Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016

Γουλιώτη και Αλευράς, τα βραβεία Θέατρου

Γουλιώτη και Αλευράς, τα βραβεία Θέατρου
Η Στεφανία Γουλιώτη και ο Θανάσης Αλευράς απέκτησαν τα βραβεία «Μελίνα Μερκούρη» και «Δημήτρης Χορν», για τις ερμηνείες τους στην «Ηλέκτρα» και τον «Ηρωα» αντίστοιχα, με την ανακοίνωση του θανάτου του Ζυλ Ντασέν όμως να επισκιάζει την τελετή.

Η Στεφανία Γουλιώτη και ο Θανάσης Αλευράς απέκτησαν τα βραβεία «Μελίνα Μερκούρη» και «Δημήτρης Χορν», για τις ερμηνείες τους στην «Ηλέκτρα» και τον «Ηρωα» αντίστοιχα, με την ανακοίνωση του θανάτου του Ζυλ Ντασέν όμως να επισκιάζει την τελετή.

Για την ερμηνεία της ως Ηλέκτρα στην ομώνυμη τραγωδία του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Πήτερ Στάιν, η Στεφανία Γουλιώτη κατάφερε να αποσπάσει το βραβείο «Μελίνα Μερκούρη», που απονέμεται για δεύτερη χρονιά.

Η καρφίτσα της Μελίνας πέρασε στα χέρια της Στεφανία Γουλιώτη από την Εύη Σαουλίδου, η οποία είχε κατακτήσει πέρσι το βραβείο.

Το ανδρικό βραβείο απονεμήθηκε στον Θανάση Αλευρά για την ερμηνεία του στους «Ηρωες» της Ελένης Γκασούκα σε σκηνοθεσία της ίδιας.

Στην τελετή ομιλία έδωσε ο πρόεδρος της επιτροπής Κώστας Γεωργουσόπουλος, ενώ οι Αργύρης Ξάφης και Κώστας Γάκης, που επιμελήθηκαν την εκδήλωση , ανέβηκαν στη σκηνή για να ραπάρουν με το «Πες μου μια λέξη», ενώ ακουγόταν η φωνή του Δημήτρη Χορν.

Στην οθόνη προβλήθηκε επίσης ένα μικρό βίντεο με τη Μελίνα Μερκούρη να εξομολογείται επιθυμίες της, ενώ η τελετή επισκιάστηκε από την ανακοίνωση της Μανουέλας Παυλίδου για τον θάνατο του Ζυλ Ντασέν.

Σχετικές ειδήσεις
Οι υποψηφιότητες για τα Βραβεία Κάρολος Κουν 2016 και Βραβεία Θεάτρου και Μουσικής
24.11.2016 11:31
Τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016, στις 12.00 το μεσημέρι στην αίθουσα «Δημήτρης Μητρόπουλος» του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών θα πραγματοποιηθεί η Τελετή απονομής των Βραβείων «Κάρολος Κουν» 2016, καθώς και των Βραβείων Κριτικών Θεάτρου και Μουσικής 2016, η οποία διοργανώνεται από τον Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων και την Ένωση Ελλήνων Θεατρικών & Μουσικών Κριτικών.
Η θαλασσινή ωδή του Fernando Pessoa και τα fados της εφηβείας μου στο 3ο Φεστιβάλ Ερμηνείες στην Ερμιονίδα
23.08.2016 11:15
Την Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016, μια ξεχωριστή «Μονήρης Εξομολόγηση» εμπλουτίζει το φετινό, 3ο Φεστιβάλ «Θεάτρου Ερμηνείες στην Ερμιονίδα».
Τα ραδίκια ανάποδα, του Γιώργου Γαλίτη στο 3ο Φεστιβάλ Ερμηνείες στην Ερμιονίδα
11.08.2016 11:52
Ο Γιώργος Γαλίτης παρουσιάζει Τα ραδίκια ανάποδα, στο 3ο Φεστιβάλ Θεάτρου Ερμηνείες στην Ερμιονίδα, την Παρασκευή 12 Αυγούστου 2016.
Εκκλησιάζουσες του Αριστοφάνη στο 3ο Φεστιβάλ Θεάτρου Ερμηνείες στην Ερμιονίδα
27.07.2016 12:06
Η παράσταση «Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη που ανεβάζει ο Θεατρικός ‘Ομιλος Ερμιονίδας στον Πολυχώρο Πολιτισμού ARTίκι “Μαράικε Ηλιού Ντε Κόνινγκ”, εντάσσεται ως προφεστιβαλική του 3ου Φεστιβάλ Θεάτρου Ερμηνείες στην Ερμιονίδα.
Τα φετινά Queer Theatre Awards V στο Θέατρο Κνωσός
26.05.2016 12:55
Τα περήφανα θεατρικά βραβεία της Αθήνας προωθούν για 5η χρονιά την ορατότητα των queer θεματικών και της διαφορετικότητας στο θέατρο. Τα βραβεία αποτελούν επίσημο event του Athens Pride Week, υπό την αιγίδα του Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Athens Pride.