Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Happy Breaks: Έκθεση κοσμήματος στη γκαλερί vamiali’s

Happy Breaks: Έκθεση κοσμήματος στη γκαλερί vamiali’s
H γκαλερί vamiali’s αγαπά και στηρίζει τη σύγχρονη δημιουργία και εγκαινιάζει το πρώτο από μια σειρά από παράλληλα, με το κυρίως εικαστικό πρόγραμμα , γεγονότα

 με γενικό τίτλο “Happy Breaks (Χαρούμενα Διαλείμματα)” από το Σάββατο 30 Απριλίου 2011.

 

Κάθε μήνα προσκεκλημένοι σχεδιαστές, καλλιτέχνες , συγγραφείς και μουσικοί θα παρουσιάζουν ιδέες και έργα εφαρμοσμένης τέχνης και σχεδιασμού, κοσμήματα, εκδόσεις κ.α.

 

 

Κοντά στις εξελίξεις της σύγχρονης δημιουργίας και στις συζεύξεις που δημιουργούνται ανάμεσα σε παράπλευρους τομείς, τα εμβόλιμα αυτά γεγονότα έχουν στόχο ν’αναδείξουν όψεις των εφαρμοσμένων τεχνών σαν φυσική εξέλιξη της δημιουργίας και να προβάλλουν τη συνύπαρξή τους με τη σύγχρονη τέχνη αλλά και να τονίσουν την έμπνευσή τους από αυτή.

 

 

Στο πρώτο “Happy Break” που είναι αφιερωμένο στο κόσμημα, θα παρουσιαστούν οι νέες συλλογές κοσμημάτων της Ghislaine Dantan και της Σοφίας Βάμιαλη. Η Ghislaine Dantan, συνιδιοκτήτρια της σημαντικής γκαλερί Unlimited και επιμελήτρια εκθέσεων σύγχρονης τέχνης, ξεκίνησε ν’ασχολείται με το κόσμημα το 2008. Στη τρέχουσα συλλογή της συγκεντρώνει και συλλέγει μεταλλικά και ημιπολύτιμα vintage στοιχεία από παλαιοπωλεία του κόσμου και τα συνθέτει σε απροσδόκητα δεσίματα.

 

 

Η Σοφία Βάμιαλη ολοκληρώνοντας τις σπουδές της στο σχεδιασμό κοσμήματος στο Λονδίνο, ξεκίνησε να παρουσιάζει τα πρώτα της σχέδια στη δεκαετία του ’90. Στην τελευταία της συλλογή δίνει περισσότερη έμφαση στα δαχτυλίδια και στα κολιέ από μέταλλο, αλυσίδα και χειροποίητες επιχρωματισμένες πέτρες υπογραμμίζοντας μία σύγχρονη δυναμική.

 

Όλα τα κομμάτια που θα παρουσιαστούν στο Happy Break #1 είναι μοναδικά

Σχετικές ειδήσεις
Genii Loci. Ελληνική Τέχνη από το 1930 έως σήμερα: έκθεση στο Κρατικό Μουσείο Manege της Αγίας Πετρούπολης
28.11.2016 17:09
Σημαντικές πτυχές της νεώτερης και σύγχρονης εικαστικής δημιουργίας, που είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με την έννοια του τόπου και τη σημασία του ως πεδίου αισθητικής, καλλιτεχνικής και ευρύτερα πολιτισμικής αναζήτησης, θα παρουσιαστούν στην έκθεση «Genii Loci. Ελληνική Τέχνη από το 1930 έως σήμερα» που διοργανώνει το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού σε συνεργασία με την Εθνική Πινακοθήκη-Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτζου, το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, στο πλαίσιο του αφιερωματικού «Έτους Ελλάδας - Ρωσίας 2016».
Υποθετικοί Χοροί: έκθεση του Γκεόργκι Λιτιτσέφσκι στο Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης
08.11.2016 17:15
Το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης υποδέχεται τον σημαντικότερο εκπρόσωπο του κόμικς στην σύγχρονη ρωσική τέχνη, τον Γκεόργκι Λιτιτσέφσκι (Georgy Litichevsky, γεν. Dnepropetrovsk 1956, ζει στη Μόσχα και την Νυρεμβέργη).
Happy Birthday: έκθεση γλυπτών του Γιώργου Λάππα στο Μουσείο Μπενάκη
16.09.2016 10:58
Το Ίδρυμα ΔΕΣΤΕ, σε συνεργασία με το Μουσείο Μπενάκη, παρουσιάζει στο Κεντρικό Κτήριο του Μουσείου μία έκθεση ˗ φόρο τιμής στο έργο του Έλληνα καλλιτέχνη Γιώργου Λάππα, με τίτλο «Happy Birthday».
Τα πάντα ρεί ?: Έκθεση καλλιτεχνικού κοσμήματος της ομάδας J.A.W. στην Ena Art Gallery
23.06.2016 14:07
Η ομάδα καλλιτεχνικού κοσμήματος J.A.W. Jewellery Art Workers συμμετέχει στην 1st ΑTHENS JEWELRY WEEK με την έκθεση “Τα πάντα ρεί ?”, από τις 30 Ιουνίου έως τις 4 Ιουλίου 2016, στην Ena Art Gallery.
Σύγχρονη Χαρακτική Τέχνη από την Αθήνα: ομαδική έκθεση στο Μουσείο Ηρακλειδών
07.06.2016 11:13
Αφιερωμένη στη σύγχρονη χαρακτική δημιουργία, η ομαδική έκθεση Σύγχρονη Χαρακτική Τέχνη από την Αθήνα πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας (επιμέλεια: Μιχάλης Αρφαράς, διευθυντής Τομέα Χαρακτικής) από την Παρασκευή 17 Ιουνίου έως και την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016 στο Παράρτημα του Μουσείου Ηρακλειδών.