Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

1o Φεστιβάλ Μικρού Μήκους LIFE N ART - παράταση προθεσμίας

1o Φεστιβάλ Μικρού Μήκους LIFE N ART - παράταση προθεσμίας
Η Πολιτιστική Εταιρεία ΚΟΥΙΝΤΑ σε συνεργασία με την Σχολή Τεχνών L.A. (Life n\' Art) THEATER διοργανώνει το 1o Φεστιβάλ Μικρού Μήκους LIFE N\' ART ...

και αρχίζει να δέχεται συμμετοχές.

Το L.A. Short Film Festival φιλοδοξεί να καθιερώσει ένα τόπο συνάντησης των δημιουργών και των θεατών του ψηφιακού κινηματογράφου, με προβολές και άλλες εκδηλώσεις, σε χώρους που δεν είναι κατ\' ανάγκην κινηματογραφικές αίθουσες, αλλά που προσφέρονται για το διάλογο του κοινού με νέους δημιουργούς και όχι μόνο, απ\' όλη την Ελλάδα.

 

Το 1o Φεστιβάλ, διάρκειας τριών ημερών, θα διεξαχθεί μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου, προωθώντας την ιδέα του ψηφιακού κινηματογράφου.

 

Θα περιλαμβάνει ταινίες μυθοπλασίας, τεκμηρίωσης, κινουμένων σχεδίων και πειραματικές, που δημιουργήθηκαν με την χρήση των νέων ψηφιακών μέσων.

 

Ο κινηματογράφος είναι η κατεξοχήν τέχνη του βλέμματος. Γι\' αυτό και ο τρόπος που ένας σκηνοθέτης στήνει την κάμερα του, το είδος πλάνου που χρησιμοποιεί αλλά και η γωνία λήψης καθορίζουν όχι μόνο τη ματιά του πάνω στο θέμα του και το ύφος του, αλλά σε τελική ανάλυση την ηθική του στάση… Η γνώση λοιπόν των εκφραστικών του μέσων και συγκεκριμένα της κλίμακας των πλάνων και των γωνιών λήψεις θα μπορούσε να παρομοιαστεί με τη γνώση του συντακτικού και της γραμματικής μιας γλώσσας. Αν δεν τα κατέχεις σε βάθος είσαι καταδικασμένος να μην μπορείς να αρθρώσεις σωστά τον φιλμικό «συλλογισμό» σου, να μην μπορείς να «μιλήσεις» με τις δικές σου δυνάμεις … 

 

Η προθεσμία συμμετοχών παρατείνεται μέχρι τις 20 Ιουνίου 2011

Αιτήσεις συμμετοχής μπορείτε να βρείτε στον Ιστότοπο http://www.latheater.gr/

 

Καλλιτεχνική Διεύθυνση:
Χρήστος Ν. Καρακάσης
Παραγωγός Σεναριογράφος Σκηνοθέτης

Πρόεδρος Φεστιβάλ:
Ευτυχία Αργυροπούλου
Ιδρύτρια & Καλλιτεχνική Διευθύντρια του L.A. (Life n\' Art) THEATER

Σχετικές ειδήσεις
7ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Eurochannel στη Ρόδο
10.02.2017 16:55
Το 7ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Eurochannel επιστρέφει από το Σπίτι της Ευρώπης στη Ρόδο: 43+2 ταινίες μικρού μήκους, 8 ημέρες προβολών. Στον Κινηματογράφο Παλλάς από τις 15 έως τις 22 Φεβρουαρίου 2017 στις 20:00.
 Το 38ο φεστιβάλ ελληνικών ταινιών μικρού μήκους Δράμας «ταξιδεύει» σε Λυκόβρυση και Πεύκη
01.11.2016 13:23
Η Κινηματογραφική Λέσχη Πεύκης υποδέχεται τις βραβευμένες ταινίες μικρού μήκους του 38ου Φεστιβάλ Μικρού Μήκους Δράμας.
6ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πάτμου: Υποβολή ταινιών
10.05.2016 16:19
Για έκτη συνεχόμενη χρονιά το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πάτμου μας προσκαλεί στο νησί της Πάτμου. Μια επταήμερη γιορτή του ανεξάρτητου κινηματογράφου. Tαινίες μεγάλου μήκους, μυθοπλασίας, ντοκυμαντέρ και ενα πλούσιο πρόγραμμα μικρού μήκους ταινιών σε συνεργασία με άλλα Διεθνή Φεστιβάλ.
7ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους από το BBB: Έναρξη συμμετοχών
25.04.2016 16:22
Το BBB αναγγέλλει την περίοδο υποβολής ταινιών για το 7ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους από το Balkans Beyond Borders.
Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Νέας Σμύρνης 2016
22.03.2016 11:30
Ένα μοναδικό Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους διοργανώνει φέτος ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Νέας Σμύρνης από τις 24 έως και τις 26 Μαρτίου 2016 στο δημοτικό πολυχώρο Πολιτισμού «Γαλαξίας», με δωρεάν είσοδο.