Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Pianoscapes project : Λορέντα Ράμου, Γιώργος Κουμεντάκης και Πέτρος Τουλούδης στο About

Pianoscapes project : Λορέντα Ράμου, Γιώργος Κουμεντάκης και  Πέτρος Τουλούδης στο About
Το Pianoscapes project είναι μία σειρά συναυλιών που επιμελείται η πιανίστα Λορέντα Ράμου η οποία καλεί σε κάθε συναυλία διαφορετικούς

καλλιτέχνες . Σκοπός είναι η αναζήτηση νέων ηχοχρωμάτων, τρόπων παιξίματος, αλληλεπίδρασης του πιανίστα με άλλους καλλιτέχνες και τρόπων παρουσίασης ενός πιανιστικού γεγονότος. Το κοινό δεν παρακολουθεί ένα «τετελεσμένο» έργο , αλλά μια εξερεύνηση μέσα από την τεχνολογία, τους απροσδόκητους οργανικούς συνδυασμούς και τη συνδρομή άλλων τεχνών έχοντας το πιάνο ως κοινό παρονομαστή των νέων αυτών καλλιτεχνικών δημιουργιών.

 

Για την παρουσίαση της σειράς έχει προσκαλέσει τον συνθέτη Γιώργο Κουμεντάκη και τον εικαστικό Πέτρο Τουλούδη.

 

 

Λορέντα Ράμου


Το ρεπερτόριο της Λορέντας Ράμου εκτείνεται από τον Μπαχ και τον Μότσαρτ μέχρι τα happenings του κινήματος Fluxus και έργα που συνδυάζουν το πιάνο με ηλεκτρονικούς ήχους.

 

 

Τα ρεσιτάλ της κινούνται γύρω από πρωτότυπους θεματικούς άξονες και συχνά έχουν μια εικαστική ή θεατρική διάσταση. Η κριτική έχει επαινέσει την «μεγάλη δημιουργικότητα» και την «ιδιαίτερα ουσιώδη συμβολή» της στην ελληνική μουσική σκηνή , όπως και τις ηχογραφήσεις έργων για σόλο πιάνο του Νίκου Σκαλκώτα (BIS) και του Δημήτρη Δραγατάκη (ΝΑXOS). Σπούδασε στην Αθήνα, το Παρίσι, το Λονδίνο και τη Βοστώνη.

 

 

Έχει εμφανιστεί σε ρεσιτάλ και συναυλίες μουσικής δωματίου στη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ολλανδία, το Βέλγιο, τη Βρετανία, την Πορτογαλία, τη Σουηδία, τις ΗΠΑ και τη Χιλή και ως σολίστ υπό τη διεύθυνση των David Robertson, Θόδωρου Αντωνίου , Μίλτου Λογιάδη και Αλέξανδρου Μυράτ. Έχει συνεργαστεί με τους συνθέτες Maurice Ohana, George Crumb και Mauricio Kagel, όπως επίσης και με πολλούς Έλληνες συνθέτες που της έχουν αφιερώσει έργα τους.

Σχετικές ειδήσεις
Yfilios Project: Συναυλία με άξονα τη τζαζ στην Θεσσαλονίκη!
09.02.2017 14:22
Το Yfilios Project είναι μια ημέρα γεμάτη τζαζ και μουσικούς αυτοσχεδιασμούς που ξεκινάει από μια παρουσίαση – συναυλία στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης στις 20:30 και συνεχίζεται μ’ ένα jam session στη Μαύρη Τρύπα στις 23:00.
The Sound of Color #5 με τον Γιάννη Αναστασάκη στο ΚΕΤ
25.01.2017 10:14
Για δεύτερη συνεχή χρονιά, μια φορά το μήνα, ο Γιάννης Αναστασάκης (Εlektronik Meditation) προσκαλεί στο ΚΕΤ διαφορετικούς μουσικούς και visual artists για να συμμετάσχουν αυτοσχεδιαστικά ή προμελετημένα στη δημιουργία ενός in situ, οπτικο-ακουστικoύ project.
Ο Πέτρος και ο Λύκος, του Προκόφιεφ από την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης
21.11.2016 11:56
Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, παρουσιάζει μία σειρά παραστάσεων για σχολεία, με το παραμύθι του Προκόφιεφ “Ο Πέτρος και ο Λύκος”, από 24 Νοεμβρίου έως 16 Δεκεμβρίου 2016, στην Αίθουσα Συναυλιών της Κ.Ο.Θ. ‘Σόλων Μιχαηλίδης’.
The Sound of Color στο ΚΕΤ: Καλεσμένοι οι Αντώνης Ανισέγκος, Γιώργος Δημητριάδης και Έρη Σκυργιάννη
17.11.2016 17:26
Για δεύτερη συνεχή χρονιά, μία βραδιά κάθε μήνα, ο Γιάννης Αναστασάκης (Εlektronik Meditation) προσκαλεί στο ΚΕΤ διαφορετικούς μουσικούς και visual artists για να συμμετάσχουν αυτοσχεδιαστικά ή προμελετημένα στη δημιουργία ενός in situ, οπτικο-ακουστικoύ project. Η λίστα των εκλεκτών προσκεκλημένων καλλιτεχνών μεγαλώνει. Στο τρίτο Τhe sound of Color session μαζί με τον Γιάννη Αναστασάκη θα αυτοσχεδιάσουν ο Γιώργος Δημητριάδης (drums, electronics) και ο Αντώνης Ανισέγκος (rhodes, electronics) σε live visuals της Έρης Σκυργιάννη.
The Sound of Color: Φ. Φλωρίδης, Γ. Δημητριάδης και Α. Καραουλάνης live στο ΚΕΤ
29.02.2016 12:24
Μία βραδιά κάθε μήνα, ο Γιάννης Αναστασάκης (Εlektronik Meditation) προσκαλεί στο χώρο διαφορετικούς μουσικούς και visual artists για να συμμετάσχουν αυτοσχεδιαστικά ή προμελετημένα στη δημιουργία ενός in situ, οπτικο-ακουστικoύ project. Στην πέμπτη αυτή παράσταση προσκεκλημένοι είναι οι Φλώρος Φλωρίδης (πνευστά, ηλεκτρονικά), Γιώργος Δημητριάδης (ντραμς) και Ανδρέας Καραουλάνης (live animation).