Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Έσπασε του Στέλιου Χατζηαδαμίδη στο θέατρο Σημείο

Έσπασε του Στέλιου Χατζηαδαμίδη στο θέατρο Σημείο
Το θέατρο «Σημείο» παρουσιάζει το έργο του Στέλιου Χατζηαδαμίδη «Έσπασε» σε σκηνοθεσία Χρήστου Θεοδωρίδη από τις 

12 Μαΐου 2011.

 

Αθήνα 2011. Τέσσερις νέοι -εκεί γύρω στα 30- συναντιούνται. Συναντιούνται γύρω από ένα τραπέζι. Συναντιούνται σε μια προσπάθειά τους να βρουν συντρόφους σε κοινό τραπέζι. 

 

 

Οι τέσσερις αυτοί νέοι, μπορούν με μεγάλη ευκολία να απαντήσουν σε ερωτήσεις όπως: πόσα χρόνια ζει ο ελέφαντας, ποια ταινία πήρε το όσκαρ το 1999 και ποιος ανακάλυψε τον περιοδικό πίνακα. Άλλα δεν μπορούν να απαντήσουν, στην ερώτηση τι γίνεται από εδώ και πέρα. «Εγώ να συνεχίσω... Αλλά πως; Εγώ να πιστέψω... Αλλά πως;

 

 

Εγώ να συνεχίσω να ονειρεύομαι... Αλλά πως;». Το παρελθόν, το παρόν και το ερωτηματικό για το μέλλον. Ένα μέλλον που τους έταξαν ότι θα έχει happy end και αυτοί αμετάπιστοι προσδοκούν.

 

 

Στο «έσπασε» του Στέλιου Χατζηαδαμίδη απονεμηθεί το β΄ βραβείο συγγραφής του Εθνικού Θεάτρου το 2010. Ανεβαίνει για πρώτη φορά επί σκηνής, στο Θέατρο Σημείο, και αποτέλεσε την αφορμή για τη συνάντηση νέων καλλιτεχνών με σκοπό τη διερεύνηση συγκερασμού λόγου, μουσικής, κίνησης και εικαστικού περιβάλλοντος στo θέατρο.

 

 

Ο Χρήστος Θεοδωρίδης, μετά το επιτυχημένο «Ως το τέλος» παρουσιάζει τη δεύτερη σκηνοθεσία του. Η παράσταση ανεβαίνει σε συμπαραγωγή με το Θέατρο Σημείο.

 

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Χρήστος Θεοδωρίδης Σκηνικά - Κοστούμια: Κατερίνα Παπαγεωργίου
Κίνηση: Ξένια Θεμελή, Τατιάνα Μύρκου Φωτισμοί: Τάσος Παλαιορούτας  Μουσική επιμέλεια: Χρήστος Θεοδωρίδης

 

Ειδικές Κατασκευές: Μαρίνα Κελίδου
Βοηθός σκηνοθέτη: Ξένια Θεμελή
Φωτογραφίες: Nykolas Andreou, Γιώργος Στρατήγης

 

 

ΠΑΙΖΟΥΝ
Δημήτρης Γκουτζαμάνης, Μαρίνα Μανδαλά, Τατιάνα - Άννα Πίττα, Στέλιος Χατζηαδαμίδης 

 

Διαβάστε επίσης: http://www.culturenow.gr/interviews/Χρήστος_Θεοδωρίδης:_Δεν_γίνεται_έξω_να_επικρατεί_χαμός_και_εσύ_να_μιλάς_απλά_για_τις_δικές_σου_εμμονές.html

Σχετικές ειδήσεις
50 διπλές προσκλήσεις για το «Trouble in Tahiti» στο Θέατρο Σημείο
11.01.2017 16:33
Το Θέατρο Σημείο δίνει την ευκαιρία στους αναγνώστες του CultureNow.gr να παρακολουθήσουν την παράσταση την Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2017 στις 8:30 μ.μ., προσφέροντας 50 διπλές προσκλήσεις!!!
Πάθος και απόγνωση στο Θέατρο Σημείο
10.11.2016 14:35
Το Θέατρο Σημείο φιλοξενεί το μουσικο-θεατρικό δρώμενο με τίτλο Πάθος και απόγνωση, με αφορμή την Ανθρώπινη φωνή του Ζαν Κοκτώ για ακόμα μία παράσταση, την Δευτέρα 14 Νοεμβρίου.
Κερδίστε 50 διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Βέρθερος» στο Θέατρο Σημείο!
19.10.2016 14:25
Η παράσταση "Βέρθερος", η οποία βασίζεται στο εμβληματικό μυθιστόρημα του J.W. Goethe, "Τα Πάθη του Νεαρού Βέρθερου", παρουσιάζεται στο Θέατρο Σημείο, σε σκηνοθεσία και σκηνική σύλληψη του Αλέξανδρου Διαμαντή. Το Θέατρο Σημείο δίνει την ευκαιρία στους αναγνώστες του CultureNow.gr να παρακολουθήσουν την παράσταση το Σάββατο 22 Οκτωβρίου, στις 9.15 μ.μ., προσφέροντας 50 διπλές προσκλήσεις!!!
Το Μήλο, των Γιώργου Βάλαρη & Στέλιου Παπαδόπουλου στο Θέατρο Κήπου
09.06.2016 13:14
Η μεγάλη επιτυχία των ΓΙΩΡΓΟΥ ΒΑΛΑΡΗ & ΣΤΕΛΙΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ «ΤΟ ΜΗΛΟ», επιστρέφει σε περιοδεία σε όλη την Ελλάδα, και στις 29 και 30 Ιουνίου 2016 θα παρουσιαστεί στο Θέατρο Κήπου.
Βέρθερος, στο θέατρο Σημείο
05.05.2016 14:40
Το Θέατρο ΣΗΜΕΙΟ παρουσιάζει από τις 14 Μαΐου 2016 την παράσταση 'Βέρθερος', ένα έργο βασισμένο στο μυθιστόρημα του J.W. Goethe, 'Τα Πάθη του Νεαρού Βέρθερου', σε σκηνοθεσία και σκηνική σύλληψη του Αλέξανδρου Διαμαντή.