Το L.A. Short Film Festival φιλοδοξεί να καθιερώσει ένα τόπο συνάντησης των δημιουργών και των θεατών του ψηφιακού κινηματογράφου, με προβολές και άλλες εκδηλώσεις, σε χώρους που δεν είναι κατ\’ ανάγκην κινηματογραφικές αίθουσες, αλλά που προσφέρονται για το διάλογο του κοινού με νέους δημιουργούς και όχι μόνο, απ\’ όλη την Ελλάδα.

Το 1o Φεστιβάλ, διάρκειας τριών ημερών, θα διεξαχθεί μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου, προωθώντας την ιδέα του ψηφιακού κινηματογράφου.

Θα περιλαμβάνει ταινίες μυθοπλασίας, τεκμηρίωσης, κινουμένων σχεδίων και πειραματικές, που δημιουργήθηκαν με την χρήση των νέων ψηφιακών μέσων.

Ο κινηματογράφος είναι η κατεξοχήν τέχνη του βλέμματος. Γι\’ αυτό και ο τρόπος που ένας σκηνοθέτης στήνει την κάμερα του, το είδος πλάνου που χρησιμοποιεί αλλά και η γωνία λήψης καθορίζουν όχι μόνο τη ματιά του πάνω στο θέμα του και το ύφος του, αλλά σε τελική ανάλυση την ηθική του στάση… Η γνώση λοιπόν των εκφραστικών του μέσων και συγκεκριμένα της κλίμακας των πλάνων και των γωνιών λήψεις θα μπορούσε να παρομοιαστεί με τη γνώση του συντακτικού και της γραμματικής μιας γλώσσας. Αν δεν τα κατέχεις σε βάθος είσαι καταδικασμένος να μην μπορείς να αρθρώσεις σωστά τον φιλμικό «συλλογισμό» σου, να μην μπορείς να «μιλήσεις» με τις δικές σου δυνάμεις … 

Η προθεσμία συμμετοχών παρατείνεται μέχρι τις 20 Ιουνίου 2011

Αιτήσεις συμμετοχής μπορείτε να βρείτε στον Ιστότοπο: www.latheater.gr

Καλλιτεχνική Διεύθυνση:
Χρήστος Ν. Καρακάσης
Παραγωγός Σεναριογράφος Σκηνοθέτης

Πρόεδρος Φεστιβάλ:
Ευτυχία Αργυροπούλου
Ιδρύτρια & Καλλιτεχνική Διευθύντρια του L.A. (Life n\’ Art) THEATER