Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016

Κόκκινη Σκουφίτσα, εγώ και ο λύκος μου

Κόκκινη Σκουφίτσα, εγώ και ο λύκος μου
Η... πολυεθνική ομάδα vasistas (Ελλάδα-Γαλλία-Μεξικό) παρουσιάζει από τις 7 Απριλίου την παράσταση Κόκκινη Σκουφίτσα στο Bios. Η Αργυρώ Χιώτη σκηνοθετεί ένα παιχνίδι αφήγησης με τη φιγούρα της Κοκκινοσκουφίτσας σε πρώτο πλάνο.

Η πολυεθνική ομάδα vasistas (Ελλάδα-Γαλλία-Μεξικό) παρουσιάζει από τις 7 Απριλίου την παράσταση Κόκκινη Σκουφίτσα στο Bios. Η Αργυρώ Χιώτη σκηνοθετεί ένα παιχνίδι αφήγησης με τη φιγούρα της Κοκκινοσκουφίτσας σε πρώτο πλάνο.

Η παράσταση εισχωρεί σταδιακά σε σκοτεινές πτυχές τις ανθρώπινης φύσης και ακολουθεί την κοπέλα στην πορεία προς την ενηλικίωση και την αναγνώριση. Αφετηρία της προσέγγισης είναι οι διάφορες κατά καιρούς εκδοχές του γνωστού παραμυθιού.

Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στη φιγούρα της Κοκκινοσκουφίτσας. Μια νέα κοπέλα ξεκινά μια μακρά και δύσκολη πορεία προς την ενηλικίωση και τη συμφιλίωσή της με τις αντιθέσεις του σώματός της, των επιθυμιών, των φόβων, του κόσμου και του παρελθόντος της.

Στην πορεία που ακολουθεί, βρίσκεται αντιμέτωπη με το απρόβλεπτο: από τη μία η κοινή λογική και τα \"πρέπει\", και από την άλλη το ένστικτο, οι επιθυμίες και οι αντιφάσεις του σώματος, τα \"θέλω\".

Στην παράσταση ακούγονται Γαλλικά, Αγγλικά και Ισπανικά που μεταφράζονται απευθείας επί σκηνής στα Ελληνικά.

Η μετάφραση είναι της Λήδας Βογιατζόγλου ,τα σκηνικά-κοστούμια της Εύας Μανιδάκη, οι φωτισμοί του Τάσου Παλαιορούτα. Παίζουν Naima Carbajal (Μεξικό), Ariane Labed (Γαλλία), Ρόζα Προδρόμου, Αργυρώ Χιώτη

info
Bios Πειραιώς 84, Αθήνα, τηλ. 210 3425335
Aπό Δευτέρα 7 Απριλίου-22 Απριλίου 2008
Ημέρες και ώρες παραστάσεων Παρασκευή-Τρίτη 21.30
Εισιτήρια κανονικό: 20, νεανικό (έως 26 ετών): 15 ευρώ

* Τη Δευτέρα 7 & την Τρίτη 8 Απριλίου η παράσταση της Κόκκινης Σκουφίτσας θα ξεκινήσει στις 22.00, καθώς θα προηγηθεί το Φόρουμ Σύγχρονης Δραματουργίας που διοργανώνει το Ελληνικό Κέντρο του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου.

 

 

 

Σχετικές ειδήσεις
Ο πολυβραβευμένος Ανγκ Λη σκηνοθετεί την Πέμυ Ζούνη στο Ίδρυμα Κακογιάννης
15.11.2016 15:09
Ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης Ανγκ Λη σκηνοθετεί το θεατρικό μονόλογο του Άκη Δήμου «…και Ιουλιέτα», με την Πέμη Ζούνη, στο Θέατρο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, σε μια μοναδική εμπειρία 3D Live Theater.
Waste, σε σκηνοθεσία Θέμελη Γλυνάτση  στο Bios
16.09.2016 10:08
Ο Θέμελης Γλυνάτσης σκηνοθετεί στο Bios την παράσταση Waste, η οποία είναι βασισμένη στην Ρημαγμένη Γη του T. S. Eliot.
Θάρρος και Αλήθεια: η πρωτότυπη διαδραστική παράσταση ξανά στο Τρένο στο Ρουφ
09.09.2016 16:26
«Θάρρος και αλήθεια» είναι απλά δύο λέξεις; ή ένα παιχνίδι που μας φέρνει ασυναίσθητα αντιμέτωπους με όλα τα θέλω και τα πρέπει της ζωής μας;
Γυναικών... συνύπαρξη τον χειμώνα που έρχεται στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο!
26.07.2016 13:00
Τρεις κυρίες με διαφορετικές καταβολές, αλλά παράλληλες κι αξιόλογες πορείες στο χώρο της μουσικής και του θεάτρου, Φωτεινή Βελεσιώτου, Αναστασία Μουτσάτσου και Μυρτώ Αλικάκη, τον χειμώνα που έρχεται θα βρεθούν μαζί στη σκηνή του Γυάλινου Μουσικού Θεάτρου, σε μια παράσταση - έκπληξη που θα συζητηθεί. Την παράσταση σκηνοθετεί η Ελένη Γκασούκα, πάνω σε ιδέα και κείμενο της Αναστασίας Μουτσάτσου.
Απολογίες 4&5, του Ευθύμη Φιλίππου από τους Vasistas και την Αργυρώ Χιώτη στο Φεστιβάλ Αθηνών
27.05.2016 13:55
Οι Vasistas και η Αργυρώ Χιώτη παρουσιάζουν στην Πειραιώς 260, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, το καινούριο έργο του Ευθύμη Φιλίππου, Απολογίες 4 & 5.