους, αποκτώντας στην πορεία όλο και περισσότερους πιστούς φίλους. Ανάμεσά τους ξεχωριστές μορφές της παγκόσμιας rock ‘n’ roll κοινότητας όπως ο Peter Zaremba των Fleshtones που βοήθησε στην παραγωγή στο Heatwave (1988), ο Paul B. Cutler των Dream Syndicate που ανέλαβε την παραγωγή στα Blood Nirvana (1990) και Fuckhead Entropy (1992), αλλά και εκλεκτές rock ‘n’ roll συμμορίες όπως, μεταξύ άλλων, οι Dead Moon, με τους οποίους αλώνισαν τις σκηνές και μοιράστηκαν τα βαν και τις μπύρες σε πολλές γωνιές της Ευρώπης.

“Poison”, “Valley Of Death”, “I Love Cindy”, “Gone Gone Gone”, “The Devil May Care”, “Heatwave 88”, “Have Mercy”, “Chain Train”, “Final Kick”, “Black Limo”, “Overloaded”, “Bad Roads”, “Killhead Therapy”, “Blood From A Stone”: Μερικά μόνο από τα κομμάτια που ξεπήδησαν μέσα από τη μέθεξη των Drive και αναδείχτηκαν νικητές στη μάχη με το χρόνο. Rock’n’roll ύμνοι με δολοφονικά riffs στις κιθάρες, εθιστικά ρεφραίν, ένταση, ενέργεια, δυναμισμό, αλλά και μια σπάνια – για group που δραστηριοποιείται μακριά από τις “μητροπόλεις” του rock – αίσθηση αυθεντικότητας. Κομμάτια που μετατρέπονται σε ηλεκτρικές εκκενώσεις όταν οι Drive τα παίζουν ζωντανά επί σκηνής.

Οι συναυλίες τους είναι μια εμπειρία ζωής. Ένα σφυροκόπημα από φαζαρισμένες κιθάρες, σχεδόν πρωτόγονα drums, φωνητικά που ακροβατούν ανάμεσα στο punk και τη μελωδία και στίχους που φέρνουν στο νου εικόνες από τα αμερικάνικα προάστια του ’50 και τα γκαράζ του ‘60, τη Νέα Υόρκη του ’70 και την Αθήνα του ’80, μέχρι τις άγριες εποχές του σήμερα. Η ενέργεια που εκπέμπουν και το ιδιαίτερο στυλ τους δημιουργούν κάθε φορά μια rock’n’roll δίνη που παρασύρει μυημένους και μη.

Η χημεία των Drive είχε να κάνει πάντα με τη δημιουργία, με την ικανότητα να εμπνέεσαι και να εμπνέεις. Έτσι, μετά την επανασύνδεσή τους, μας χάρισαν έναν καινούριο δίσκο, το Heavy Liquid (μέσω του δικού τους αυτοοργανωμένου κώδικα Happy Crasher) που έφερε καινούρια μέλη στην περίφημη Drive Tribe, την κοινότητα των φίλων τους με την οποία διατηρούν μια ζωντανή, αμφίδρομη σχέση. Πριν τρία χρόνια, ένας fan, ο σκηνοθέτης Δημήτρης Κοτσέλης, σκηνοθέτησε ένα ντοκιμαντέρ για την ιστορία του συγκροτήματος με τίτλο “20.000 MILES AHEAD: A LAST DRIVE STORY”, ενώ πέρυσι 30 καλλιτέχνες εμπνεύστηκαν από το Heavy Liquid μια συλλογή από comics και εικονογραφήσεις που εκδόθηκε σε album, με τον τίτλο “AT THE DRIVE INK”.

Αυτό που διαφοροποιεί τους Last Drive και δημιουργεί την ιδιαίτερη σχέση με το κοινό τους δεν είναι μόνο το προσωπικό ύφος των κομματιών τους που κάνει δύσκολη, σχεδόν αδύνατη, την απόπειρα να τους εντάξει κανείς με σιγουριά σε κάποιο παρακλάδι του rock’n’roll. Ούτε η δυναμική σκηνική τους παρουσία, η ικανότητα τους να μετατρέπουν την ένταση του χώρου σε ενέργεια πάνω στη σκηνή και η ξεκάθαρη θέση τους απέναντι σε όσα συμβαίνουν μέσα μας και γύρω μας. Για τους fans τους στην Ελλάδα, ήταν και είναι η ζωντανή απόδειξη ότι δεν πρέπει να αφήνεις τα όνειρα σου να σβήνουν ποτέ.

