Η αίθουσα τέχνης “ΤΕΧΝΟΧΩΡΟΣ” σας προσκαλεί να παραβρεθείτε, στην επίσημη παρουσίαση, του έργου της εικαστικού Καίτης Χαλιορή…

με τίτλο “World Water Museum” installation, αλλά και να συμμετάσχετε στην παγκόσμια διάδραση, στις 28 Απριλίου 2011 και ώρα 20.00.

Πρόκειται για την δημιουργία ενός Παγκόσμιου Μουσείου Νερού, αποδοσμένο ως μια εικαστική  εγκατάσταση συγκεκριμένου χώρου (site specific artwork). Το project θα ολοκληρωθεί μέσα από παγκόσμια διάδραση, με την δημιουργία και ανάπτυξη ανθρώπινων δικτύων, προκειμένου να σταλούν δείγματα νερού ποταμών και λιμνών από όλο τον πλανήτη.

Μέσα από τη συμβολική, παγκόσμιας κλίμακας συγκέντρωση δειγμάτων νερού και την τελική ένταξή τους στην εγκατάσταση, πραγματοποιείται μια υπερρεαλιστική απόπειρα να χαρακτηριστεί το νερό ως “μουσειακό είδος”.

Μικρή ποσότητα δείγματος κάθε ποταμού ή λίμνης, θα τοποθετείται σε ειδικό δοχείο, που θα περιέχει νερό από όλα τα συγκεντρωμένα δείγματα και θα αποτελέσει το ιδεατό “Νερό της Γης”. 

Τα δείγματα θα υποστούν χημική ανάλυση, προκειμένου να αποδοθεί στο κάθε ένα από αυτά μια ξεχωριστή ταυτότητα.

Στόχος του έργου είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού και, μέσα από τη χρήση οπτικο-ακουστικών ερεθισμάτων, η ενεργοποίηση του  επισκέπτη και η αφύπνιση της επιθυμίας να κρατήσει το πολύτιμο νερό της γης σε μια προστατευτική αγκαλιά.

Η Καίτη Χαλιορή ασχολείται με πειραματική και ακτιβιστική τέχνη στον χώρο των νέων μέσων, διασυνδέοντας τέχνη και επιστήμη και δημιουργώντας διεπιστημονικά art – projects. Παλαιότερες συνεργασίες της έχουν γίνει με τμήματα των σχολών Βιολογίας, Αρχαιολογίας  και το Ανθρωπολογικό Μουσείο της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών ( http://www.keti-haliori.com/).

Το “World Water Museum”  installation  βρίσκεται στην ιστοσελίδα : www.worldwatermuseum.com/