Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Η Tosca ανεβαίνει και πάλι στη Λυρική

Η Tosca ανεβαίνει και πάλι στη Λυρική
Η διάσημη όπερα του Puccini, την οποία η Λυρική Σκηνή παρουσίασε πέρσι στο κοινό της, ανεβαίνει και πάλι στην σκηνή του Θεάτρου Ολύμπια από τις 21 Μαρτίου έως τις 5 Απριλίου, κατόπιν απαίτησης του κοινού.

Η διάσημη όπερα του Puccini, την οποία η Λυρική Σκηνή παρουσίασε πέρσι στο κοινό της, ανεβαίνει και πάλι στην σκηνή του Θεάτρου Ολύμπια από τις 21 Μαρτίου έως τις 5 Απριλίου, κατόπιν απαίτησης του κοινού.

Πολύ υποστηρίζουν ότι πρόδρομος του κινηματογράφου ήταν η όπερα. Την άποψη αυτή στηρίζει το συγκεκριμένο έργο του Τζάκομο Πουτσίνι , που εκτυλίσσεται σε ατμόσφαιρα φιλμ νουάρ, με έντονο το στοιχείο της αγωνίας.

Το έργο αναφέρεται στον ζωγράφο Μάριο Καβαραντόσσι, ο οποίος είναι εραστή της Τόσκα, και συλλαμβάνεται από τον βαρόνο Σκάρπια, αρχηγό της αστυνομίας, για τα πολιτικά του φρονήματα.

Ο Σκάρπια προτείνει στον Καβαραντόσσι να τον ελευθερώσει με αντάλλαγμα μία ερωτική συνεύρεση με την Τόσκα. Εκείνη συμφωνεί, αλλά όταν ο Σκάρπια την πλησιάζει τον σκοτώνει.

Κυνηγημένη από την αστυνομία αυτοκτονεί πέφτοντας από τις επάλξεις του φρουρίου των φυλακών, όπου λίγο νωρίτερα είχε εκτελεστεί ο Καβαραντόσσι.

Η μουσική Διεύθυνση είναι του Βύρωνα Φιδετζή, η σκηνοθεσία , τα σκηνικά και κοστούμια του Νίκου Πετρόπουλου και οι φωτισμοί του Λευτέρη Παυλόπουλου.

Info
Θέατρο Ολύμπια από τις 21 Μαρτίου και για οκτώ παραστάσεις έως τις 5 Απριλίου.

 

Σχετικές ειδήσεις
Βικτώρ ή τα παιδιά στην εξουσία, του Ροζέ Βιτράκ στο Θέατρο Τέχνης
19.01.2017 13:46
Το έργο ορόσημο του σουρρεαλιστικού κινήματος «Βικτώρ ή τα παιδιά στην εξουσία» (Ροζέ Βιτράκ-1928) που πρωτοπαρουσιάστηκε στην Ελλάδα από τον Κάρολο Κουν κατά την περίοδο 1973-74, ανεβαίνει και πάλι στο Θέατρο Τέχνης και πρώτη φορά παγκοσμίως με τη μορφή μουσικού έργου.
Οι Δέκα Μικροί Νέγροι της Αγκάθα Κρίστι, στο θέατρο Eliart για δεύτερο χρόνο
07.11.2016 15:12
Μετά την μεγάλη επιτυχία που γνώρισε την προηγούμενη χρονιά η παράσταση «Δέκα μικροί νέγροι» της Αγκάθα Κρίστι σε σκηνοθεσία Γιώργου Φρατζεσκάκη, ανεβαίνει πάλι ανανεωμένη, με νέα διανομή στο Θέατρο ELIART.
Tο πρώτο έργο του Greek Play Project ανεβαίνει στη σκηνή!
19.10.2016 16:26
Το βραβευμένο έργο στον διαγωνισμό του Greek Play Project, Ελένη ή Σούλα; της Δέσποινας Καλαϊτζίδου ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Ιόλης Ανδρεάδη σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, όπως προβλεπόταν για το έργο που θα διακρινόταν.
«Kingdom of Earth» του Τένεσι Ουίλιαμς στο θέατρο Olvio
08.09.2016 10:42
Το έργο του Αμερικάνου συγγραφέα Τένεσι Ουίλιαμς «Kingdom of Earth» ανεβαίνει στη σκηνή του θεάτρου Olvio, από 24 Οκτωβρίου, σε σκηνοθεσία Νίκου Κατή , με τους Παναγιώτα Βλαντή, Ορέστη Τζιόβα, Ανδροκλή Δεληολάνη.
7 λογικές απαντήσεις του Λεωνίδα Προυσαλίδη στο ΔΗΠΕΘΕ Σερρών
02.03.2016 14:42
Ένα από τα καλύτερα νεοελληνικά θεατρικά έργα, 7 Λογικές Απαντήσεις του Λεωνίδα Προυσαλίδη, ανεβαίνει στην Κεντρική Σκηνή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών, στο Δημοτικό Θέατρο Αστέρια από τις 4 Μαρτίου 2016.