Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Σε Κατάσταση Εξαίρεσης – στη Knot Gallery

Σε Κατάσταση Εξαίρεσης – στη Knot Gallery
Η Knot Gallery παρουσιάζει την παράσταση «Σε Κατάσταση Εξαίρεσης» του Falk Richter, η οποία θα παρουσιαστεί τον Μάιο και συγκεκριμένα στις

6,7,8,11,12,13,14,15,18,19,20,21,22 Μαΐου 2011.

 

Στο έργο του «Σε Κατάσταση Εξαίρεσης»* (2007) ο Falk Richter δανείζεται τον τίτλο από το νομικό λεξιλόγιο προκειμένου να αποκαλύψει το σύστημα παραγωγής φοβικών συνδρόμων που υφίσταται ο σύγχρονος άνθρωπος και το πώς αυτά οδηγούν στην αποκοινωνικοποίηση και τον εγκλεισμό. Ο ίδιος ο τίτλος του έργου υπονοεί μια κατάσταση που προκύπτει απο την αναστολή του κανόνα.

 

 

Ένας άντρας μια γυναίκα ένα παιδί συμβιώνουν σε ένα προστατευόμενο οικισμό. \'Εγκλειστοι σε καθεστώς ασφαλείας τα μέλη μιας θεμελιώδους κοινωνικής ομάδας γίνονται πόλοι αντιπαράθεσης-πολεμούν το ένα το άλλο. Το όριο που χωρίζει τους προνομιούχους απο τους μη γίνεται αδιευκρίνιστο.

 

 

Πρόκειται για μία αλληγορία για την επιθυμία μας να βρισκόμαστε πάντα στην ευνοούμενη πλευρά. Στόχος του εγχειρήματος είναι η απομυθοποίηση αφενός της κεντρικής για το έργο έννοιας της εξαίρεσης αφεταίρου για την σημασία της στην δομή της σύγχρονης συνείδησης στο πεδίο των διαπροσωπικών σχέσεων.

 

 

*Κατάσταση Εξαίρεσης: Το δικαίωμα της εξουσίας να αποφασίζει την αναστολή της κανονικότητας που εγγυώνται οι νόμοι και το σύνταγμα μπροστά στον εκάστοτε κίνδυνο πολέμου, επανάστασης,τρομοκρατίας ή οικονομικής κατάρρευσης.

 

 

Σκηνοθεσία-Μετάφραση: Νίκος Καμόντος
Δραματουργία: Νίκος Φλέσσας
Βοηθός Σκηνοθέτη: Γεωργία Χαϊκάλη
Σκηνογραφία: Παύλος Καπάλας
Σύνθεση Φωτισμού: Λίνος Μεϊντάνης
Μουσική Σύνθεση: Νίκος Βελιώτης

Άντρας: Ηλίας Ζερβός
Γυναίκα: Ρινιώ Κυριαζή
Παιδί: Πολυξένη Ακλείδη

 

Με την υποστήριξη του Ινστιτούτου Goethe Αθηνών

Σχετικές ειδήσεις
H παράλειψη της οικογένειας Κόλεμαν: έξτρα παράσταση στη Β’ σκηνή του Θεάτρο Οδού Κεφαλληνίας
30.12.2016 10:13
Η παράσταση Η παράλειψη της Οικογένειας Κόλεμαν υποδέχεται το νέο έτος με μία επιπλέον παράσταση τη Δευτέρα, 2 Ιανουαρίου στις 18.30. Οι παραστάσεις θα συνεχιστούν έως και τις 10 Ιανουαρίου.
State of Em(u)rgence: Ενότητα «Δημόσιος χώρος» στα Αισχύλεια 2016
25.08.2016 13:29
Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ “Αισχύλεια 2016”, η Motus Terrae – Κέντρο για τις Τέχνες στο Δημόσιο Χώρο διοργανώνει την ενότητα State of Em(u)rgence – Κατάσταση Επείγουσας Ανάδυ(κ)σης, η οποία εστιάζει στο Δημόσιο χώρο.
Παράταση για δύο παραστάσεις του Θεάτρου Τέχνης
03.06.2016 16:52
Το Θέατρο Τέχνης ανακοινώνει ότι λόγω της μεγάλης προσέλευσης η παράσταση «Άσμα Ασμάτων – Μία Νύχτα κάτω από τ’ άστρα» της Όλιας Λαζαρίδου παρατείνεται για δύο επιπλέον βράδια στο Υπόγειο (Δευτέρα 6 & Τρίτη 7 Ιουνίου) και η παράσταση «Noir» της ομάδας «Κι όμΩς κινείται» θα πραγματοποιήσει μια επιπλέον παράσταση τη Δευτέρα 6 Ιουνίου στη σκηνή της Φρυνίχου.
Μια μέρα, όπως κάθε μέρα... της Λένας Κιτσοπούλου στο Μικρό Παλλάς
14.04.2016 14:37
Σχεδόν ένα χρόνο μετά την πρώτη παράσταση στο Θέατρο Τέχνης «Κάρολος Κουν», τα Αθηναϊκά Θέατρα, παρουσιάζουν το πολυσυζητημένο έργο της Λένας Κιτσοπούλου «Μια μέρα, όπως κάθε μέρα, σε ένα διαμέρισμα από τα χιλιάδες διαμερίσματα της Αθήνας, αυτά με τα κουφώματα ασφαλείας και τους βολικούς καναπέδες τους, σε κατάσταση αμόκ. Ή η ανουσιότητα του να ζεις», στο θέατρο Μικρό Παλλάς.
Η παράσταση Other Side ταξιδεύει στο Βελιγράδι για το φεστιβάλ
09.03.2016 13:41
Η παράσταση «OTHER SIDE» του Dejan Dukovski και σε σκηνοθεσία της Φένιας Αποστόλου πρόκειται να παρουσιαστεί στα πλαίσια του 15ου International Theatre Festival "SLAVIJA 2016" στις 10 Μαρτίου 2016 στο Βελιγράδι για μία και μοναδική παράσταση ως η μοναδική συμμετοχή από την Ελλάδα.