Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016

Η Tosca ανεβαίνει και πάλι στη Λυρική

Η Tosca ανεβαίνει και πάλι στη Λυρική
Η διάσημη όπερα του Puccini, την οποία η Λυρική Σκηνή παρουσίασε πέρσι στο κοινό της, ανεβαίνει και πάλι στην σκηνή του Θεάτρου Ολύμπια από τις 21 Μαρτίου έως τις 5 Απριλίου, κατόπιν απαίτησης του κοινού.

Η διάσημη όπερα του Puccini, την οποία η Λυρική Σκηνή παρουσίασε πέρσι στο κοινό της, ανεβαίνει και πάλι στην σκηνή του Θεάτρου Ολύμπια από τις 21 Μαρτίου έως τις 5 Απριλίου, κατόπιν απαίτησης του κοινού.

Πολύ υποστηρίζουν ότι πρόδρομος του κινηματογράφου ήταν η όπερα. Την άποψη αυτή στηρίζει το συγκεκριμένο έργο του Τζάκομο Πουτσίνι , που εκτυλίσσεται σε ατμόσφαιρα φιλμ νουάρ, με έντονο το στοιχείο της αγωνίας.

Το έργο αναφέρεται στον ζωγράφο Μάριο Καβαραντόσσι, ο οποίος είναι εραστή της Τόσκα, και συλλαμβάνεται από τον βαρόνο Σκάρπια, αρχηγό της αστυνομίας, για τα πολιτικά του φρονήματα.

Ο Σκάρπια προτείνει στον Καβαραντόσσι να τον ελευθερώσει με αντάλλαγμα μία ερωτική συνεύρεση με την Τόσκα. Εκείνη συμφωνεί, αλλά όταν ο Σκάρπια την πλησιάζει τον σκοτώνει.

Κυνηγημένη από την αστυνομία αυτοκτονεί πέφτοντας από τις επάλξεις του φρουρίου των φυλακών, όπου λίγο νωρίτερα είχε εκτελεστεί ο Καβαραντόσσι.

Η μουσική Διεύθυνση είναι του Βύρωνα Φιδετζή, η σκηνοθεσία , τα σκηνικά και κοστούμια του Νίκου Πετρόπουλου και οι φωτισμοί του Λευτέρη Παυλόπουλου.

Info
Θέατρο Ολύμπια από τις 21 Μαρτίου και για οκτώ παραστάσεις έως τις 5 Απριλίου.

 

Σχετικές ειδήσεις
Tο πρώτο έργο του Greek Play Project ανεβαίνει στη σκηνή!
19.10.2016 16:26
Το βραβευμένο έργο στον διαγωνισμό του Greek Play Project, Ελένη ή Σούλα; της Δέσποινας Καλαϊτζίδου ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Ιόλης Ανδρεάδη σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, όπως προβλεπόταν για το έργο που θα διακρινόταν.
Ριχάρδος ο Γ’, του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ στο Σύγχρονο Θέατρο
22.01.2016 10:09
Ο Βασιλιάς Ριχάρδος ο Γ’ του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ “ανεβαίνει” στις 17 Φεβρουαρίου στη σκηνή του Σύγχρονου Θεάτρου σε διασκευή του Σάββα Κυριακίδη και σκηνοθεσία του Τάκη Τζαμαργιά.
Τυφλή Εμπιστοσύνη, του Ανδρέα Φλουράκη, στο Θέατρο Επί Κολωνώ
20.01.2016 09:54
Από τις 12 Φεβρουαρίου, στο black box του Θεάτρου Επί Κολωνώ, ανεβαίνει η παράσταση «Τυφλή Εμπιστοσύνη» του Ανδρέα Φλουράκη, σε σκηνοθεσία Σταύρου Στάγκου με τους Νίκο Γεωργάκη, Γωγώ Καρτσάνα και Βαγγέλη Ψωμά.
Πού είναι η μάνα σου μωρή, στο Θέατρο Σημείο
29.12.2015 15:23
Πρεμιέρα στις 2 Ιανουαρίου 2016 κάνει το έργο «Πού είναι η μάνα σου μωρή» της Δήμητρας Πέτρουλα που ανεβαίνει στη σκηνή LAB του θεάτρου «Σημείο», με την Βέρα Κρούσκα, σε σκηνοθεσία – μουσική επιμέλεια Ενκε Φεζολλάρι.
Ποιος ανακάλυψε την Αμερική, για 2ο χρόνο στο Θέατρο Σοφούλη
13.11.2015 11:33
Μετά την περσινή επιτυχία που γνώρισε, το έργο της Χρύσας Σπηλιώτη «Ποιος Ανακάλυψε την Αμερική» ανεβαίνει και πάλι στην σκηνή, στο «Θέατρο Σοφούλη», στη Θεσσαλονίκη.