Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

World Water Museum: Μια εγκατάσταση της Καίτης Χαλιορή στον Τεχνοχώρο

World Water Museum: Μια εγκατάσταση της Καίτης Χαλιορή στον Τεχνοχώρο
Η αίθουσα τέχνης “ΤΕΧΝΟΧΩΡΟΣ” σας προσκαλεί να παραβρεθείτε, στην επίσημη παρουσίαση, του έργου της εικαστικού Καίτης Χαλιορή…

με τίτλο “World Water Museum” installation, αλλά και να συμμετάσχετε στην παγκόσμια διάδραση, στις 28 Απριλίου 2011 και ώρα 20.00.

 

 

Πρόκειται για την δημιουργία ενός Παγκόσμιου Μουσείου Νερού, αποδοσμένο ως μια εικαστική  εγκατάσταση συγκεκριμένου χώρου (site specific artwork). Το project θα ολοκληρωθεί μέσα από παγκόσμια διάδραση, με την δημιουργία και ανάπτυξη ανθρώπινων δικτύων, προκειμένου να σταλούν δείγματα νερού ποταμών και λιμνών από όλο τον πλανήτη.

 

 

Μέσα από τη συμβολική, παγκόσμιας κλίμακας συγκέντρωση δειγμάτων νερού και την τελική ένταξή τους στην εγκατάσταση, πραγματοποιείται μια υπερρεαλιστική απόπειρα να χαρακτηριστεί το νερό ως “μουσειακό είδος”.

 


Μικρή ποσότητα δείγματος κάθε ποταμού ή λίμνης, θα τοποθετείται σε ειδικό δοχείο, που θα περιέχει νερό από όλα τα συγκεντρωμένα δείγματα και θα αποτελέσει το ιδεατό “Νερό της Γης”. 

 


Τα δείγματα θα υποστούν χημική ανάλυση, προκειμένου να αποδοθεί στο κάθε ένα από αυτά μια ξεχωριστή ταυτότητα.

 

 

Στόχος του έργου είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού και, μέσα από τη χρήση οπτικο-ακουστικών ερεθισμάτων, η ενεργοποίηση του  επισκέπτη και η αφύπνιση της επιθυμίας να κρατήσει το πολύτιμο νερό της γης σε μια προστατευτική αγκαλιά.

 

 


Η Καίτη Χαλιορή ασχολείται με πειραματική και ακτιβιστική τέχνη στον χώρο των νέων μέσων, διασυνδέοντας τέχνη και επιστήμη και δημιουργώντας διεπιστημονικά art - projects. Παλαιότερες συνεργασίες της έχουν γίνει με τμήματα των σχολών Βιολογίας, Αρχαιολογίας  και το Ανθρωπολογικό Μουσείο της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών ( http://www.keti-haliori.com/).

 


Το “World Water Museum”  installation  βρίσκεται στην ιστοσελίδα : www.worldwatermuseum.com/

Σχετικές ειδήσεις
Fleeting Glance: η εγκατάσταση της Μαρίας Οικονόμου στο Τριανόν
21.10.2016 16:50
Η εγκατάσταση της διεθνούς εικαστικού Μαρίας Οικονόμου, με τίτλο Fleeting Glance, θα παρουσιαστεί στον Κινηματογράφο Τριανόν, από 1 έως 30 Νοεμβρίου 2016.
4+2: Ομαδική έκθεση στον Τεχνοχώρο
07.10.2016 11:49
Η αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος, παρουσιάζει την εικαστική έκθεση ζωγραφικής και γλυπτικής «4+2», που εγκαινιάζεται την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου στις 20:00 και θα διαρκέσει μέχρι και το Σάββατο 5 Νοεμβρίου.
Everything is the same but everything is different: Έκθεση της Έφης Χαλιορή στη γκαλερί Μορφές
30.06.2016 12:20
Το πρώτο Μεσογειακό Φεστιβάλ Φωτογραφίας Medphoto Festival – «Borders/Crossroads», σε συνεργασία με την Γκαλερί «Μορφές», παρουσιάζουν από τις 5 Ιουλίου 2016 την έκθεση φωτογραφίας της Έφης Χαλιορή, “Everything is the same but everything is different”.
Αλέκος Λεβίδης. Μνήμη Παλμύρας: εικαστική εγκατάσταση στο Μουσείο Μπενάκη
14.06.2016 14:26
Την Τρίτη 14 Ιουνίου στις 12:00 - 14:00 εγκαινιάζεται στο κεντρικό κτήριο του Μουσείου Μπενάκη (Κουμπάρη 1), η εικαστική εγκατάσταση του γνωστού καλλιτέχνη Αλέκου Λεβίδη με τίτλο «Αλέκος Λεβίδης. Μνήμη Παλμύρας». Η εγκατάσταση θα φιλοξενείται στην αίθουσα των ρωμαϊκών γλυπτών του Μουσείου και θα παραμείνει εκεί έως τις 28 Αυγούστου 2016.
Οι Έλληνες: Από τον Αγαμέμνονα στον Μέγα Αλέξανδρο: η έκθεση στο National Geographic Museum
01.06.2016 09:56
Η έκθεση «Οι Έλληνες: Από τον Αγαμέμνονα στον Μέγα Αλέξανδρο» εγκαινιάζεται στις 2 Ιουνίου 2016, στον τελευταίο της σταθμό, το National Geographic Museum στην Ουάσινγκτον των Ηνωμένων Πολιτειών, ολοκληρώνοντας έτσι με μεγάλη επιτυχία το ταξίδι της στη Βόρεια Αμερική.