Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Ο Οιδίποδας, με τα μάτια της Ιοκάστης

Ο Οιδίποδας, με τα μάτια της Ιοκάστης
Το έργο της Δήμητρας Μήττα "Ιοκάστη" παρουσιάζει το "Σχήμα εκτός Αξονα". Πρόκειται για το γνωστό μύθο του Οιδίποδα παρουσιασμένο όμως μέσα από τα μάτια της μητέρας και συζύγου του.

Το έργο της Δήμητρας Μήττα "Ιοκάστη" παρουσιάζει το "Σχήμα εκτός Αξονα". Πρόκειται για το γνωστό μύθο του Οιδίποδα παρουσιασμένο όμως μέσα από τα μάτια της μητέρας και συζύγου του.

Μία γυναίκα συγγραφέας σκιαγραφεί ένας ρόλος που διαρκώς θέλει να θέσει τον εαυτό του έξω από συγκεκριμένα κοινωνικά πλαίσια. Ο εσωτερικός κόσμος της Ιοκάστης που είναι γεμάτος συγκρούσεις για πρώτη ίσως φορά φωτίζεται τόσο έντονα.

Στο ρόλο αυτό κάθε γυναίκα, μητέρα κόρη, σύζυγος, μπορεί να αναγνωρίσει δικούς της προβληματισμούς σε ένα μη οριοθετημένο πλαίσιο συναισθηματικών εκρήξεων.

Η σκηνοθεσία είναι του Νίκου Βουδούρη , η κίνηση της Αναστασίας Θεοφανίδου, η εικαστική ματιά της Κατερίνας Γκαγκάκη. Βοηθός σκηνοθέτης είναι η Ανέτα Λιάπτση, οι φωτισμοί του Μάκη Μαριάδη και η τεχνική υποστήριξη του Νίκου Ορτετζάτου.

Ερμηνεύουν: Μαγδαληνή Μπεκρή το ρόλο της Ιοκάστης, Λάζαρος Βαρτάνης το ρόλο του Οιδίποδα.

info
Θέατρο Τέχνης Ακτίς Αελίου, Θεσ/νικη
Χριστοπούλου 12, Θεσ/νίκη, τηλ: 2310-229.249
email: aktisaeliou@gmail.com, www.aktisaeliou.gr
26 Μαρτίου έως 20 Απριλίου Τετάρτη-Πέμπτη-Παρασκευή-Σάββατο-Κυριακή, ΩΡΑ:21:30 Εισιτήρια: 15 ευρώ και 10 ευρώ φοιτητικό (δεκτές ατέλειες)

Σχετικές ειδήσεις
Η γυναίκα... στο μουσείο από το ΚΘΒΕ στο Λαογραφικό και Εθνολογικό Μουσείο
20.01.2017 15:43
Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει το θεατρικό δρώμενο «Η γυναίκα…στο μουσείο» στο Λαογραφικό και Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας-Θράκης, σε σκηνοθεσία Ιορδάνη Αϊβάζογλου, την Τρίτη 24 Ιανουαρίου, στις 20.00.
Οιδίπους τύραννος από το Εθνικό Θέατρο στο θέατρο Βαχτάνγκοφ
07.11.2016 16:22
Το Εθνικό Θέατρο στο πλαίσιο της επιδίωξής του για συνεργασίες τόσο με ελληνικούς όσο και διεθνείς θεατρικούς οργανισμούς, συνεργάστηκε για πρώτη φορά με το φημισμένο θέατρο Βαχτάνγκοφ παρουσιάζοντας τον Οιδίποδα τύραννο του Σοφοκλή, σε σκηνοθεσία του πολυβραβευμένου Ρίμας Τούμινας.
 Το Δέντρο του Οιδίποδα, από την ομάδα Ιδέα στο Θέατρο Άλφα - Ιδέα
18.10.2016 16:40
Η Ομάδα Θεάτρου Ιδέα παρουσιάζει για δεύτερη χρονιά από τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου και κάθε Δευτέρα και Τρίτη, την παράσταση «Το δέντρο του Οιδίποδα».
Η γλυκιά τυραννία του Οιδίποδα στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου
04.05.2016 14:34
Η τελευταία παραγωγή της Πειραματικής Σκηνής του Εθνικού Θεάτρου για τη φετινή θεατρική περίοδο 2015-2016 είναι «Η γλυκιά τυραννία του Οιδίποδα» (βασισμένο στον Οιδίποδα του Σοφοκλή), η οποία παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Μαρίας Πρωτόπαππα.
Παιχνίδια ή Ένα φερμουάρ που έχει κολλήσει στο Θέατρο Σταθμός
24.03.2016 10:39
Το θέατρο ΣΤΑΘΜΟΣ, στο πλαίσιο της θεματικής ενότητας “Fresh Play”, ένα πρότζεκτ με σκοπό να αναδείξει νέους Έλληνες θεατρικούς συγραφείς, παρουσιάζει το έργο της εικοσιτετράχρονης Δήμητρας Στάικου “ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ή Ένα φερμουάρ που έχει κολλήσει”.