Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016

Θεατρικά βραβεία Χορν και Μερκούρη

Θεατρικά βραβεία Χορν και Μερκούρη
Για όγδοη συνεχή χρονιά θα απονεμηθούν το βράδυ της ερχόμενης Δευτέρας 31 Μαρτίου σε ειδική τελετή τα θεατρικά βραβεία Δημήτρης Χορν και Μελίνα Μερκούρη 2008.

Για όγδοη συνεχή χρονιά θα απονεμηθούν το βράδυ της ερχόμενης Δευτέρας 31 Mαρτίου σε ειδική τελετή τα θεατρικά βραβεία Δημήτρης Χορν και Μελίνα Μερκούρη 2008.

Οι τιμητικές αυτές διακρίσεις είναι οι μοναδικές επαμειβόμενες και απονέμονται κάθε χρόνο σε νέους ηθοποιούς για την ερμηνεία τους την περασμένη θεατρική περίοδο.

Συνοδεύονται επίσης από ένα κόσμημα: τον σταυρό του Χορν για τους άνδρες και την καρφίτσα της Μελίνας για τις γυναίκες.

Oι υποψήφιοι για το βραβείο Δημήτρης Χορν είναι οι:
Προμηθέας Αλειφερόπουλος για τον ρόλο του αυτιστικού Έρον στο Με τη σιωπή του Αλεχάντρο Κασόνα σε σκηνοθεσία Νίκου Καραγεώργου.

Θανάσης Αλευράς για την ερμηνεία του στους Ηρωες της Ελένης Γκασούκα σε σκηνοθεσία της ίδιας.

Νικόλας Παπαγιάννης για τον ρόλο του Ρομυάλντ στην Ερωτευμένη Νεκρή του Τεοφίλ Γκοτιέ σε σκηνοθεσία Κατερίνας Ευαγγελάτου .

Ευθύμης Παπαδημητρίου για τον ρόλο του Γιούρο στο Μόνο την Αλήθεια- Μέρος Ι των Βασίλη Μαυρογεωργίου- Μαρίας Φιλίνη σε σκηνοθεσία του πρώτου.

Ομηρος Πουλάκης στο ρόλο του Μίκυ στην παράσταση Καθόλου Καλά της Ούρσουλα Ράνη Σάρμα σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου.

Υποψήφιες για το βραβείο Μελίνα Μερκούρη, το οποίο θεσμοθετήθηκε πέρυσι, είναι οι:
Στεφανία Γουλιώτη για το ρόλο της Ηλέκτρας στην ομώνυμη τραγωδία του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Πήτερ Στάιν.

Ελίνα Μάλαμα για την ερμηνεία της στα Επτά Κουτιά της Πανδώρας του Βασίλη Ζιώγα σε σκηνοθεσία Σπύρου Ευαγγελάτου.

Λουκία Μιχαλοπούλου για το ρόλο της Ιρίνας στην παράσταση Σας αρέσει ο Μπραμς της Μάρως Δούκα σε σκηνοθεσία Γιώργου Μιχαηλίδη.

Ιωάννα Παππά για την ερμηνεία της ως Κοιμωμένη στο έργο Η Κοιμωμένη Ξύπνησε της Ξένιας Καλογεροπούλου και του Θωμά Μοσχόπουλου σε σκηνοθεσία του τελευταίου.

Την εκδήλωση θα παρουσιάσει ο Σταμάτης Φασουλής που είναι ένας από τους διοργανωτές και θα την επιμεληθούν οι Αργύρης Ξάφης και Κώστας Γάκης.Την απονομή θα κάνουν οι περσινοί βραβευθέντες Γιάννος Περλέγκας και Εύη Σαουλίδου.

Info

31 Μαρτίου, στο θέατρο Δημήτρης Χορν.

Σχετικές ειδήσεις
Οι Γειτόνισσες του Παντελή Χορν στην Αθηναϊκή Σκηνή
03.11.2016 15:13
«Οι γειτόνισσες», η καλύτερη ηθογραφία του Παντελή Χορν, ανεβαίνει για πρώτη φορά στο σύγχρονο θέατρο, στην Αθηναϊκή Σκηνή των Κάλβου-Καλαμπόκη και σκηνοθετεί η Αλεξάνδρα Βουτζουράκη.
Από τη σιωπή ως την άνοιξη, του Λεωνίδα Προυσαλίδη στο Θέατρο Δημήτρης Χορν
11.10.2016 15:53
Τα Αθηναϊκά Θέατρα παρουσιάζουν το νέο έργο του Λεωνίδα Προυσαλίδη «Από τη σιωπή ως την άνοιξη», από τις 19 Οκτωβρίου στο θέατρο Δημήτρης Χορν, σε σκηνοθεσία της Λίλλυς Μελεμέ.
Τα φετινά Queer Theatre Awards V στο Θέατρο Κνωσός
26.05.2016 12:55
Τα περήφανα θεατρικά βραβεία της Αθήνας προωθούν για 5η χρονιά την ορατότητα των queer θεματικών και της διαφορετικότητας στο θέατρο. Τα βραβεία αποτελούν επίσημο event του Athens Pride Week, υπό την αιγίδα του Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Athens Pride.
Στον Αργύρη Πανταζάρα το βραβείο Δημήτρης Χορν 2016
08.03.2016 14:06
Στον ηθοποιό Αργύρη Πανταζάρα απονεμήθηκε το φετινό Βραβείο Δημήτρης Χορν, στην τελετή που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016, στο Θέατρο Δημήτρης Χορν.
Οι υποψήφιοι για το Βραβείο Χορν 2016
01.03.2016 11:36
Ανακοινώθηκαν οι τέσσερις υποψήφιοι ηθοποιοί για το φετινό βραβείο Χορν, του οποίου η απονομή θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 7 Μαρτίου στο Θέατρο «Δημήτρης Χορν».