Μία από τις σημαντικότερες προσωπικότητες της ελληνικής jazz world σκηνής, εξαίρετος ουτίστας, συνθέτης και ερμηνευτής, ο Haig …

Yazdjian θα εμφανίζεται από την Πέμπτη 28 Απριλίου 2011 και κάθε Πέμπτη στη μουσική σκηνή Αυλαία στο Βοτανικό.

Αρμένιος στην καταγωγή, γεννημένος και μεγαλωμένος στη Συρία ο Haig Yazdjian ζει και εργάζεται στην Ελλάδα από το 1980. Στην Ελλάδα ανακάλυψε τη μαγεία της ανατολίτικης μουσικής, αλλά και το όργανο με το οποίο εκφράζεται δημιουργικά, το ούτι. Η δεξιοτεχνία του στο ούτι αλλά και η ιδιαίτερη αισθαντικότητα της φωνής του τον καθιέρωσαν γρήγορα ως μία από τις πολλά υποσχόμενες προσωπικότητες της ελληνικής μουσικής δημιουργίας.

Κάθε Πέμπτη στην Αυλαία ο Haig Yazdjian θα ερμηνεύει μερικές από τις πιο γνωστές του συνθέσεις, αναμειγνύοντας με αυτές ποικίλα στοιχεία των παραδοσιακών μουσικών της ανατολικής Μεσογείου.

Μαζί του θα βρίσκονται οι μουσικοί:

Νίκος Σιδηροκαστρίτης στα τύμπανα
Γιάννης Κιριμκιρίδης στα πλήκτρα
Βαγγέλης Καρίπης στα κρουστά
Πέτρος Βαρθακούρης στο μπάσο
Χάρης Λαμπράκης στο νέυ

Ισραηλινής καταγωγής (γεννημένος το 1951 και μεγαλωμένος στα παλιά κοινοτικά κιμπούτζ) είναι σήμερα Σουηδός πολίτης. Ένας από τους μαχητικότερους αντισιωνιστές της εβραϊκής διασποράς, υπεύθυνος της σουηδικής πρωτοβουλίας «΄Ενα καράβι για τη Γάζα», πήρε μέρος στην περσινή αποστολή  του «Στόλου της ελευθερίας» για το σπάσιμο της πολιορκίας της Γάζας. Σπούδασε μουσική και μουσικολογία στην Ακαδημία της Στοκχόλμης. Είναι συνθέτης σύγχρονης μουσικής (συμφωνικά έργα, μουσική δωματίου και ηλεκτρο-ακουστικά) και σύγχρονων πολλαπλών μορφών τέχνης (εγκαταστάσεις). Ως σαξοφωνίστας, εντάσσεται στο ρεύμα του απόλυτου αυτοσχεδιασμού, ιδιαίτερα με το παλαιότερό του γκρουπ «Lokomotiv Konkret».