Αυτή η σχέση με το κοινό είναι που τροφοδοτεί τη δημιουργικότητα του συγκροτήματος και κάνει τις συναυλίες τους ανεπανάληπτες. Έτσι κι αυτή τη φορά στο Gagarin θα παίξουν τα κλασσικά τους κομμάτια, ανέκδοτο υλικό από τον δίσκο που ετοιμάζουν και κάποιες από τις χαρακτηριστικές αγαπημένες τους διασκευές. Θα δώσουν για μία ακόμα φορά τη δική τους απάντηση στα βαλτωμένα ερωτήματα του σήμερα. Αν δεν τους έχετε ξαναδεί live, προετοιμαστείτε για μία αληθινή εμπειρία. Αν ανήκετε στους μυημένους, υπομονή!

http://www.last-drive.net/ www.myspace.com/theofficiallastdrive

Μαζί με τους Last Drive θα εμφανιστούν δύο από τα πιο δυναμικά σχήματα της αθηναϊκής ροκ εν ρολ κοινότητας: Οι Callas και οι Screaming Fly

                                                             THE CALLAS


Οι Callas, μετά τις καλοκαιρινές ευρωπαϊκές τους εμφανίσεις στα Indietracks Festival (Derby, UK), Yinka Shonibare Project Space (London, UK), Artrocker magazine ex office (London, UK), Club Fandago @ The Monarch (London, UK) και τα κολακευτικά σχόλια που δημοσιέυθηκαν στον Independent, μόλις κυκλοφόρησαν το τρίτο τους album, μόνο σε βινύλιο, με τίτλο “Objekt”.

Ο ήχος τους παραμένει πιστός στη Lo-Fi κουλτούρα, η οποία έχει επανέλθει δυναμικά στο μουσικό προσκήνιο το τελευταίο διάστημα (No Age, Sic Alps, Dum Dum Girls, The Art Museums, Thee Oh Sees, White Fence κ.ά.), αλλά παράλληλα εξελίσσεται συνθετικά, αισθητικά και στιχουργικά, με αποτέλεσμα οι Callas να παρουσιάζουν την πιο ολοκληρωμένη δουλειά τους τονίζοντας τον avant-pop χαρακτήρα τους. Τον τελευταίο χρόνο έχει προστεθεί στο συγκρότημα και ένα νέο μέλος, η Αννίτα Πολυχρόνη (Wild Honey, Love Beverly, Wanna Be James?), η οποία συμμετέχει και στο album με φωνητικά και πλήκτρα.

Τα εξώφυλλα του δίσκου έχουν γίνει ένα προς ένα, στο χέρι, από τους Λάκη και Άρη Ιωνά / The Callas οι οποίοι εκμεταλλεύονται την εικαστική τους ιδιότητα παίζοντας με τον τίτλο του album και δημιουργώντας μοναδικά collages-assemblages σε κάθε εξώφυλλο ξεχωριστά.

Οι Callas έχουν εμφανιστεί και έχουν παρουσιάσει δουλειά τους μεταξύ άλλων στα Great Escape Festival (Brighton, UK), Sala Apolo (Barcelona), Taktfrei Festival (Berlin), Athens Biennial, AMP gallery, The Breeder gallery, DESTE foundation.

Αυτό τον καιρό, ετοιμάζουν εμφανίσεις στην Ευρώπη και την Νέα Υόρκη όπως και ένα split Flexi Single με τους Victorian English Gentlemens Club. Επίσης συμμετέχουν με δύο τραγούδια τους στην ταινία “Wasted Youth” των Αργύρη Παπαδημητρόπουλου και Jan Vogel.

THE SCREAMING FLY

 

Screaming Fly σχηματίστηκαν τον Οκτώβριο του ’92 από τους Stef, Stash, C.L. Mε garage/punk καταβολές και ψυχεδελικές διαθέσεις, όλα αυτά τα χρόνια, εμφανίζονται ζωντανά σε διάφορες σκηνές της Αθήνας και της υπόλοιπης Ελλάδας, καθώς και σε festivals, ηχογραφώντας και διανέμοντας παράλληλα δικές τους ανεξάρτητες παραγωγές. Tον Απρίλιο του 2011 θα κυκλοφορήσουν το ντεμπούτο album τους “Superzero”.

www.myspace.com/screamingfly