Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Γουλιώτη και Αλευράς, τα βραβεία Θέατρου

Γουλιώτη και Αλευράς, τα βραβεία Θέατρου
Η Στεφανία Γουλιώτη και ο Θανάσης Αλευράς απέκτησαν τα βραβεία «Μελίνα Μερκούρη» και «Δημήτρης Χορν», για τις ερμηνείες τους στην «Ηλέκτρα» και τον «Ηρωα» αντίστοιχα, με την ανακοίνωση του θανάτου του Ζυλ Ντασέν όμως να επισκιάζει την τελετή.

Η Στεφανία Γουλιώτη και ο Θανάσης Αλευράς απέκτησαν τα βραβεία «Μελίνα Μερκούρη» και «Δημήτρης Χορν», για τις ερμηνείες τους στην «Ηλέκτρα» και τον «Ηρωα» αντίστοιχα, με την ανακοίνωση του θανάτου του Ζυλ Ντασέν όμως να επισκιάζει την τελετή.

Για την ερμηνεία της ως Ηλέκτρα στην ομώνυμη τραγωδία του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Πήτερ Στάιν, η Στεφανία Γουλιώτη κατάφερε να αποσπάσει το βραβείο «Μελίνα Μερκούρη», που απονέμεται για δεύτερη χρονιά.

Η καρφίτσα της Μελίνας πέρασε στα χέρια της Στεφανία Γουλιώτη από την Εύη Σαουλίδου, η οποία είχε κατακτήσει πέρσι το βραβείο.

Το ανδρικό βραβείο απονεμήθηκε στον Θανάση Αλευρά για την ερμηνεία του στους «Ηρωες» της Ελένης Γκασούκα σε σκηνοθεσία της ίδιας.

Στην τελετή ομιλία έδωσε ο πρόεδρος της επιτροπής Κώστας Γεωργουσόπουλος, ενώ οι Αργύρης Ξάφης και Κώστας Γάκης, που επιμελήθηκαν την εκδήλωση , ανέβηκαν στη σκηνή για να ραπάρουν με το «Πες μου μια λέξη», ενώ ακουγόταν η φωνή του Δημήτρη Χορν.

Στην οθόνη προβλήθηκε επίσης ένα μικρό βίντεο με τη Μελίνα Μερκούρη να εξομολογείται επιθυμίες της, ενώ η τελετή επισκιάστηκε από την ανακοίνωση της Μανουέλας Παυλίδου για τον θάνατο του Ζυλ Ντασέν.

Σχετικές ειδήσεις
Δύο επιπλέον παραστάσεις για το
13.01.2017 11:51
λόγω αυξημένης ζήτησης εισιτηρίων για το "AmorS" των Στεφανία Γουλιώτη και Αργύρη Πανταζάρα στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων -Λευτέρης Βογιατζής, προστίθενται δύο παραστάσεις στις 23 και 24 Ιανουαρίου 2017, στις 19.30.
AmorS, με τους Στεφανία Γουλιώτη και Αργύρη Πανταζάρα στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων
20.12.2016 14:30
Στο πλαίσιο του αφιερώματος «Τα Σονέτα του Σαίξπηρ στην νέα Σκηνή», το Θέατρο της Οδού Κυκλάδων – Λευτέρης Βογιατζής παρουσιάζει σονέτα και σκηνές με γενικό τίτλο AmorS, για 6 μόνο παραστάσεις, από τους Στεφανία Γουλιώτη και Αργύρη Πανταζάρα.
Αύγουστος, του Tracy Letts στο Θέατρο Δημήτρης Χορν
07.12.2016 16:38
Τα Αθηναϊκά Θέατρα παρουσιάζουν, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, το βραβευμένο με τα βραβεία Pulitzer και Tony, θεατρικό έργο «Αύγουστος» του Tracy Letts, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη, στο Θέατρο Δημήτρης Χορν.
Οι υποψηφιότητες για τα Βραβεία Κάρολος Κουν 2016 και Βραβεία Θεάτρου και Μουσικής
24.11.2016 11:31
Τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016, στις 12.00 το μεσημέρι στην αίθουσα «Δημήτρης Μητρόπουλος» του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών θα πραγματοποιηθεί η Τελετή απονομής των Βραβείων «Κάρολος Κουν» 2016, καθώς και των Βραβείων Κριτικών Θεάτρου και Μουσικής 2016, η οποία διοργανώνεται από τον Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων και την Ένωση Ελλήνων Θεατρικών & Μουσικών Κριτικών.
Τα φετινά Queer Theatre Awards V στο Θέατρο Κνωσός
26.05.2016 12:55
Τα περήφανα θεατρικά βραβεία της Αθήνας προωθούν για 5η χρονιά την ορατότητα των queer θεματικών και της διαφορετικότητας στο θέατρο. Τα βραβεία αποτελούν επίσημο event του Athens Pride Week, υπό την αιγίδα του Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Athens Pride.